Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, witam forum piaseczyńskie!

Piszę oczywiście, żeby się pochwalić :) Mamy już wytyczony budynek i ściągnięty humus a od dziś działa już studnia na głęb. 9,5 m. W poniedziałek ekipa p. Roberta zacznie kopać fundamenty :D Jest superrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!

PS: tak na wszelki wypadek zapytam, czy ktoś ma pożyczyć betoniarkę na 220V? Elektrownia kolejny raz zawiodła...

• 2 weeks później...

Niestety moja ekipa zarobiona po uszy :(

Zgadzam się z jednym że mało się tu ostatnio dzieje.

U nas na budowie cały czas wrze, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Ekipa się tak uwija że prawie tydzień w tydzień są oddawane kolejne etapy. Termin realizacji umówiony był na koniec października, a jak tak dalej pójdzie to pod koniec września będzie po robocie :)

Wstawiłabym fotkę ale nie potrafię :( więc uwierzcie na słowo domek pięknie się prezentuje.

A i jeszcze jedna ważna wiadomoć przygarnęłam ślicznego kotka z okolicy. Panowie go jak na razie dokarmiają, a na zimę go wezmę do domku. Małe to to i urocze :)

Pozdrawiam wszystkich

Anula75

Cześć wszystkim budującym!

Już myślałam, że po moim chwaleniu wszyscy się wynieśli z forum piaseczyńskiego. Dzień po dniu wchodziłam na stronę a tu nic! Na szczęście nie obraziłam Was moim naiwnym (jak się właśnie okazało) entuzjazmem.

U szczęściarzy robota wrze a u nas falstart. Ekipa ma skuchę na poprzedniej budowie i nie mogą do nas dotrzeć. Ale damy im jeszcze jedną szansę, zobaczymy, jak na tym wyjdziemy...

Nie traćmy wiary w Panów Fachowców :p

Czy ktoś się może oreientuje, kiedy wreszcie spadnie deszcz ??? :wink:

Potrzebuję takowego i to bardzo obfity by się przydał, bo woda w studni mi się skończyła, pompa w środę zassała tylko muł, i nic nie napływa, zgroza.

Whisper,

z tymi strażakami to miałeś rację, pomocni są bardzo i już u mnie byli. Cztery razy tankowali wóz i wylewali mi to w fundamenty, w sumie 100 tys litrów. Piach siadł jakieś 20 cm.

Czy ktoś się może oreientuje, kiedy wreszcie spadnie deszcz ??? :wink:

Potrzebuję takowego i to bardzo obfity by się przydał, bo woda w studni mi się skończyła, pompa w środę zassała tylko muł, i nic nie napływa, zgroza.

Whisper,

z tymi strażakami to miałeś rację, pomocni są bardzo i już u mnie byli. Cztery razy tankowali wóz i wylewali mi to w fundamenty, w sumie 100 tys litrów. Piach siadł jakieś 20 cm.

A co tam u abromby, bo po odsieciowaniu się nie udziela? Widziałaś się z nią ostatnio?

Cześć Grupo Piaseczyńska!

Chciałam wam tylko powiedzieć, że mieszkacie w ślicznej okolicy!

Właśnie wróciłam z wycieczki rowerowej po okolicach doliny rzeki Jeziorki - pewnie minęłam niejeden wasz dom :lol: - tam jest SUPER!!!

Pozdrawiam wszystkich już mieszkających i jeszcze budujących!!!

No i stało się, zaczęliśmy budowę!!!!!!!!!!!!!!!

Ta wiekopomna chwila rozpoczęcia nastąpiła ok godz.17. i już mamy wytyczony budynek i 'nadkopane' fundamenty.

Pierwsze koty za płoty

Gratulacje! Wiem jaka to radość widzieć, że w końcu coś się dzieje i coraz bliżej do wymarzonego domku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślność inwestycji.

P.S. A u mnie mury pną się już do góry :D

No i stało się, zaczęliśmy budowę!!!!!!!!!!!!!!!

Ta wiekopomna chwila rozpoczęcia nastąpiła ok godz.17. i już mamy wytyczony budynek i 'nadkopane' fundamenty.

Pierwsze koty za płoty

Gratulacje! Wiem jaka to radość widzieć, że w końcu coś się dzieje i coraz bliżej do wymarzonego domku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślność inwestycji.

P.S. A u mnie mury pną się już do góry :D

Dołączam się do gratulacji!!!

A jak już tak się dziś wszyscy chwalą, to ja też :) U nas już strop kładą i zaklinam deszcz żeby się jeszcze troszkę wstrzymał

Anula75

A jak już tak się dziś wszyscy chwalą, to ja też :) U nas już strop kładą i zaklinam deszcz żeby się jeszcze troszkę wstrzymał

Anula75

Załatwione, deszcz przesunąłem na poniedziałek. Może być?

Myślę że sobota wieczór też wystarczy :lol: Wtedy będzie regularnie nawadniać świeżo ulany betonik :p To sie nazywa Babska przebiegłość :D

A tak wogóle to zapraszam Cię Whisper z Luśką oczywiście, w odwiedziny do nas. Wprawdzie u nas nie ma tak wiele do oglądania jak u Was, ale już coś widać. Jeśli się dobrze orientuję to w tą sobotę przed południem będą lać ten betonik na strop, to pewnie będziemy się przyglądać co i jak, więc jeśli macie ochotę to zapraszamy

Anula 75