piomod 22.08.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam wszystkich. My tez będziemy się budowac w rejonie Piaseczna a dokładnie w Łosiu. Narazie pilnie studiujemy forum. Z budową rusztymy prawdopodobnie na wiosnę przyszłego roku. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Goliszewska 23.08.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Hej, witam forum piaseczyńskie! Piszę oczywiście, żeby się pochwalić Mamy już wytyczony budynek i ściągnięty humus a od dziś działa już studnia na głęb. 9,5 m. W poniedziałek ekipa p. Roberta zacznie kopać fundamenty Jest superrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! PS: tak na wszelki wypadek zapytam, czy ktoś ma pożyczyć betoniarkę na 220V? Elektrownia kolejny raz zawiodła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 01.09.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Halo, jest tu ktoś ? Coś cichutko na tym naszym wątku, zaraz nam spadnie na następną stronę. Wszyscy w pracy i/lub na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 01.09.2005 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 wszyscy zarobieni po pachy A skoro juz tu jestem....Potrzebna by mi była jakaś ekipa na 2 tyd. do postawienia budynki gospodarczego. Nie macie kogoś z "lekką przerwą" w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 01.09.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Niestety moja ekipa zarobiona po uszy Zgadzam się z jednym że mało się tu ostatnio dzieje. U nas na budowie cały czas wrze, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Ekipa się tak uwija że prawie tydzień w tydzień są oddawane kolejne etapy. Termin realizacji umówiony był na koniec października, a jak tak dalej pójdzie to pod koniec września będzie po robocie Wstawiłabym fotkę ale nie potrafię więc uwierzcie na słowo domek pięknie się prezentuje. A i jeszcze jedna ważna wiadomoć przygarnęłam ślicznego kotka z okolicy. Panowie go jak na razie dokarmiają, a na zimę go wezmę do domku. Małe to to i urocze Pozdrawiam wszystkich Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Goliszewska 01.09.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Cześć wszystkim budującym! Już myślałam, że po moim chwaleniu wszyscy się wynieśli z forum piaseczyńskiego. Dzień po dniu wchodziłam na stronę a tu nic! Na szczęście nie obraziłam Was moim naiwnym (jak się właśnie okazało) entuzjazmem. U szczęściarzy robota wrze a u nas falstart. Ekipa ma skuchę na poprzedniej budowie i nie mogą do nas dotrzeć. Ale damy im jeszcze jedną szansę, zobaczymy, jak na tym wyjdziemy... Nie traćmy wiary w Panów Fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Nie wiem jak inne grupy regionalne, ale to samo jest na warszawskiej. Wszyscy spięli się żeby jak najwięcej przed jesienią zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 02.09.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Czy ktoś się może oreientuje, kiedy wreszcie spadnie deszcz ??? Potrzebuję takowego i to bardzo obfity by się przydał, bo woda w studni mi się skończyła, pompa w środę zassała tylko muł, i nic nie napływa, zgroza. Whisper, z tymi strażakami to miałeś rację, pomocni są bardzo i już u mnie byli. Cztery razy tankowali wóz i wylewali mi to w fundamenty, w sumie 100 tys litrów. Piach siadł jakieś 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 02.09.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Według prognoz na Onecie, ma być sucho jak pieprz do końca przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 02.09.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Czy ktoś się może oreientuje, kiedy wreszcie spadnie deszcz ??? Potrzebuję takowego i to bardzo obfity by się przydał, bo woda w studni mi się skończyła, pompa w środę zassała tylko muł, i nic nie napływa, zgroza. Whisper, z tymi strażakami to miałeś rację, pomocni są bardzo i już u mnie byli. Cztery razy tankowali wóz i wylewali mi to w fundamenty, w sumie 100 tys litrów. Piach siadł jakieś 20 cm. A co tam u abromby, bo po odsieciowaniu się nie udziela? Widziałaś się z nią ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.09.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Jestem z grupy sąsiedniej (grodziskiej), ale pochodze z okolic Piaseczna. Może ktoś z Was może polecic mi dobrego i uczciwego glazurnika, praca na późną jesień lub zimę. Dzieki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 03.09.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Czesc Bobo:)Mam w tej chwili poleconą przez Twojego brata ekipę. G-k i ocieplenie robią na medal. Z jakies dwa tygodnie będę wiedziała jak robią glazurę.U mnie skończą pod koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.09.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Cześć Grupo Piaseczyńska! Chciałam wam tylko powiedzieć, że mieszkacie w ślicznej okolicy! Właśnie wróciłam z wycieczki rowerowej po okolicach doliny rzeki Jeziorki - pewnie minęłam niejeden wasz dom - tam jest SUPER!!! Pozdrawiam wszystkich już mieszkających i jeszcze budujących!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 04.09.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 A co tam u abromby, bo po odsieciowaniu się nie udziela? Widziałaś się z nią ostatnio? Whisper, Abromba, ciągle podpytuje co tam na forumie, chyba jej trochę brakuje tych wirytualnych spotkań. Ale obiecuje,że jak znajdzie czas i dostęp to internetu to się popisze, tzn. napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.09.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Hej ! Tu sąsiadka z zaprzyjaźnionej grupy Wawer Jestem na etapie poszukiwań ekipy do stanu surowego. Może ktoś z Was ma ekipę godną polecenia? Start budowy na wiosnę. Bardzo proszę o namiary na priv. Pozdawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Goliszewska 06.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 No i stało się, zaczęliśmy budowę!!!!!!!!!!!!!!! Ta wiekopomna chwila rozpoczęcia nastąpiła ok godz.17. i już mamy wytyczony budynek i 'nadkopane' fundamenty. Pierwsze koty za płoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 07.09.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 No i stało się, zaczęliśmy budowę!!!!!!!!!!!!!!! Ta wiekopomna chwila rozpoczęcia nastąpiła ok godz.17. i już mamy wytyczony budynek i 'nadkopane' fundamenty. Pierwsze koty za płoty Gratulacje! Wiem jaka to radość widzieć, że w końcu coś się dzieje i coraz bliżej do wymarzonego domku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślność inwestycji. P.S. A u mnie mury pną się już do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 07.09.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 No i stało się, zaczęliśmy budowę!!!!!!!!!!!!!!! Ta wiekopomna chwila rozpoczęcia nastąpiła ok godz.17. i już mamy wytyczony budynek i 'nadkopane' fundamenty. Pierwsze koty za płoty Gratulacje! Wiem jaka to radość widzieć, że w końcu coś się dzieje i coraz bliżej do wymarzonego domku. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślność inwestycji. P.S. A u mnie mury pną się już do góry Dołączam się do gratulacji!!! A jak już tak się dziś wszyscy chwalą, to ja też U nas już strop kładą i zaklinam deszcz żeby się jeszcze troszkę wstrzymał Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 07.09.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A jak już tak się dziś wszyscy chwalą, to ja też U nas już strop kładą i zaklinam deszcz żeby się jeszcze troszkę wstrzymał Anula75 Załatwione, deszcz przesunąłem na poniedziałek. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 07.09.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A jak już tak się dziś wszyscy chwalą, to ja też U nas już strop kładą i zaklinam deszcz żeby się jeszcze troszkę wstrzymał Anula75 Załatwione, deszcz przesunąłem na poniedziałek. Może być? Myślę że sobota wieczór też wystarczy Wtedy będzie regularnie nawadniać świeżo ulany betonik To sie nazywa Babska przebiegłość A tak wogóle to zapraszam Cię Whisper z Luśką oczywiście, w odwiedziny do nas. Wprawdzie u nas nie ma tak wiele do oglądania jak u Was, ale już coś widać. Jeśli się dobrze orientuję to w tą sobotę przed południem będą lać ten betonik na strop, to pewnie będziemy się przyglądać co i jak, więc jeśli macie ochotę to zapraszamy Anula 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts