Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

sorry, że tak sie wcinam do tematu, ale czy możecie mi napisać czy dojeżdżacie do W-wy i ile wam to zajmuje czasu (w godzinach szczytu czyli dojazd 7-8 i powrót 16-17). Zastanawiam się bardzo poważnie nad zakupem działki w okolicach Robercina/Gołkowa/Głoskowa, ale obawiam się, że dojazd do centrum W-wy zajmować mi będzie ok 1,5h w jedną stronę (samochodem)?. Bardzo was proszę o info. Kiedyś pewnei wybiorę się na "wycieczkę" w tych godzinach, ale może moglibyście mi powiedzieć ile wam czasu zajmuje dojazd?

Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jezdze w dokladnie takich godzinach jak napisales, ale i tak napisze ile mi to zajmuje. Mieszkam troche dalej. Do Gloskowa (przy kosciele) jade ok 10 min. Kolejne 5 minut zabiera mi przejechanie przez Gloskow i Golkow - do skretu na Jazgarzew. Przejechanie przez Zalesie Dolne i Piaseczno to od 10 do 15 min. Wtedy juz jestem w Mysiadle i do Warszawy sa 3 pasy. 30 min na ten odcinek jak dla mnie to maksimum (od mojego domu do Mysiadla). Z Gloskowa czy Golkowa byloby to z 10 min krocej. A potem to juz zalezy od swiatel tloku itp. W ok. 10 minut dojezdzam do skrzyzowania Pulawskiej z Rzymowskiego. Ja skrecam wtedy z Pulawskiej. Jezdzilem o roznych porach i czasami bylo szybciej ale raczej nie wolniej.

O powrocie nie moge napisac bo ta droga wracalem po nocy.

Oprocz Pulawskiej jezdzilem czasami przez Konstancin (bardzo fajna droga tylko troche dluzsza) i Al. Krakowska przez Janki i Raszyn. Wszystko zalezy gdzie do Warszawy chce dojechac.

Mozna tez omijac Piaseczno jadac np. przez Bobrowiec.

PKP - ze stacji piaseczno do śródmieścia około 40 minut /niestety częste spóźnienia plus tłoki w tych godzinach/.

Autobus ekspres Piaseczno ze stacji piaseczno do rotundy liczyłbym w godzinach porannych od 1-1.20. Spowrotem około godziny (np odjazd spod rotundy o 16.20). Jest jeszcze Rojbus i PKS ale dojeżdzają tylko do Wilanowskiej.

Samochodem przez Bobrowiec -->Zgorzałę --> Puławską około 30-40 min. do centrum ale wyjazd z gołkowa w godzinach 6.30 - 6.45.

w.

Dzięki za info.

Kurcze, dziś po kolejnej wizji lokalnej muszę zrezygnować z upatrzonej działki. Trochę mnie to podłamało. A może Wy możecie mi coś polecić? Pliss... Może gdzieś w waszych okolichach jest fajna i w przyzwoitej cenie działeczka? W szczególności interesowałyby mnie miejscowości: Robercin, Wola Gołkowska, też Gołków itp. Zaraz napiszę na innym podforum o tym, ale wydaje mi się, że tu jest wiekszy "ruch". Aha, interowałoby mnie coś koło 1000 m2, najlepiej z mediami lub chociaż z mediami w okolicy. Jeśli możecie pomóc proszę o info na priv, mogę też oddzwonić.

A dzwonilas pod numer kotry jest na tablicy w Woli Golkowskiej na ul. Kolonia. To jut prawie Robercin. Tu kolo mnie jest taka duza zolta tablica (wydaje mi sie ze to agencja) i moze sprobuj sie u nich dowiedziec. A jesli zalezy Ci na dzialce w naszej okolicy to proponuje przyjechac na wycieczke w sobote i popytac ludzi na podworkach, w polach, pod sklepem....czy nikt tu dzialki nie sprzedaje. Na 100% cos znajedziesz. Powodzenia Bula.

W razie czego daj znac. Moge spisac ci ten nr telefonu - widac go ode mnie z okna....ale nie teraz bo jest ciemno :cry:

Dzięki. Byliśmy tam dzisiaj, pokręciliśmy się trochę, trochę popytaliśmy, ale jakoś nie dostrzgliśmy tej tablicy, o której wspominasz. 2 lokalizacje działek namierzyliśmy, ale to jeszcze nie to (w jednej brak podziału działki, a w drugiej dość daleko media, ale za to bardzo ładnie). Jest tam trochę ciekawych miejsc tyle tylko, że nie wiemy kto jest właścicielem. Może jutro wyślę tam raz jeszcze męża (ja zostanę, bo z małym dzieckiem to trochę taki wyjazd jest kłopotliwy).

Może będziemy sąsiadkami??? :)

pzdr

Bylo by milo :lol: miec fajna sasiadke.

Dzis pojde na spacer to spisze ten nr telefonu. A pytalas po ile w naszej okolicy sa dzialki? Ja wiem ze jeden gosc sprzedaje ale podobno drogo. Mam tez tel do Pana ktory jest naszym sasiadem, to znaczy ma dzialke kolo nas ale wybudowal sie gdzies dalej a ta chce sprzedac. Namiary cI wysylam na priva.

Bulka

Dzięki za info.

Kurcze, dziś po kolejnej wizji lokalnej muszę zrezygnować z upatrzonej działki. Trochę mnie to podłamało. A może Wy możecie mi coś polecić? Pliss... Może gdzieś w waszych okolichach jest fajna i w przyzwoitej cenie działeczka? W szczególności interesowałyby mnie miejscowości: Robercin, Wola Gołkowska, też Gołków itp. Zaraz napiszę na innym podforum o tym, ale wydaje mi się, że tu jest wiekszy "ruch". Aha, interowałoby mnie coś koło 1000 m2, najlepiej z mediami lub chociaż z mediami w okolicy. Jeśli możecie pomóc proszę o info na priv, mogę też oddzwonić.

Witam

IKS 75 Jeśli interesuje Cię działka w miejscowości Baszkówka (od pętli autobusu 727 około 800 metrów) słyszałam, że mój sąsiad ma do sprzedania działkę 1000 m. prąd, woda, gaz w drodze, w perspektywie około 5 lat kanalizacja (na dzień dzisiejszy sięga z 100 m za szkołą). Dokładnie ulica Babiego lata odchodzi od Wierzbowej (po prawej stronie).

Pozdrawiam

Jagodas

Henryk_Baszkówka, masz może jakieś nr tel do osób, które chcą sprzedać działki? A może jakieś adresy? Czy po prostu lepiej jeździć, szukać tablic, pytać. Na jakich ulicach? Byłam tam tylko raz, więc nie znam tych terenów tak dobrze. Możesz mi coś fajnego polecić???

Muszę coś kupić! Najważniejsze, jak pisze Buleczka_77, aby było daleko od W-wy i na tyle blisko, aby można tam było dojeżdżać i zarabiać na budowę domu.

Pozdrawiam wszystkich!

ps Jeszcze nie kupiłam działki, ale już lubię i Was, i Wasze okolice!

Witam,

mam wielka prosbe o namiary na sprawdzona i niedroga ekipe do ocieplania poddasza. Wiekszosc z Was ma ten etap juz chyba za soba.. zazdroszcze. Moja ekipa zazyczyla sobie 33 pln/m2 a na forum jest sporo ofert po 24-25 pln, ale niestety jak do tej pory natknelam sie glownie na oferty samych wykonawcow, a ja wole kogos sprawdzonego przez Was, inwestorow :wink:

Bede bardzo wdzieczna za namiary

Serdecznie pozdrawiam

Marta

Jezier,

szkoda ze ja nie mam takich kuzynow :-? Ale jak Ty sie znasz na kwestii docieplenia to pozwole sobie jeszcze Cie pomeczyc :wink: bo ja nie mam o tym pojecia.. :( Do tej pory zdawalam sie na swoja ekipe, ale teraz jak sie z nimi nie dogadalam, to troche glupio sie wypytywac o materialy. Jakie daje sie grubosci welny na ocieplenie poddasza? Bede musiala niedlugo zamowic materialy, a nie wiem co i w jakich ilosciach..

Mozecie podac jakieś namiary na geodetę? Potrzebuję "na wczoraj" map do celów projektowych, mój geodeta zaczyna odwlekać sprawę, nie podaje terminu odbioru, nie oddzwania z terminem chociaż obiecuje itp. A przy wznawianiu granic działki wiosną wydawał się ok.

Pzdr

Nie pamiętam, jak się nazywał, ale mam nr telefonu 501/100-763. To był geodeta spoza piaseczna, ale z uprawnieniami i rozsądny cenowo. Nie wiem, czy numer jest aktualny.