K_AND_M 28.02.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 W sumie skoro swojego czasu pytałem, to teraz się pochwalę: dostaliśmy pozwolenie na budowę :) Po rozmowach z urzędnikami dołączyłem do wniosku mapy hydrogeologiczne regionu wyciągnięte z archiwum PIG. Małym zgrzytem było niepoinformowanie nas o gotowym wniosku - był gotowy pod koniec listopada, a ja zadzwoniłem dopiero jak minęły dwa miesiące (nie zostawiłem swojego numeru telefonu na wniosku, a na teczkę już nikt nie patrzył). Na szczęście już nam się tak nie spieszy, trochę zmieniły nam się w międzyczasie plany Nawet nie wiem, czy w tym roku coś zaczniemy robić. A z ciekawostek: w Prażmowie w wydziale architektury jest nowa Pani. To już trzecia osoba, z którą załatwiałem sprawę. Na szczęście tylko wydawała dokumenty, bo jakby i ona jeszcze po swojemu interpretowała te nieszczęsne zapisy... Pozdrawiam grupę Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 28.02.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 telewy sprawdź skrzynkę. Wysłałem sporo informacji.Pozdrawiamarturbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telewy 01.03.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 telewy sprawdź skrzynkę. Wysłałem sporo informacji. Pozdrawiam arturbo Dzięki za informacje, zbieram namiary i będę powoli zakasywał rękawy. Pozdrawiam, tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 01.03.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam. Powoli śnieg się topi i trzeba myśleć o dalszych działaniach na budowie W związku z tym, że zaraz na początku kwietnia mają mi montować okna i drzwi poszukuję sprawdzonej ekipy tynkującej. Najlepiej jeszcze rozsądnej cenowo I ja tez ja tez Uwidzialo mi sie maszynowo-gipsowo i jak ktos ma takich sprawdzonych co robia z materialem i za rozsadna cene to bede bardzo dzwieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 02.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy potrzebujesz zmierzyć czy jest cug (podciśnienie) ? Ja mogę analizatorem spalin. potrzebuję zmierzyć cug. mam problem z dymem, który wpada do środka. Fachowiec z firmy, która montowała kominek doradził aby sprawdzić jakie jest ciśnienie (chyba w kominie). Mozesz mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Pablos 02.03.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam Wiem że łamię podstawową zasadę NETykiety Forumowej tj. najpierw poszukaj później zapytaj ale cóż... mam nadzieję że wybaczone mi to będzie. Planujemy zacząć budowę w Łosiu.A że uzyskanie pozwolenia na budowę trochę trwało... to w między czasie ekipy które kosztorysowały budowę się jakoś rozmyły... i szukam teraz od nowa...Tak więc poszukuję ekipy do budowy domu jednorodzinnego w technologii tradycyjnej - pustak ceramiczny. Szukam ekipy kompleksowej od fundamentów pod dach - hydraulika i elektryka mam. szukam budowlanych. Jeśli możecie mi kogoś polecić proszę o kontakt czy to mailowy czy to w formie P.W. Jeśli macie godne polecenia składy budowlane w okolicy Łosia to też będe zobowiązany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.03.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 [...] Co to terenu rekreacyjnego w Głoskowie to tylko pozazdrościć. Świetnie, że gmina Piaseczno taki fundusz wprowadziła. Sołectwo Głosków to 2000 zameldowanych mieszkańców. Fundusz sołecki wynosi ok. 35 zł na mieszkańca. Razem daje to kwotę ok 70 tys. zł. jakby to powiedzieć... wiem o kwocie sporo niższej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Rzeczywiście chyba nie napisałem prawdziwej kwoty. Nie wiem jaki jest wzór na dzielenie środków pomiędzy poszczególne sołectwa. Wczoraj przeczytałem, że na ten fundusz w gminie Piaseczno przeznaczono 800 tys. zł. (Na terenach wiejskich gminy Piaseczno w grudniu 2008 r. było zameldowanych 27 615 osób a więc przypada 29 zł na mieszkańca.) Ale wyczytałem w Kurierze Południowym że na jedno sołectwo przypadnie od 10 do 35 tys. złotych.W gminie Tarczyn był projekt przeznaczenia 300 tys. zł. Max 6752 mieszkańców w sołectwach - ponad 44 zł na mieszkańca. Ale czym mniejsze sołectwo tym na jednego mieszkańca przypadałaby większa kwota.Gładków 79 mieszkańców - 6200 zł (79 zł/osoba)Kotorydz 500 mieszkańców - 16 000 (32 zł/osoba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 03.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Los Pablos Namiar na ekipe masz na PW N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 03.03.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Los Pablos kontakt wysłany na priv a duży skład budowlany masz w Prażmowie, drewno brałam z Żabieńca na przeciwko ogrodniczego punktu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedi 03.03.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Hello, hello jeśli mozna gorąco prosić to ja także poproszę o te namiary, stokrotne dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 04.03.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Kradna kradna kradna!! Widzialem wpisy ostatnia na forum o kradziezach, troche tez sie dowiedzialem od lokalnych firm pracujacych na budowach. Jest masakra - do znajomego wykonawcy zglaszaja sie ludzie chcacy sprzedac okna, wate do ocieplen za grosze rzedu 30pln!! Podobno w krupiej wolce wyszlo 4 cwaniakow z puchy i zaczeli ostro dzialac :/.Mysle ze to jest ten moment kiedy szczegolnie czlonkowie tego forum powinni sie trzymac razem. Towar ukradziony jest sprzedawany spowrotem po budowach wiec predzej czy pozniej dotrze do kogos z nas taka informacja a i niestety komus z nas tez jeszcze pewnie cos zginie.. :/ tfu tfu oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 04.03.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witajcie, Czy ktoś wie gdzie w okolicy można taniej kupić cement? Kupię, ewentualnie odkupię od kogoś kto ma za dużo. pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 05.03.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jedi masz na PW namiar na ekipe N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 08.03.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, mam do bezpłatnego oddania ok. 2-3 wywrotki gruzu. Gruz jest do odebrania w Nowej Iwicznej. Załadunek i transport na koszt odbiorcy. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAD 09.03.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dzięki szanownej grupie mój pierwszy punkt przygotowań zaliczony , serdeczne dzięki - ośmielam się teraz zapytać o sensownego architekta z naszego regionu, który wykonałby projekt indywidualny. Szukam architekta, który "czuje teren" i potrafi wpasować dom w leśne otoczenie działki, konkretnego i rzeczowego, który ma na swoim koncie zrealizowane obiekty i można je skonfrontować. Na marginesie - swoją drogą coś podobnego jak "Stanisław" szanownego Jeziera kusi :) Witam, mogę polecić Panią Magdę z Pruszkowa - młoda architekt z ciekawymi pomysłami http://www.tissu.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.03.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam, mam do bezpłatnego oddania ok. 2-3 wywrotki gruzu. Gruz jest do odebrania w Nowej Iwicznej. Załadunek i transport na koszt odbiorcy. Robert jaki to gruz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hiro77 10.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kto mi poleci rzetelnego hydraulika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witam, jestem nowa i witam Grupę. Nie jestem pewna w 100% czy moja działka kwalifikuje się pod tę właśnie grupę, ale spróbuję - czy STEFANOWO gm. Lesznowola to tu? Wniosek o PnB złożony, czekamy. Przeczytałam już sporo o polecanych fachowcach, postaram się też pomagać, o ile będę miała dobre doświadczenia. Tymczasem pozdrawiam! Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 14.03.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja z kolei szukam ekipy, która zrobi mi odprowadzenia wody z rynien możecie kogoś polecić? Alice1, możesz zdradzić ile takie nawodnienie działki i trawa z rolki kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts