Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

BOSKO, Dzięki Michał_M

"Wykorzystam" :lol: :D :wink: go do równania terenu, bo teraz mam hałdy ziemi i straszny bałagan za domem, ale już w tym roku nie dam rady "podziałać" w ogródku przy trawniczku.

Jeszcze mnie budowa czeka.....pom.gosp. i wiaty. :( i znów kolejny bałagan. Mam nadzieje ze ostatni :)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich,

Poszukuje ekipy/ekip do budowy domu w okolicy Grójca.

Technologia: BK + styropian, strop gęstożebrowy Teriva I bis, dachówka ceramiczna.

Czy możecie kogoś polecić, najlepiej firmę która wzięłaby na siebie również zakupy materiałów.

Z góry dziękuję z informację

pzdr

WIELKIE DZIĘKI MICHAŁ,

przyłączam się do podziękowań Bułeczki :D

Ja również mam nadzieję go "wykorzystać" do równania terenu i wykopków pod szambo

Pozdawiam

Asia

Asiu, nie bierz Ostrówka do szamba... Weź porządną koparkę - CAT, JCB... Ostrówek do kopania szamba to pieniądze wyrzucone w błoto - będzie to robił dużo, dużo dłużej za niewiele mniejszą stawkę godzinową. Słowem - przepłacisz. Być może w Twoich okolicach masz gdzieś taką koparkę, jeśli nie, to jest w hurtowni CERMAT między Łosiem a Tarczynem.

Ostrówek jest dobry żeby jakieś drzewka wyrwać, niewielkie ilości ziemi rozplantować, ale nie do prac typu kopanie szamba czy zdejmowanie humusu.

Dzięki Whisper :D , nie sądziłam, że "rodzaj" koparki ma takie znaczenie przy kopaniu szamba, no, ale człowiek (patrz kobieta) uczy się przez całe życie. Spróbuję się skontaktować z CERMATEM - zobaczę czy mają czas na "wykopki".

Pozdrawiam

Asia

PS. A tak na marginesie - super prowadzisz dziennik, bardzo mi się podoba Twoje poczucie humoru i oczywiście Wasz domek.

Namiar na lepszą koparkę też mogę podać, chyba CAT lub JCB. koszt 80 zł/h, ale ja jednak do szamba wykorzystam ten Ostrówek. Jak pisałem, gość się sprawdził przy pracach sporo trudniejszych.

To nie jest kwestia zdolności, tylko możliwości sprzętu.

OK, nie chcę dyskutować. W razie czego służę drugim namiarem.

Michał

Znalazłam namiar na otoczaki...może komuś się też przyda. Szczególnie że tam nie tylko otoczaki, ale i inne "kamieniaste" rzecz: kostki granitowe, rodzajów, że OJEJ, kamyki, żwirek, głazy i takie tam różne.

Z ul. Puławskiej jadąc do P-czna skręca w prawo za restauracją Baszta i jedziemy prosto aż sie skończy droga, potem znów w prawo i jakies 150-200m po lewo jest duży skład. Ul. Farbiarska jak się nie myle.

Pozdro Bułka

Namiar na lepszą koparkę też mogę podać, chyba CAT lub JCB. koszt 80 zł/h, ale ja jednak do szamba wykorzystam ten Ostrówek. Jak pisałem, gość się sprawdził przy pracach sporo trudniejszych.

To nie jest kwestia zdolności, tylko możliwości sprzętu.

OK, nie chcę dyskutować. W razie czego służę drugim namiarem.

Michał

Dyskutuj, dyskutuj :) Tak bym chciał się z kimś pokłócić... :wink: :lol:

A na serio - weź kiedys porządną koparkę zamiast Ostrówka i porównaj. Jeśli nie zobaczysz dramatycznej różnicy w tempie prac, to rzeczywiście możesz zostać przy Ostrówku. Bo skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać ;)

Witam wszystkich,

człowiek dwa tygodnie nie zaglada na forum i już trzecią godzinę czytam i czytam, by nadrobić zaległości.

buleczka_77

Sezon się nie skonczył, a ja potrzebuje pożyczyć pompy zatapialnej do studni na jakiś tydzień, bo moja znowu w naprawie, a stropik mam wylany. Ale to pewnie nierealne :cry:

Pożyczyła bym ci swoją pompę, ale akuratnie od dziś potrzebna w tyrbie pilnym. Będą budować :lol: wiatkę na samochodzik i pomieszczenie gospodarcze na bałagan z garażu :D :lol: :D :lol: :D

Nareszcie sie troche uprzątnie i będzie można do garazu samochodem wjechac :wink:

a jeszcze a propo pompy to od Przyjaciół Ze Wschodu kupisz pompę za 100 zł i na pewno Ci jakis czas posłuży. Moja już pracuje ok 2-3 lat i na razie nic na nią nie dziala. Jak to mówią "ruski gniot sa nie łamiot sa"

Bułka

No i tak....BANDYTY nie przyjechali robić mi tej wiatki.....czekali jak sie pogoda zepsuje! :cry: A teraz będzie kapało za koszule i będzie biegiem ,biegiem, biegiem i zaraz będzie coś spitolone!! :evil: Cholewa no!!

Otoczaki są ładne, ale dla mnie cena nie do przyjęcia: od 330 zł do 500 zł za tone /0,5m3 DROŻYZNA ale jak kogos przyciśnie to...

A tu sprawdzałaś, na fotce są fajne otoczaki, taki jasny kolorek http://www.agkorc.com.pl/

Cena teżpewno solidna.

U nas w okolicy /Gołków/ najłatwiej trafić otoczaki kopiąc doły tak na metr. Po warstwie piasku jest piękna warstwa otoczaków, jeden przy drugim, pod tym jest już glina. Nic tylko kopalnie otoczaków uruchomić /przy takich cenach/. Lub mieć okazyjny transport z podlasia, najbliżej wypatrzyłem koło Tykocina, piękne otoczaki i głazy. Aaa pod Białobrzegami nieco na polach leży, 50 km od nas.

w.