woytek 13.10.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 A widziałaś jakie kamulce leżą na terenie zamkniętej cegielni w Gołkowie? Ja pod Białobrzegi zrobię kurs z przyczepką, ale też niewiele przyciagnę...w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 13.10.2005 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 nie nie wchodze tam bo się peniam że to może na łeb polecić. To wszystko stoi na "słowo honoru" i jak kiedys rypnie to będzie jedno wielkie nieszczeście bo tam się czesto dzieci bawią z tym domków-baraczków A ten link co podesłałeś z otoczakami to własnie u nich byłam. A Tobie dużo tego potrzeba? Co z tym robisz? Podmurówke obkładasz jak dborze kojarze. Tak? Moze jakies zdjęcia pokażesz co? Musi bardzo ciekawie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 13.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Z otoczaków opaskę naokoło domku. Większe pewnie będą między kosodrzewiną, nierównomiernie rozłożone. Cegielnie warto zobaczyć, piec i te głazy w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 13.10.2005 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 a zdjęcia? chcemy zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.10.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 U mnie we wsi wisi ogloszenie ze ktos sie pozbedzie tanio kamieni polnych. Jesli kogos interesuje to moge spisac tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 13.10.2005 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Woyti, ja byłam pierwsza To ja poprosze o ten telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 13.10.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 A ja mam przyczepkie to może spółka w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 13.10.2005 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ech Ty to jesteś negocjator no dobra, ale za kare w razie czego podrzucisz mi to do Woli? a tak przy okazji to ile taka przyczepka uzywana kosztuje co? Juz wychodzi którys raz ze by się przydała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 18.10.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 buleczka_77, ty stawiasz budynek gospodarczy, o ile dobrze pamiętam, miałaś gotowy projekt, czy może masz architekta do polecenia, który takie cudo zaprojektuje i dla mnie ? Na wiosnę chcę wystawić jakiś niewielki "domek ogrodnika" w miejscu, gdzie mam teraz szpetny barak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 19.10.2005 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pontypendy architekta do budynku gospodarczego? No coś Ty!! Bierzesz kartkę ołówek zastanawiasz się chwilkę co tam ma się zmieścić (kosiarka, narzedzie ogrodnicze, moze rowery, opony zimowe, gwoździe itd ) i rysujesz sobie obrazeczek. Taki troche musi być techniczny - tj musi miec wymiary szer.xdługxwysok. i potem nanosisz to na mapkę - moze byc jakaś stara nie wkorzystana po budowie domu. Z tą mapką, rysunkiem i wypełnionym wnioskiem biegniesz z radościa na twarzy do Starostwa, płacisz chyba ze 12zł, i składasz papiery na "zgłoszenie robót". I gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 19.10.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pontypendy architekta do budynku gospodarczego? No coś Ty!! Bierzesz kartkę ołówek zastanawiasz się chwilkę co tam ma się zmieścić (kosiarka, narzedzie ogrodnicze, moze rowery, opony zimowe, gwoździe itd ) i rysujesz sobie obrazeczek. Taki troche musi być techniczny - tj musi miec wymiary szer.xdługxwysok. i potem nanosisz to na mapkę - moze byc jakaś stara nie wkorzystana po budowie domu. Z tą mapką, rysunkiem i wypełnionym wnioskiem biegniesz z radościa na twarzy do Starostwa, płacisz chyba ze 12zł, i składasz papiery na "zgłoszenie robót". I gotowe Witam serdecznie, ja w sprawie tego garażu. Jak już poruszyłyście ten temat, to może wiesz bułeczka_77 czy jeśli mam domek i chcę do niego dobudować wiatkę czy też garaż (tak przykleić do jednej ze ścian) to też tak sobie mogę sama narysować czy muszę wykorzystać już wtedy architekta?? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 19.10.2005 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Anulka, jeśli nie narusza konstrukcji budynku to wystarczy tylko zgłosznie robót budowlanych. Ale pamiętajcię o ewentualnej zgodzie sąsiada, jeśli jest takowa wymagana przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 19.10.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Anulka, jeśli nie narusza konstrukcji budynku to wystarczy tylko zgłosznie robót budowlanych. Ale pamiętajcię o ewentualnej zgodzie sąsiada, jeśli jest takowa wymagana przepisami. Wielkie dzięki Bułeczka. Myślę że konstrukcji to nie naruszy. A o sąsiadów też nie ma się co martwić wszystko w liniach zabudowy Jeszcze raz dziękuję Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 20.10.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A potem co ? Łebscy murarze mi z tego obrazeczka postawią ? I daszek zrobią ? No może masz rację, myślałam, że to będzie bardziej skomplikowane . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 20.10.2005 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 no u mnie własnie tak robią. Jak chcesz to dam Ci na nich namiar tyle ze musisz ich przenocowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 21.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Namiar na lepszą koparkę też mogę podać, chyba CAT lub JCB. koszt 80 zł/h, ale ja jednak do szamba wykorzystam ten Ostrówek. Jak pisałem, gość się sprawdził przy pracach sporo trudniejszych. To nie jest kwestia zdolności, tylko możliwości sprzętu. OK, nie chcę dyskutować. W razie czego służę drugim namiarem. Michał Dyskutuj, dyskutuj Tak bym chciał się z kimś pokłócić... A na serio - weź kiedys porządną koparkę zamiast Ostrówka i porównaj. Jeśli nie zobaczysz dramatycznej różnicy w tempie prac, to rzeczywiście możesz zostać przy Ostrówku. Bo skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać No i od wczoraj mam szambo, zamontowane przy pomocy Ostrówka. Dodam, że operator kumaty i kilka rzeczy podpowiedział. Więc chyba rzeczywiście nie widać różnicy. Oczywiście nie mogę się wypowiadać na temat różnicy w tempie prac, ale jestem zadowolony. Zrobiliśmy następny niewielki krok do przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 24.10.2005 04:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Ale nam sie cicho zrobiło... U mnie budowa śmiga że aż miło popatrzeć, oby jeszcze deszcz wytrzymał jakieś 3-4 dni to już iz daszek będzie na wiatce i samochodzik będzie miał swój domek Stolarz zrobił mi też barierki na ganeczku i ...juz niedługo ma być nasza upragniona altanka z grilkiem. Wczoraj właśnie mieliśmy sie już zdecydować co do kształtu, rozmiaru, koloru itd. Oj!!! prawie poszło na noże bo mąż obstawiał 8-kątną ja w kwatraciku. No i poszliśmy na kompromis. Będzie 6-kątna! A moze widzieliście jakies fajne w okolicy, albo w jakims ogrodnicznym zeby można było podejrzec jeszcze jakis wzorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawob 24.10.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Co do kopania pod szambo to czasami warto zatrudnić jakiegos fizycznego. Ja zatrudnilem szwagra. Za 80 zl wykopal dol pod 6 m2 szambo w 1 dzien. Obaj bylismy zadowoleni. Jak by co polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 27.10.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ludziska miłe, dajcie znać o ekipie co by ciupaskiem wylała podłogę z kauczuku ( lub inne tworzywo ) o pow. ok 20 m2 w garażu w Raszynie. uziabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniska 02.11.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 czy możecie polecić kogoś do wylania fundamentów? baaardzo szybko moni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts