Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie codzienno-trywialne:

czy gdzieś w Piasecznie jest porządny magiel? ( do mojego sprawdzonego na Wolę zupełnie mi już nie po drodze).

A w ogóle - to skoro jest zima, znaczy się spowolnienie budowlane, to moze znów byśmy się spotkali (ale zaznaczam: ja tylko rzucam temat, nie podejmuję się żadnych czynności organizacyjnych. Czekamy na lokalnego lidera :D ).

Ja mam magiel w Zlotoklosie.

W ksiazce telefonicznej znalazlem adresy:

Borowska-Krawczyk Urszula. Magiel

0 22 756 77 70

05-500 Piaseczno, Kauna 24

pow.piaseczyński, woj.mazowieckie

- godziny otwarcia:

poniedziałek - piątek: 9-19

Popiel Hanna. Magiel

0 22 756 98 25

05-500 Piaseczno, Dunikowskiego 6

- godziny otwarcia:

poniedziałek - piątek: 9-19

sobota: 9-15

Super Tara. Pralnia, magiel. Fiszer A.K.

0 22 750 89 39

05-500 (p-ta Piaseczno) Nowa Iwiczna, Mleczarska 7

- godziny otwarcia:

poniedziałek - piątek: 8-18

sobota: 9-13

Jezier, dzięki, ale ja gwoli ścisłości pytam o porządny i polecany magiel - żeby obrusy raczej przypominały prostokąty a nie równoległoboki...

Włąśnie sobie uswiadomiłam, że prostokąt to tez równoległobok. :oops: No cóż, jestem po klasie humanistycznej... :wink:

Ale wiecie, o co chodziło...

Abromba, to z książki telefonicznej: :) Czy porządny, w sensie czy równoległoboki, czy też może nierównoległoboki z niego wychodzą nie mam zielonego, bo jakoś magla nie odwiedzam. Swoją drogą to się zastanawiam, czemu ja to wyszukałam :roll: Im więcej mam pracy, tym więcej postów na forum piszę :-? Ale żeby magla szukać w celu oderwania się od pracy...

Magiel Prasujący A. Wojeński

05-500 Piaseczno

Lechitów 1

woj. mazowieckie, powiat: piaseczyński, gmina: Piaseczno TEL (22) 7574399

branża:

Magiel

Czesc, jestem z grupy nadarzynsko-grodziskiej zajrzalam do Was, bo mam informacje. Przed godzina dowiedzialam sie, ze jutro przed południem ma odwiedzic nas przedstawiciel firmy Bartosz z Bialegostoku http://www.bartosz.com.pl/, aby dograc sprawe montazu rekuperatora ich produkcji w naszym domu. Jesli ktos z Was mialby ochote zamienic kilka slow z tym mlodym czlowiekiem to zapraszam na os. Szczesne w Grodzisku, ul. Tarnowska, rog z Dabrowskiego http://www.grodzisk.pl/miasto2/mapa/grodzisk_mapa.html . Tylko nasz dom jest w trakcie budowy. Czarna dachowka, wole oko nad wejsciem. Latwo trafic. W razie potrzeby piszcie. Konkretna godzine spotkania podam w watku swojej grupy. Ula

...

A w ogóle - to skoro jest zima, znaczy się spowolnienie budowlane, to moze znów byśmy się spotkali (ale zaznaczam: ja tylko rzucam temat, nie podejmuję się żadnych czynności organizacyjnych. Czekamy na lokalnego lidera :D ).

Hmm, nikt nie podjął tematu. Ja w sumie chętnie poznałbym przyszłych sąsiadów.

Pozdrawiam

Piotr

Witam Piaseczno i okolice. Aktualnie mieszkam w Piasecznie, ale przymierzam się do działki w Jazgarzewie, a co za tym idzie do czegoś

co się nazywa dom. A ponieważ jestem kompletnie zielony to proszę

o oświecenie mojego umysłu, tzn. jeśli ktoś jest w stanie to czy może

mi powiedzieć o niektórych kosztach budowy, np:

- ile Was wyniosło doprowadzenie gazu, wody, prądu, papierologia w gminie Piaseczno, itp? Może moje pytania są śmieszne, ale jak możecie

to oświećcie mnie co mnie czeka.....

Pozdr.,

Regi

Ja niestety mieszkam w gminie Prazmów, więc nie znam realiów gminy Piaseczno. Jedno jest pewne - jeśli nie masz prądu na działce, to nastaw się na to, że nasz ukochany ZE Jeziorna da termin przyłączenia za dwa lata (od podpisania umowy). Przyspieszenie, czyli tzw. indywidualne zlecenie projektu :wink: :wink: to koszt dodatkowych ok. 2000 zł.

• 2 weeks później...
Witam

Czy do pozwolenia na budowę dołączaliście orginalny projekt szamba

czy ksero

Pozdrawiam Piomod

Cztery oryginały od projektanta- tak samo jak z projektem domu. Wszelkie ksera musialy byc z pieczatka od projektanta "za zgodnosc z oryginalem" :-? Pozniej pani stwierdzila ze w sumie to mogla to zrobic sama, ale tak bylo jej latwiej- whatever ;) wazne ze mam juz pozwolenie na budowe- 2 lutego ma sie uprawomocnic.

• 2 weeks później...

Witajcie,

w tym roku chcielibyśmy rozpocząc budowę domku . Niestety mamy mały problem - brak ekipy. POMOŻCIE PROSZĘ.

Początkowo myśleliśmy, że lepiej będzie wziąć ekipę, która postawi cały dom od fundamentów aż po dach ( w tym roku). Teraz się wachamy czy nie lepiej podzielić budowę na etapy i ew. ekipy. Co wy na to? Czekamy na wszelkie kontakty od Forumowiczów, ewentualne ostrzeżenia przed wykonawcami działającymi w okolicach Piaseczna.

Polecono mi Pana Krzysztofa Jaszczuka - czy komuś z Was może budował?

:)

Witajcie,

w tym roku chcielibyśmy rozpocząc budowę domku . Niestety mamy mały problem - brak ekipy. POMOŻCIE PROSZĘ.

Początkowo myśleliśmy, że lepiej będzie wziąć ekipę, która postawi cały dom od fundamentów aż po dach ( w tym roku). Teraz się wachamy czy nie lepiej podzielić budowę na etapy i ew. ekipy. Co wy na to? Czekamy na wszelkie kontakty od Forumowiczów, ewentualne ostrzeżenia przed wykonawcami działającymi w okolicach Piaseczna.

Polecono mi Pana Krzysztofa Jaszczuka - czy komuś z Was może budował?

:)

Ja polecam skontaktowac sie z ta firma:

http://www.fm-bet.biz/

Nie budowali u mnie, ale to firma z mojej wsi wiec trzeba sie lokalnie wspierac. Rozne firmy z moich okolic sa przyjazne dla mnie to i ja sie staram odwdzieczac.

Temat powinien być w "ogrodach" ale wolę bardziej lokalnie, zakładam wiosnš ogródek ziołowy, planuję na przełomie marca / kwietnia wysiać około 12 gatunków (byliny na rozsadę). Może ktoœ byłby chętny na wymianę? Oczywiœcie jak to co wysieję wyroœnie :)

W zeszłym roku udała się melisa, mięta, estragon, tymianek. Niestety brak podlewanie nieco spustoszył uprawę :(

pozdrawiam

w.