AKISHA 30.09.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Poszukuję namiary na sprawdzonych wykonawców instalacji sanitarnych, elektrycznej i teletechnicznej, alarmowej.Proszę na priv. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 30.09.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Macie moze jakies doswiadczenia z welna do ocieplenia poddasza firmy Paroc UNS 37? bede wdzieczny za kazda informacje welna ta produkowana jest w plytach i to mnie troche dziwi/niepokoi... bo to juz pedanta trzeba zeby to ulozyc. Z tego co rozumiem to te wszystkie w rolkach sie rozprezaja doszczelniajac tym samym Chyba ze zle mysle N a i o tym stolarzu sie przypominam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NiezadowolonazTMC 30.09.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dziekuję bardzo, już do Niego dzwonie, myślę że nie za daleko mu do Mnie Ja zamówiłam kuchnię z ul. Puławskiej TMC i ze wszystkich wycen, które zrobiłam było najtaniej, a w tym wszystko to co chiciałam, bluum etc. Polecam p Martę, ten tydzien jest na urlopie, ale w poniedziałek wraca TMC Salony Meblowe tel.(0-22) 852-24-53. Kuchnia jeszcze nie zamontowana, ale dziewczyna ma super oko i pomysły. pozdrawiam Dzień dobry, chciałabym napisać, jaka jest moja opinia o firmie TMC Salony Meblowe Marek Rasztęborski. Ostrzegam wszystkich przed stresem, z jakim ja mam do czynienia. Firma jest skrajnie niesolidna, nie dotrzymuje żadnych terminów, ma kilkumiesięczne przesunięcia, jakość mebli jest zła! Bardzo żałuję, że nie sprawdziłam opinii o tej firmie przed złożeniem zamówienia - oszczędziłoby nam to wiele nerwów i bardzo wiele dodatkowych kosztów wynikających z ich niesolidności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 30.09.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Pierwszy post - mocny dobrze wiedziec i dzieki! musi byc niezle bo i nick w temacie N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania77 01.10.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam Czy planując własną studnię musieliście dołączać do pozwolenia na budowę opracowanie hydrogeologiczne? Ja planuję budowę w gminie Prażmów i sprawa stanęła na takim papierku. Wiem, że na studnię o głębokości do 30 m nie trzeba zezwolenia, ale nowa Pani w gminie chce coś takiego... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Witam sąsiada, To chyba jakieś nowe praktyki wydz.architektury. Jak ja załatwiałam pozwolenie (czerwiec/lipiec 2009) to w Prażmowie był pan Adam Piwoński i nic takiego nie potrzebował .... za to upierał się przy badaniu geologicznym (mam POŚ). Jeśli chodzi o wiercenie studni to forumowicz Urgot jest godny polecenia, zna się na rzeczy. U nas robił studnię - profesjonalnie i w dobrej cenie - jestem bardzo zadowolona. ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K_AND_M 01.10.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 To chyba jakieś nowe praktyki wydz.architektury. Jak ja załatwiałam pozwolenie (czerwiec/lipiec 2009) to w Prażmowie był pan Adam Piwoński i nic takiego nie potrzebował .... za to upierał się przy badaniu geologicznym (mam POŚ). Jak składałem wniosek pod koniec sierpnia, był jeszcze Pan Adam. Ale już wtedu powiedział mi, że jest jeszcze tylko tydzień, potem będzie ktoś inny. Teraz jest nowa pani - Katarzyna Jaranowska Jeśli chodzi o wiercenie studni to forumowicz Urgot jest godny polecenia, zna się na rzeczy. U nas robił studnię - profesjonalnie i w dobrej cenie - jestem bardzo zadowolona. Bardzo chętnie bym skorzystał, ale obecną ekipę mam z rodziny, więc nie wypadało odmówić. Sprawa też się rozchodzi o prąd, którego nie mam jeszcze podciągniętego i będę musiał wiercić na własnym agregacie a ta ekipa może na nim pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 02.10.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam. A co - tak się pochwalę Wreszcie, po ponad roku zastanawiania się i analizowania (był nawet moment, że chciałem sprzedać zakupiony już projekt domu), ruszamy z budową naszej Adeli. Formalności załatwione, humus zebrany, ekipa umówiona, materiały też. Jedyne czego nie mam, to pewności jaka będzie od poniedziałku pogoda A mam ambitny plan, żeby postawić SSO do końca roku (ekipę znam i wiem, że jak powiedzieli, że zdążą, to zdążą) Potem od wiosny wykończeniówka. Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witaj dziennik załóż i pokaż coś, będziemy chwalili, ganili, ochy i achy rozdawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 02.10.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Jest i taki plan, ale to może w weekend, albo zaraz po Fotek już kilka jest z przygotowań (humus, blaszak itp). Ale to na razie nie ma się czym za bardzo chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 02.10.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Łukasz gratuluję no i teraz weź głęboki oddech, bo trochę na nim pojedziesz A w mojej sprawie się przypominam, bo masz blaszaczka a ja już chętnie bym się pozbyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 02.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dzięki No i liczę na wsparcie moralne (i podglądanie budowy, bo jak jeździsz w kierunku Piaseczna to pewnie koło mnie będziesz przejeżdżać ) A w sprawie poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.10.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Łukasz za słowo trzymam i po niedzieli sprawdzam A zawsze od czegoś zacząć trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa_bercik 02.10.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 No to gratulacje Lukasz_Kangoo! Ja już od pewnego czasu śledzę to forum, bo też marzy nam się budowa domu, mamy nawet projekt zakupiony. Ale na tym narazie koniec, bo czekamy na odpis działki i chyba jeszcze trochę poczekamy No a z dalszą realizacją marzeń też nie będzie łatwo, bo przerażają nas kredyty, a zwłaszcza wizja 30 lat spłacania , więc chcemy bez kredytu Uda się???? Coraz częściej mam chwile zwątpienia Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 02.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Będzie dobrze - nasz projekt przeleżał w w szafie ponad rok (a może nawet prawie dwa - czas tak szybko leci, że nie pamiętam kiedy go kupiliśmy). I się doczekał Wydarzyło się kilka pozytywnych rzeczy po drodze i marzenia stały się realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 03.10.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam Czy planując własną studnię musieliście dołączać do pozwolenia na budowę opracowanie hydrogeologiczne? Ja planuję budowę w gminie Prażmów i sprawa stanęła na takim papierku. Wiem, że na studnię o głębokości do 30 m nie trzeba zezwolenia, ale nowa Pani w gminie chce coś takiego... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Witam sąsiada, To chyba jakieś nowe praktyki wydz.architektury. Jak ja załatwiałam pozwolenie (czerwiec/lipiec 2009) to w Prażmowie był pan Adam Piwoński i nic takiego nie potrzebował .... za to upierał się przy badaniu geologicznym (mam POŚ). Jeśli chodzi o wiercenie studni to forumowicz Urgot jest godny polecenia, zna się na rzeczy. U nas robił studnię - profesjonalnie i w dobrej cenie - jestem bardzo zadowolona. ania Nie ma czegos takiego, jak pozwolenie na studnie glebinowa. Dotyczy 30 m. Studnia a raczej jej obudowa, wymaga jedynie zgloszenia. Oczywiscie musi byc umiejscowiona w zgodnych z przepisami odleglosciach od obiektow. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 04.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam, mam pytanie nt. cen dzialek budowlanych w okolicach Prażmowa.Za odpowiedź z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K_AND_M 04.10.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Nie ma czegos takiego, jak pozwolenie na studnie glebinowa. Dotyczy 30 m. Studnia a raczej jej obudowa, wymaga jedynie zgloszenia. Oczywiscie musi byc umiejscowiona w zgodnych z przepisami odleglosciach od obiektow. To wszystko. Ustawa "Prawo wodne" z dn. 18.07.2001r., art. 124: Pozwolenie wodnoprawne nie jest wymagane na (...) u. 5: wykonanie studni o głębokości do 30 m na potrzeby zwykłego korzystania z wód. Urzędniczka oparła się na miejscowym planie zag. przestrz. z dnia 18.04.2002 r. dla południa gminy, art. 24 u. 2: Plan wyznacza strefy ochrony pośredniej ok. 10 m wokół studni; strefa wymaga określenia i ustanowienia w hydrogeologicznym opracowaniu specjalistycznym. I co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K_AND_M 04.10.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 dodam, że to w tym opracowaniu wyjdzie, czy pokłady wodonośne o odpowiedniej wydajności są na głębokości więcej, czy mniej niż te 30 metrów i czy będzie koniczne pozwolenie wodnoprawne, którego koszt uczyni budowę studni nieopłacalną. Lepiej byłoby podłączyć się do wodociągu i budować ok. 200 m przyłącza... Ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 04.10.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Nie ma czegos takiego, jak pozwolenie na studnie glebinowa. Dotyczy 30 m. Studnia a raczej jej obudowa, wymaga jedynie zgloszenia. Oczywiscie musi byc umiejscowiona w zgodnych z przepisami odleglosciach od obiektow. To wszystko. Ustawa "Prawo wodne" z dn. 18.07.2001r., art. 124: Pozwolenie wodnoprawne nie jest wymagane na (...) u. 5: wykonanie studni o głębokości do 30 m na potrzeby zwykłego korzystania z wód. Urzędniczka oparła się na miejscowym planie zag. przestrz. z dnia 18.04.2002 r. dla południa gminy, art. 24 u. 2: Plan wyznacza strefy ochrony pośredniej ok. 10 m wokół studni; strefa wymaga określenia i ustanowienia w hydrogeologicznym opracowaniu specjalistycznym. I co Wy o tym sądzicie? W Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r., a wiec w czyms co obowiazuje na terenie calego naszego kraju, jest wzmianka o studniach m.in. glebinowych i jedyne o czym jest tam napisane, to tak jak juz wspomnialem wyzej, trzeba sciesle trzymac sie odleglosci od: granicy dzialki, osi rowu, budynkow "roznego rodzaju" i jeszcze kilku "drobiazgow". Pozwolenie na studnie nie jest wymagane. Mowimy o 30 m. Do zgloszenia dolacza sie mapke z narysowana kropka (studnią) i rozpisanymi odleglosciami. Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K_AND_M 04.10.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 W Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r., a wiec w czyms co obowiazuje na terenie calego naszego kraju, jest wzmianka o studniach m.in. glebinowych i jedyne o czym jest tam napisane, to tak jak juz wspomnialem wyzej, trzeba sciesle trzymac sie odleglosci od: granicy dzialki, osi rowu, budynkow "roznego rodzaju" i jeszcze kilku "drobiazgow". Pozwolenie na studnie nie jest wymagane. Mowimy o 30 m. Do zgloszenia dolacza sie mapke z narysowana kropka (studnią) i rozpisanymi odleglosciami. Wszystko. No właśnie. I dokładnie to chce wiedzieć urzędniczka: przekraczamy 30 m, czy też nie. I to będzie w tym opracowaniu. Ustne oświadczenie sąsiadów o głębokości ich studni, różdżkarza i jego opinii czy inne nie są dla niej wiążące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts