Set7x7 01.09.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam, ma ktoś może na sprzedaż / chciałby się pozbyć kontenera (czegoś innego co można zamknąć) a gdzie można wstawić na noc taczki i jakieś inne narzędzie tego typu? budowę mam na poł. od Piaseczna więc w tej okolicy byłoby idealnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsp 01.09.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Poszukuję sprawdzonej firmy do ułożenia piaskowca na schodach wejściowych. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.09.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 jolaada,uczciwe są Lasy Państwowe, tylko mają skomplikowany system sprzedaży. Najtaniej jest kupić od nich metrówkę i samemu zająć się piłowaniem na klocki i rąbaniem na szczapy. Od pośredników - jeśli pocięte i porąbane - to wydatek rzędu 160-180 zł/metr przestrzenny (grab, dąb, buk). Brzoza bywa ciut tańsza. Drewno oczywiście z wycinki tegorocznej, czyli do palenia w kominku będzie się nadawało... w przyszłym roku. Rok temu kupiliśmy brzozę i grab - brzoza wyschła szybciej. Grabem nie dało się palić nawet pod koniec zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 02.09.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ms., a gdzie Wy trzymacie to drewno, żeby sobie schło? Jakąś drewutnię macie czy coś? Przyznam, że nie zastanawiałam się nad tym wcześniej i drewutni nie ma w planie zagospodarowania przestrzennego naszej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 03.09.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Jako że górę bierze opcja budowy systemem gospodarczym (na ile się da ), poszukuję murarza/ekipy do SSO. Dom parterowy niepodpiwniczony, budowa w Bogatkach. Zainteresowanych proszę o kontakt PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.09.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 savee, tak dokładnie to między sosnami. Drewno nie musi być składowane w drewutni. Wystarczy podłożyć kawałek palety na dole i zabezpieczyć daszkiem od góry - aby nie było narażone na zalewanie w czasie deszczu. Ważne aby miejsce było przewiewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.09.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 savee, tak dokładnie to między sosnami. Drewno nie musi być składowane w drewutni. Wystarczy podłożyć kawałek palety na dole i zabezpieczyć daszkiem od góry - aby nie było narażone na zalewanie w czasie deszczu. Ważne aby miejsce było przewiewne. Witaj ms., dawno Cię nie było U mnie drewno podobnie, leżakuje sobie w rogu tarasu na dwóch paletach, przykryte od góry folią (ale tylko od góry). Wystawione na działanie wiatru. Bardzo ładnie sobie wyschło. Docelowo chce zrobić śmietniko - drewutnio - altankę narzedziową, ale to nie prędko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.09.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dzabij, jakoś nowe forum nie przypadło mi do gustu. Czytam, ale się nie loguję i stąd wrażenie, że mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts