Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześc Wszystkim!

Witam po długiej nieobecności na forum. Miło przeczytac, że u wszystkich jest OK. U nas także prace idą do przodu, murarze kończą pracę, podobno dekarze jutro przybędą. Czy wszystkie ekipy tak się grzebią?

A kiedu Wy kryliście dach? Czy termin oddania na 06.12 nie jest zbyt póżny? Napiszcie i podnieście na duchu :)

Cześc Wszystkim!

Witam po długiej nieobecności na forum. Miło przeczytac, że u wszystkich jest OK. U nas także prace idą do przodu, murarze kończą pracę, podobno dekarze jutro przybędą. Czy wszystkie ekipy tak się grzebią?

A kiedu Wy kryliście dach? Czy termin oddania na 06.12 nie jest zbyt póżny? Napiszcie i podnieście na duchu :)

U nas ostatnie dachówki położyli w ubiegłym roku, właśnie w grudniu. FRakt, śniegu nie było, ale w tym roku też ma być późno. Dodatkowy argument za - dachówka pod śniegiem lepiej się układa (zakładam, że kładziesz dachówkę). No i pod dodatkowym obciążeniem powinny wyjść wszystkie niedoróbki. U nas były dwie, na szczęście niewielkie, usunięte bez problemu.

Witam

Do wniosku o przyłacze elekrtyczne ZE wymaga mapki 1:1000 czy musi to być mapka autoryzowana przez geodetę?

Pozdrawiam

W Konstancinie Jez. składalem zwykłą 1:1000 prosto ze składnicy map, przyjęli bez problemu.

Pozdrawiam

Piotr

Czy mogłbyś napisac ile kosztuje taka mapka-nie wiem ile gotówki wziąć ze sobą

Pozdrawiam Piomod

ja za mapki też płaciłam coś ok. 100 zł. Czekałam na nie 3 dni (w Piasecznie). Pani spytała się mnie czy mi sie spieszy czy nie, bo jak tak to właśnie tak krótko będę czekała. Przy odbiorze okazało się, że zrobili mi mapki 1:1000, a ja zamawiałam 1:500 więc pani od ręki zrobiła mi 1:500. dała też mi gratis te 1:1000.

Pozdrawiam,

Iwona

Ps. polecam załatwiać różne sprawy w urzędach z małym dzieckiem. Ja tak robiłam i może dlatego tak krótko czekałam na te mapki... :)

Ja moją córeczkę też będę musiała zabrać do urzędów jak się będzie ślimaczyć ;) Tylko ona czasem rzuca takimi tekstami, że ciężko przewidzieć czy wyjdzie mi to na dobre ;) Wiecie jak to jest z rezolutnymi trzylatkami- co w głowie to na języku :D

Ja dziś mam znów prośbę o pomoć- szczególnie do budujących się najbliżej naszej działeczki- czyli Anula, Jezier i Whisper plizzzz :D Mam umieścic na projekcie projekt szamba- no i siedzę i myślę jakie ma być- poradzcie. Głownie chodzi mi o to ile na raz zabiera ten wóz ascenizacyjny, bo chyba większego nie warto, prawda? Jak to jest w naszej okolicy- i jakie są jednorazowe koszty takiego wywozu przy okazji?

6m3 czy więcej? Pan w urzędzie powiedział mi że kanalizacja w Henrykowie na razie jest fazie projektowej czyli zrobią ją za jakieś 4-5 lat.

Jest nas trójka i na razie nie planujemy powiększania rodzinki. No psa jeszcze mamy- ale ona ścieków nie produkuje(w kontekście szamba) ;)

Mam już jeden namiar na szambo od Marcenki. Jezier, Whisper- wy braliście te z Radomia? Podzielicie sie namiarami?

Złożyłam już wszystkie wnioski o warunki- szok jacy mili w tym urzędzie piaseczyńskim. No teraz nic tylko czekać- ten początek uczy pokory i cierpliwości, prawda? ;) Domyślam się, że pózniej lepiej nie będzie?

Kayak, firma od szamba to http://www.salexpol.pilickanet.pl/

Ja w projekcie mam 10m3, naprawdę mam 2x6 czyli 12m3. 6m3 chyba zbyt często trzeba by było wybierać. Coś mi się kojarzy, że mam 10m3 w projekcie, bo przy większych pokjemnościach więcej formalności było? Nie jestem pewien :-?

ja mam 10m3 ale zawsze zamawiam 8m3 ( zalozenia ze itak wszystkiego nie zabierze) , przyjezdza 9m3 ( to juz Pani zalozenie ze sie moze nie zmiescic) i place oczywiscie za 9m3 - ok 120 zl z faktura.

Jest nas w domu 4 do 6 osob - zalezy jak sie komu plany ułożą no i zużycie mamy tak raz na m-c trzeba zabrać.

:wink: co do namiarów to poszukaj w naszym klubie na samym poczatku byly wymieniane namiary i telefony...

Bułka