Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Serdecznie dziękuję za gratulacje!!!!!!!!!! Miło zobaczyc, że ktoś jeszcze cieszy się z nami :)

Wczoraj ekipa poczyniła fundamenty, dziś je zazbroiła a jutro ok. 6.30 przyjadą gruchy z betonem.

Pontypendy, dzięki za kontakt ze składem w Górze, pan Zbyszek od razu skojarzył i spojrzał przyjażniejszym okiem :)

No nie mogę jakos znaleść do budowy pomieszczenia gospodarczego. Chyba wezme kogoś z ogłoszenia jak nie polecicie mi kogoś. Troche się boje ale ryzyk fizyk :-? Nikt nie ma ekipy polecić??? PLS

Ja Wam za to polecę BRUKARZY. Ekipa jak mało która. Zero zastrzeżeń, szybko, czysto...nic wiecej nie pisze!! Jeszcze nie skoczyczli, ale robia juz tydzien (a teren mam paskudny do zrobienia) i prawie konczą, wiec .....nie chwal dnia przed zachodem Słońca.

Zdam relacje koło wtorku - środy. I mam nadzie ze sie nic do tej pory na złe nie zmieni.

W nocy z 10-11 września miałem włamanie na budowę (okolice Piaseczna). Skrzdziono mi wkład kominkowy Tarnava 16kw, paczki i rolki z wełną Isover, 10 paczek polerowanego gresu i różne narzędzia(straty wyceniam na ok 8 tyś) Razem z żoną jesteśmy załamani i bezsilni wobec zuchwałości złodzieji (zniszczone drzwi balkonowe,przyjechali sobie samochodem dostawczym i załadunek 190kg wkładu chyba nie był dla nich problemem). .

Potraktujcie to jako przestrogę. Ubezpieczajcie się od kradzieży (ja niestety tej opcji nie miałem) i pilnujcie swoich budów.

Opadłem z sił by dalej kończyć budowę (mieliśmy się wprowadzić przed zimą). Jesteśmy tu sami, a żona jest właśnie w 8 smym mieś ciąży. Choć oczywiście w to nie wierzę, ale gdyby ktoś słyszał o czymś co mogłoby mi pomóc w trafieniu na ślad złodzieji (np oferty sprzedaży taniej wymienionych wyżej towarów)-bardzo proszę o kontakt na priv.Teraz żaluję, że nie kupiłem mieszkania w bloku

Cesar,

głowa do góry. Wiem że to wkurzające i czujesz się bezsilny wobec takiego chamstwa, ale nie poddawaj się. Zobacz ile już za Tobą i pomyśl jak przyjemnie będzie z maluszkiem śmigać wózkiem po okolicy :lol:

Może spróbuj wynająć dziadka-emeryta-stróża żeby sobie siedział na budowie i świecił światło wieczorową porą? Warto dać mu parę złotych niech siedzi nockami przy TV :lol: :lol: i "świeci" obecnością.

Przyłączam się do słów otuchy.

Niestety każdy inwestor ma takie zagrożenie przed sobą.

Ja wychodzę z założenia że to tylko pieniądze, często ciężko zapracowane :(, ale ważne że Wam się nic nie stało :)

A na pocieszenie mogę powiedzieć że koleżanka co dopiero kupiła nowe mieszkanie w bloku miała od wprowadzenie czyli ok 2 lat, już dwu krotnie włamanie, dodam że osiedle jest strzeżone. Tak więc mieszkanie w bloku to żadne wyjście.

Uszy do góry, teraz juz bezei tylko lepiej.

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Anula75

witam

wczoraj odebrałam pozwolenie. budowę zamierzam zacząć na wiosnę. szukam dobrych ekip od wszystkiego: ogrodzenie, geodeta (tani i dobry), ekipę do budowy, ewentualnie firmę (taką co zbuduje i załatwi materiały). Chociaż nie wiem, czy nie lepiej do każdej pracy brać inną ekipę i samemu załatwiać materiały.

pozdrawiam

witam

wczoraj odebrałam pozwolenie. budowę zamierzam zacząć na wiosnę. szukam dobrych ekip od wszystkiego: ogrodzenie, geodeta (tani i dobry), ekipę do budowy, ewentualnie firmę (taką co zbuduje i załatwi materiały). Chociaż nie wiem, czy nie lepiej do każdej pracy brać inną ekipę i samemu załatwiać materiały.

pozdrawiam

Witamy serdecznie

Ja akurat wybrałam opcję, jedna ekipa od wszystkiego do końca stanu surowego. Jak na razie nie żałuję, choć z pewnością to opcja nieco droższa od tej gdy to Inwestor jest dostawcą.

Życzę Powodzenia

Anula75

Mogę podesłać na priva kilka namiarów. U mnie opcja budowlana to ekipy do poszczególnych etapów, i sama zamawiam materiały. Na razie nie żałuję swojego wyboru.

Pozostaję z budowlanym pozdrowieniem

Hej !

Tu sąsiadka z zaprzyjaźnionej grupy Wawer ;-)

Jestem na etapie poszukiwań ekipy do stanu surowego. Może ktoś z Was ma ekipę godną polecenia?

Start budowy na wiosnę.

Bardzo proszę o namiary na priv.

Pozdawiam,

Zuzza

Witam

Moge polecić ekipę budowlaną, która buduje u mnie dom ( nieprosty) 360 m/kw pow. całkowitej. Prter ma 2 poziomy, poddasze 3 poziomy, z oknami na różnych poziomach (nie każda ekipa to wybuduje). Zatrudnienie kierownika budowy jest wskazane jak z każdą ekipą Od wiosny jest wolna. Podaję kontakt Grzegorz Celej 0-692-234-067. W razie pytań ewentulanie kontakt do hurtowni budowlanej proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Jagodas

Sąsiedzi,

potrzebna jest mi ziemia ogrodowa i torf w zatrważających :o ilościach więc i nie małych kosztach. Nie macie jakiegoś zaprzyjażnionego dostawcy z niższą ceną?

Marzy mi się ogródek :) :lol:

Mam namiar na gościa z Władysławowa, który ma swoją wywrotkę. Nie wiem, na ile jest konkurencyjny, ale na pewno nie jest przesadnie drogi i jest solidny. mnie woził piach na całą budowę, niedługo właśnie zacznie z ziemią do ogródka

Michał

Whisperku, a czemu aż w Lolku? co my tu na swoim terenie nic fajnego nie mamy? Może ktoś zna jakis pubik przyjemny pod Piasecznem - Gołków, Głosków, Łoś, Zalesia Gr i Dln...

No Kochani sprężmy się. Może w niedziele, bo jak znam życie to w sobote każdy gdzieś gania i coś załatwia. Koło godz. 15-16 ?

Fajnie by było gdyby można było to zorganizowac na powietrzu bo ja bym przybyła z pocieszką (2 latka)

Bułka