Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj TommyT. Ciężko coś ci polecić. Coś mi się wydaje, że we wskazanym przez ciebie trójkącie są działki i za 200 dol./m2 i za mniej niż 10 dol./m2. Wszędzie są działki do kupienia czasami tylko ciężko znaleźć właścicieli. Trzeba szukać w agencjach, samemu, u sołtysów, na lokalnych tablicach ogłoszeniowych w gazetach itp. Czym więcej poświęcisz czasu i energii na szukanie tym uda ci się znaleźć ładniejszą działkę. Ja szukałem pół roku ale kupiłem taką ziemię jaką chciałem. Osobiście polecam Złotokłos i okolice.

Gołków też fajny tylko do stacji daleko :sad:

Czy ktos z "klubu" ma telefon, namiar do złomiarzy, mam troszku do wywiezienia z działki, głównie resztki blachodachówki. W Piasecznie przy stacji jest złom ale musiałbym to ciagnąć sam i do tego czynny jst pewnie tylko do południa.

pozdrawiam

woytek

Maluszku, z nami to jak zwykle nie wiadomo :smile: Ja bardzo bym chciała Was poznać. No i mój psiak chętnie pobawiłby się z innymi furumowymi futrzakami :smile: Niestety (albo stety :smile: ) najczęściej w weekendy wyjeżdżamy gdzieś w siną dal. Więc jeśli ta sina dal nie wypali w tym tygodniu, zawitamy do Marek.

• 2 weeks później...

Czesc, witam wszystkich z zazdroscia,

kupiłem działkę w Piskórce

(to gmina Prażmów, ale też po sąsiedzku...)

teraz ją spłacam, w między czasie projekt, potem papiery i latem może ruszę.

Ale wciąż mam wątpliwości - pracuję w Warszawie i te dojazdy

(w weekend 45 minut, w dzień roboczy 1h) trochę mnie zniechęcają.

MIELIŚCIE TAKIE WĄTPLIWOŚCI ? JAK DŁUGO DOJEŻDŻACIE ?

Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń - jak ja będę zaczynał,

Wy będziecie już się wygrzewać przy kominkach.

Będę wdzięczny za namiary na Was (mail).

Dzieki, powodzenia !

[email protected]

Ja buduję całkiem niedaleko w Korzeniówce. To po drodze z Piskórki przez Łoś do Tarczyna. Co do dojazdów to mój kolega z pracy mieszka w Pęcherach. Do pracy jeździ na 13 więc szczyt komunikacyjny omija twierdzi że dojazd zajmuje mu 30 min (dolny Mokotów. Ja w podobnych godzinach będę jeździł więc nie będzie najgorzej. Jednak gdybym miał do pracy stawić się na ósmą to raczej nie wyprowadziłbym się na wieś.

Tak się złożyło, że akurat wczoraj jechałem ze swojej działki do Warszawy około ósmej. Nie była to przyjemna podróż. Korki, spaliny gorąco bo świeciło słońce. Codziennie byłoby ciężko. Odległość od Warszawy ma małe znaczenie bo korki są w mieście. Ja mam dobrze bo będę jeździł jak korków będzie mało. Co ci mogę poradzić. Musisz znaleźć jakieś niekorkujące się skróty, objazdy itp. Ale jeśli obecnie też stoisz w kilkudziesięciominutowych korkach jadąc do pracy to nie powinieneś się zniechęcać i przeprowadzać na wieś.

A ja z Modlina Twierdzy jadę do Warszawy (40km), w godzinach szczytu ok. 45 minut. Trasa gdańska jest świetna, nie ma korków, nie ma świateł, dopiero przy Łomiankach robi się ciasnawo. Zupełnie nie pojmuję dlaczego tak mało ludzi szuka działek z północnej strony Warszawy, ale z drugiej strony to lepiej, bo zostaje więcej miejsca dla nas! :smile:

my wybralismy południe ponieważ, teść-Baniocha, szwagrowie-Zalesie Dolne i Bobrowiec, rodzice-Służew, dziadkowie- Stary Mokotów, jeszcze rodzinka na Wilanowie ,tak że wybór był dość prosty, gorzej z efektami poszukiwań, a no i jeszcze jak dla mnie to po prostu sentyment do "tej" :wink:)))) strony Wisły

pzdr

tomek