piomod 23.11.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Witam Poszukuje namiarów na architekta który zaadoptował by mi projekt i zrobił plan zagospodarowania działki.Pozdrawiam Piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 23.11.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Swojego niestety z całego serca odradzam. Ale witamy w gminie Prażmów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 23.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Dzięki za powitanie Budowę zaczynam na wiosnę w związku z tym porzebuje namiarów na: -więźbe dachową -piach do fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 23.11.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Piach polecam od Pana Marka, 501/231-980. Co do więźby, my braliśmy impregnowaną ciśnieniowo, z Antoninowa, http://www.impregnacja-drewna.pl/ Pozdrowionka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Goliszewska 23.11.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Cześc Wszystkim! Witam po długiej nieobecności na forum. Miło przeczytac, że u wszystkich jest OK. U nas także prace idą do przodu, murarze kończą pracę, podobno dekarze jutro przybędą. Czy wszystkie ekipy tak się grzebią? A kiedu Wy kryliście dach? Czy termin oddania na 06.12 nie jest zbyt póżny? Napiszcie i podnieście na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 23.11.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Ja się kryłem w maju/czerwcu, ale skoro szukasz pocieszenia to oto ono: Lepiej się przykryć 6 grudnia, niż gdybyś miała być bez dachu do marca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 23.11.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 piomodnamiary na architekta:Paweł Drzewiecki telefon: 608 34 32 39Co do drewna to zobacz w OL-Budzie tel. 737 09 22 za impregnowane płaciłem jakiś miesiąc temu 650 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 24.11.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Cześc Wszystkim! Witam po długiej nieobecności na forum. Miło przeczytac, że u wszystkich jest OK. U nas także prace idą do przodu, murarze kończą pracę, podobno dekarze jutro przybędą. Czy wszystkie ekipy tak się grzebią? A kiedu Wy kryliście dach? Czy termin oddania na 06.12 nie jest zbyt póżny? Napiszcie i podnieście na duchu U nas ostatnie dachówki położyli w ubiegłym roku, właśnie w grudniu. FRakt, śniegu nie było, ale w tym roku też ma być późno. Dodatkowy argument za - dachówka pod śniegiem lepiej się układa (zakładam, że kładziesz dachówkę). No i pod dodatkowym obciążeniem powinny wyjść wszystkie niedoróbki. U nas były dwie, na szczęście niewielkie, usunięte bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 24.11.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 WitamDo wniosku o przyłacze elekrtyczne ZE wymaga mapki 1:1000 czy musi to być mapka autoryzowana przez geodetę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 24.11.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witam Do wniosku o przyłacze elekrtyczne ZE wymaga mapki 1:1000 czy musi to być mapka autoryzowana przez geodetę? Pozdrawiam W Konstancinie Jez. składalem zwykłą 1:1000 prosto ze składnicy map, przyjęli bez problemu. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 25.11.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Witam Do wniosku o przyłacze elekrtyczne ZE wymaga mapki 1:1000 czy musi to być mapka autoryzowana przez geodetę? Pozdrawiam W Konstancinie Jez. składalem zwykłą 1:1000 prosto ze składnicy map, przyjęli bez problemu. Pozdrawiam Piotr Czy mogłbyś napisac ile kosztuje taka mapka-nie wiem ile gotówki wziąć ze sobą Pozdrawiam Piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 26.11.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Hmm, nie pamiętam. Ale nie było to jakieś drogie, brałem chyba trzy lub cztery sztuki i płaciłem około 100zł. Pamiętaj, że nie dostaniesz ich od ręki, czeka się na nie ok. 2tyg.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 28.11.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 ja za mapki też płaciłam coś ok. 100 zł. Czekałam na nie 3 dni (w Piasecznie). Pani spytała się mnie czy mi sie spieszy czy nie, bo jak tak to właśnie tak krótko będę czekała. Przy odbiorze okazało się, że zrobili mi mapki 1:1000, a ja zamawiałam 1:500 więc pani od ręki zrobiła mi 1:500. dała też mi gratis te 1:1000. Pozdrawiam, Iwona Ps. polecam załatwiać różne sprawy w urzędach z małym dzieckiem. Ja tak robiłam i może dlatego tak krótko czekałam na te mapki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 28.11.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Musielibyśmy sobie szybko zrobić dziecko albo wypożyczyć od kogos Pozdrawiam Piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 28.11.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 jak chcesz to moge ci moje wypożyczyć. Może to jest dobry pomysł na interes? Tylko ciekawe czy dziecko by się nie zbuntowało po paru wizytach w urzędach. Pozdrawiam, Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 29.11.2005 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Mojego 2,5 letniego Krzysia od razu trafia szlag...jak tylko z mamusią wchodzi do jakiegoś urzędu, lekarza, sklepu z butami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 29.11.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Ja moją córeczkę też będę musiała zabrać do urzędów jak się będzie ślimaczyć Tylko ona czasem rzuca takimi tekstami, że ciężko przewidzieć czy wyjdzie mi to na dobre Wiecie jak to jest z rezolutnymi trzylatkami- co w głowie to na języku Ja dziś mam znów prośbę o pomoć- szczególnie do budujących się najbliżej naszej działeczki- czyli Anula, Jezier i Whisper plizzzz Mam umieścic na projekcie projekt szamba- no i siedzę i myślę jakie ma być- poradzcie. Głownie chodzi mi o to ile na raz zabiera ten wóz ascenizacyjny, bo chyba większego nie warto, prawda? Jak to jest w naszej okolicy- i jakie są jednorazowe koszty takiego wywozu przy okazji? 6m3 czy więcej? Pan w urzędzie powiedział mi że kanalizacja w Henrykowie na razie jest fazie projektowej czyli zrobią ją za jakieś 4-5 lat. Jest nas trójka i na razie nie planujemy powiększania rodzinki. No psa jeszcze mamy- ale ona ścieków nie produkuje(w kontekście szamba) Mam już jeden namiar na szambo od Marcenki. Jezier, Whisper- wy braliście te z Radomia? Podzielicie sie namiarami? Złożyłam już wszystkie wnioski o warunki- szok jacy mili w tym urzędzie piaseczyńskim. No teraz nic tylko czekać- ten początek uczy pokory i cierpliwości, prawda? Domyślam się, że pózniej lepiej nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.11.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Kayak, firma od szamba to http://www.salexpol.pilickanet.pl/ Ja w projekcie mam 10m3, naprawdę mam 2x6 czyli 12m3. 6m3 chyba zbyt często trzeba by było wybierać. Coś mi się kojarzy, że mam 10m3 w projekcie, bo przy większych pokjemnościach więcej formalności było? Nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 29.11.2005 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 ja mam 10m3 ale zawsze zamawiam 8m3 ( zalozenia ze itak wszystkiego nie zabierze) , przyjezdza 9m3 ( to juz Pani zalozenie ze sie moze nie zmiescic) i place oczywiscie za 9m3 - ok 120 zl z faktura. Jest nas w domu 4 do 6 osob - zalezy jak sie komu plany ułożą no i zużycie mamy tak raz na m-c trzeba zabrać. co do namiarów to poszukaj w naszym klubie na samym poczatku byly wymieniane namiary i telefony... Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 30.11.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Ja niestety nie mogę pomóc bo mam kanalizacjęAnula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts