michal_m 20.12.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Co do kopania pod szambo to czasami warto zatrudnić jakiegos fizycznego. Ja zatrudnilem szwagra. Za 80 zl wykopal dol pod 6 m2 szambo w 1 dzien. Obaj bylismy zadowoleni. Jak by co polecam. Możesz mi podać namiary na szwagra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 31.12.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 wszystkim sąsiadom najlepszego Roku pod słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ponton 07.01.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Przyłączam się do grupy piaseczyńskiej - co prawda dom już stoi ale pare dłobiazgów jeszcze do zrobienia Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 09.01.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Pytanie codzienno-trywialne: czy gdzieś w Piasecznie jest porządny magiel? ( do mojego sprawdzonego na Wolę zupełnie mi już nie po drodze). A w ogóle - to skoro jest zima, znaczy się spowolnienie budowlane, to moze znów byśmy się spotkali (ale zaznaczam: ja tylko rzucam temat, nie podejmuję się żadnych czynności organizacyjnych. Czekamy na lokalnego lidera ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.01.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Ja mam magiel w Zlotoklosie.W ksiazce telefonicznej znalazlem adresy:Borowska-Krawczyk Urszula. Magiel0 22 756 77 7005-500 Piaseczno, Kauna 24pow.piaseczyński, woj.mazowieckie- godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 9-19 Popiel Hanna. Magiel0 22 756 98 2505-500 Piaseczno, Dunikowskiego 6pow.piaseczyński, woj.mazowieckie- godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 9-19 sobota: 9-15 Super Tara. Pralnia, magiel. Fiszer A.K.0 22 750 89 3905-500 (p-ta Piaseczno) Nowa Iwiczna, Mleczarska 7pow.piaseczyński, woj.mazowieckie- godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-18 sobota: 9-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 09.01.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Jezier, dzięki, ale ja gwoli ścisłości pytam o porządny i polecany magiel - żeby obrusy raczej przypominały prostokąty a nie równoległoboki...Złotokłos niestety dla mnie juz zupełnie nie po drodze. Jakieś Piaseczno byłoby najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.01.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Ja tam magli nie rozrozniam. W ostatecznosci mozna sobie magiel domowy kupic:http://www.elektro-serwis.com/pralnie/magl5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 10.01.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Jezier, dzięki, ale ja gwoli ścisłości pytam o porządny i polecany magiel - żeby obrusy raczej przypominały prostokąty a nie równoległoboki... Włąśnie sobie uswiadomiłam, że prostokąt to tez równoległobok. No cóż, jestem po klasie humanistycznej... Ale wiecie, o co chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 10.01.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Abromba, to z książki telefonicznej: Czy porządny, w sensie czy równoległoboki, czy też może nierównoległoboki z niego wychodzą nie mam zielonego, bo jakoś magla nie odwiedzam. Swoją drogą to się zastanawiam, czemu ja to wyszukałam Im więcej mam pracy, tym więcej postów na forum piszę Ale żeby magla szukać w celu oderwania się od pracy... Magiel Prasujący A. Wojeński 05-500 Piaseczno Lechitów 1 woj. mazowieckie, powiat: piaseczyński, gmina: Piaseczno TEL (22) 7574399 branża: Magiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 10.01.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Dzięki.Chyba zacznę testować metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 11.01.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Czesc, jestem z grupy nadarzynsko-grodziskiej zajrzalam do Was, bo mam informacje. Przed godzina dowiedzialam sie, ze jutro przed południem ma odwiedzic nas przedstawiciel firmy Bartosz z Bialegostoku http://www.bartosz.com.pl/, aby dograc sprawe montazu rekuperatora ich produkcji w naszym domu. Jesli ktos z Was mialby ochote zamienic kilka slow z tym mlodym czlowiekiem to zapraszam na os. Szczesne w Grodzisku, ul. Tarnowska, rog z Dabrowskiego http://www.grodzisk.pl/miasto2/mapa/grodzisk_mapa.html . Tylko nasz dom jest w trakcie budowy. Czarna dachowka, wole oko nad wejsciem. Latwo trafic. W razie potrzeby piszcie. Konkretna godzine spotkania podam w watku swojej grupy. Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 13.01.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 ... A w ogóle - to skoro jest zima, znaczy się spowolnienie budowlane, to moze znów byśmy się spotkali (ale zaznaczam: ja tylko rzucam temat, nie podejmuję się żadnych czynności organizacyjnych. Czekamy na lokalnego lidera ). Hmm, nikt nie podjął tematu. Ja w sumie chętnie poznałbym przyszłych sąsiadów. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regi 15.01.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam Piaseczno i okolice. Aktualnie mieszkam w Piasecznie, ale przymierzam się do działki w Jazgarzewie, a co za tym idzie do czegośco się nazywa dom. A ponieważ jestem kompletnie zielony to proszęo oświecenie mojego umysłu, tzn. jeśli ktoś jest w stanie to czy możemi powiedzieć o niektórych kosztach budowy, np:- ile Was wyniosło doprowadzenie gazu, wody, prądu, papierologia w gminie Piaseczno, itp? Może moje pytania są śmieszne, ale jak możecieto oświećcie mnie co mnie czeka..... Pozdr.,Regi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.01.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja niestety mieszkam w gminie Prazmów, więc nie znam realiów gminy Piaseczno. Jedno jest pewne - jeśli nie masz prądu na działce, to nastaw się na to, że nasz ukochany ZE Jeziorna da termin przyłączenia za dwa lata (od podpisania umowy). Przyspieszenie, czyli tzw. indywidualne zlecenie projektu to koszt dodatkowych ok. 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 24.01.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 WitamCzy do pozwolenia na budowę dołączaliście orginalny projekt szambaczy kseroPozdrawiam Piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 24.01.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam Czy do pozwolenia na budowę dołączaliście orginalny projekt szamba czy ksero Pozdrawiam Piomod Cztery oryginały od projektanta- tak samo jak z projektem domu. Wszelkie ksera musialy byc z pieczatka od projektanta "za zgodnosc z oryginalem" Pozniej pani stwierdzila ze w sumie to mogla to zrobic sama, ale tak bylo jej latwiej- whatever wazne ze mam juz pozwolenie na budowe- 2 lutego ma sie uprawomocnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SyMa 05.02.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Witajcie, w tym roku chcielibyśmy rozpocząc budowę domku . Niestety mamy mały problem - brak ekipy. POMOŻCIE PROSZĘ. Początkowo myśleliśmy, że lepiej będzie wziąć ekipę, która postawi cały dom od fundamentów aż po dach ( w tym roku). Teraz się wachamy czy nie lepiej podzielić budowę na etapy i ew. ekipy. Co wy na to? Czekamy na wszelkie kontakty od Forumowiczów, ewentualne ostrzeżenia przed wykonawcami działającymi w okolicach Piaseczna. Polecono mi Pana Krzysztofa Jaszczuka - czy komuś z Was może budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Proponuję odwiedziś witrynę http://www.ekomech.pl tam dowiecie się wszystkiego o filtrach a w szczegulności o odżelaziaczach wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.02.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witajcie, w tym roku chcielibyśmy rozpocząc budowę domku . Niestety mamy mały problem - brak ekipy. POMOŻCIE PROSZĘ. Początkowo myśleliśmy, że lepiej będzie wziąć ekipę, która postawi cały dom od fundamentów aż po dach ( w tym roku). Teraz się wachamy czy nie lepiej podzielić budowę na etapy i ew. ekipy. Co wy na to? Czekamy na wszelkie kontakty od Forumowiczów, ewentualne ostrzeżenia przed wykonawcami działającymi w okolicach Piaseczna. Polecono mi Pana Krzysztofa Jaszczuka - czy komuś z Was może budował? Ja polecam skontaktowac sie z ta firma: http://www.fm-bet.biz/ Nie budowali u mnie, ale to firma z mojej wsi wiec trzeba sie lokalnie wspierac. Rozne firmy z moich okolic sa przyjazne dla mnie to i ja sie staram odwdzieczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 14.02.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Temat powinien być w "ogrodach" ale wolę bardziej lokalnie, zakładam wiosnš ogródek ziołowy, planuję na przełomie marca / kwietnia wysiać około 12 gatunków (byliny na rozsadę). Może kto byłby chętny na wymianę? Oczywicie jak to co wysieję wyronie W zeszłym roku udała się melisa, mięta, estragon, tymianek. Niestety brak podlewanie nieco spustoszył uprawę pozdrawiam w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts