Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

No więc stało się - po wielu bojach i poszukiwaniach kupiliśmy działkę :D

Baszkówka 2700 m (ciekawe kto bedzie dymał z kosziarką po tym boisku - ja napeno nie :evil: , żona się uparła więc chyba ona :o )

Obecnie jestesmy na etapie poszukiwania projektu potem kredyt i jazda.

Witam wszystkich sąsiadów i mam pierwsze pytanie: jak sie ma sprawa ze zdobywaniem dokumentów i pozwoleń, jakieś większe problemy? (słyszałem o jakimś ciężkim damskim przypadku w archtekturze - jakieś rady?)

Mam nadzieję, iż w rozsądnym czasie zostanę waszym sąsiadem.

Whisper

Dzisiaj była pierwsza rozmowa z kierownikiem poleconym przez ciebie :D

Gościu super :p Tfu, tfu żeby nie zapeszyć .......

Dziękuję, B.B.

Bo ja to chyba dyżurny naganiacz jestem :lol:

A kierownik jest fajny gościu, w poniedziałek wpadł do mnie "tak sobie", żeby zobaczyć co się dzieje na budowie. Akurat do Goomisiów chyba jechał, więc przy okazji rzucił okiem co u nas.

Witam wszystkich.

No więc stało się - po wielu bojach i poszukiwaniach kupiliśmy działkę :D

Baszkówka 2700 m (ciekawe kto bedzie dymał z kosziarką po tym boisku - ja napeno nie :evil: , żona się uparła więc chyba ona :o )

Czeeeść:)

Moim sąsiadem najbliższym jesteś.

Ja jestem gdzieś na drodze między pozwoleniem na budowę a zakończeniem.

Wreszcie ktoś blisko mnie:)

Witam wszystkich,

teraz zaczyna się i u nas coś dziać. Od dziś urlop!!! Dziś również powinna wystartować budowa, ale jak to w realnym świecie bywa pierwszy poślizg gotowy czyli brak prądu. Ale już jutro mamy nadzieję mieć magiczny licznik na słupie, papiery gotowe i do boju :) Jeśli Kierownik mówił poważnie to we środę kopara ma zrównać teren i się zacznie :lol: Długo czekaliśmy ale się w końcu doczekaliśmy.

Pozdrawiam

Anula75

Szuler - witam w Baszkowce?

Gdzie masz dzialke? I na pocieszeni epoweim ze my tez mamy 2700 m do koszenia :-) Dzieki temu wiem ze bez traktorka ogrodowego sie nie obejdzie :-)

Martka - Twoje zdjecie w sepi powoduje ze jest Cie trudno poznac :-). Na szczescie linia s.n. w tle mowi wszystko. Czy mi sie wydaje czy wlasnie od Ciebie "pozyczalem" prad na poczatku roku? na 3 dni ktore przerodzily sie w ... troche wiecej? :-)

pozdrawiam

Witam imienniczkę z okolic Konstancina, a kiedy startuje budowa ?

AsiaM:

Witam Ulę i Radka,

my co prawda budujemy w k/Ustanowa, ale będziemy przejeżdżać codziennie do pracy przez Konstancin - to prawie jak sąsiedzi!

A z której strony Ustanowa, bo może też się łapię na sąsiadkę ? :lol:

Szuler - witam w Baszkowce?

Gdzie masz dzialke? I na pocieszeni epoweim ze my tez mamy 2700 m do koszenia :-) Dzieki temu wiem ze bez traktorka ogrodowego sie nie obejdzie :-)

Martka - Twoje zdjecie w sepi powoduje ze jest Cie trudno poznac :-). Na szczescie linia s.n. w tle mowi wszystko. Czy mi sie wydaje czy wlasnie od Ciebie "pozyczalem" prad na poczatku roku? na 3 dni ktore przerodzily sie w ... troche wiecej? :-)

pozdrawiam

Martka, Henryk - witam sąsiadów :lol:

Droga do mojej działki :

- w lewo przy kapliczce - prosto jakieś 600 metrów i na wysokości takiego nowego domu w brązowym kolorze z jasnymi oknami w prawo 50 metrów i już (ulica Wierzbowa)

To gdzieś koło was? - napiszcie gdzie są wasze to wpadnę się osobiście przywitać.

Henryk - ja myslę aby po wybudowaniu zrobić wspólną zrzutkę na traktorek (zebrać kilku chętnych, każdy będzie miał swój dzień tygodnia i jazda)

AsiaM:

Cytat:

Witam Ulę i Radka,

my co prawda budujemy w k/Ustanowa, ale będziemy przejeżdżać codziennie do pracy przez Konstancin - to prawie jak sąsiedzi!

A z której strony Ustanowa, bo może też się łapię na sąsiadkę ?

Do Pontypendy:

Od strony Jeziórka. :D I spokojnie możesz się złapac na sąsiadkę, nawet jeśli Ty budujesz nie z tej strony. A w którym miejscu budujesz? Swoją drogą już jakiś czas temu zauważyłam Cię na formum i miałam zapytać, czy nie jesteśmy sąsiadami, a tu proszę - taka niespodziewajka :lol:

Pozdrówka

Asia

Hej,

czy budujący z okolic Konstancina też są tu mile widziani?

Coś o mnie: 22 lata, mąż, działka w Parceli. Etap: może w czwartek dostaniemy pozwolenie ze Starostwa :D Ekipa jest, polecona.

Proszę o jakiś odzew, chociażby 'cześć'. Pozdrawiam

Ula (i Radek)

Witam Sąsiadów, a gdzie w Parceli ? My przy sklepie w lewo i do końca po prawej. Powodzenia