Anula75 18.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam grupę,może ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanka dotyczące odbioru budynku.Po pierwsze, jakie papiery trzeba przedstawić aby można było to przeprowadzić?Po drugie, czy trzeba im przedstawiać jakieś rachunki czy faktury na wykonanie poszczególnych robót?A i jeszcze jedno, czy trzeba informować Urząd Skarbowy o tym że się wybudowało i skończyło? Chodzi o jakiś podatek czy coś? Jak się kupowało działkę to trzeba im było płacić, więc może i tu swoją łapę połozyli? No a pewnie wtedy muszę mieć wszystkie faktury i rachunki.Jeśli wiecie coś to bardzo proszę o informację.Z góry dziękuję Anula 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 20.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Podjed do piaseczyńskiego inspektoratu nadzoru budowlanego, po druk. Tam sš opisane wymagane załšczniki. Rachunków i faktur się nie przedstawia. US chyba nic nie trzeba informować, po zameldowaniu należy im tylko zgłosić zmianę adresu i urzędu skarbowego.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 20.02.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Anula 75: od nas wymagali: dziennika budowy, projektu zagospodarowania działki, inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej, przeglądu kominiarskiego, oświadczenia elektryka, że instalacja wewnętrzna jest wykonana O.K., umowy z gminą o dostarczenie wody, dokumentacji zbiornika gazowego (ale to ponownie, bo odbiór był już wcześniej), zaświadczenia że szambo jest szczelne (znajomi nie mieli zaświadczenia/atestu - więc kazali im napisać oswiadczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 20.02.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Dzięki wielkie za pomoc. To widzę że teraz jak elektryk robi to go odrazu poproszę o ten papierek o instalacji, no i ta inwentaryzacja geodezyjna mnie czeka, ale to chyba nie problem, a reszta to jest. Cieszy mnie że Skarbówka nic ode mnie nie będzie chciała oni są najgorsi Pozdrawiam wszystkich Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 20.02.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Zaswiadczenie od elektryka, przeciez elektryk po wykonaniu instalacji dokonuje wpisu do dziennika budowy tak samo jak instalator gazowy i komimiarz czy to nie wystarcza im. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 24.02.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Możecie podzielić się namiarami na kierowników budowy działających w naszych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 03.03.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Czy ktoś budował z firmą p. Romana Zawadzkiego? Jeśli tak to proszę o opinie... Dzięki i pozdrawiam, Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol13 08.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Jeśli chcecie się budować to zapraszam do przepięknej podwarszawskiej miejscowości Ustanów. Zapraszam do odwiedziana strony internetowej Ustanowa: http://www.ustanow.info.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 21.03.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Z przyjemnością dołączam się do grupy Budujemy domek w Baszkówce. W tej chwili stoi stan surowy otwarty... już po mału ruszają prace... Byle tylko wiosna bardziej stanowczo wkroczyła MaciekW ja polecam stolarza z Głoskowa (schody, parapety, drzwi). Zamawiałam u niego drzwi i parapety. Jeśli chcesz namiary, daj znać. bardzo, ale to bardzo proszę o namiary - to sąsiednia wieś, i jeżeli stolarz jest sprawdzony, to chętnie schody bym u niego spróbowała zamówić...jeżeli robi solidnie, ...no i za rozsądną cenę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 22.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Montana, sprawdziłam go tylko w parapetach i blacie NMiestety schodów nie robiłam. Ale prześlę namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina 23.03.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam sąsiadów. mieszkam w Piasecznie od zawsze a teraz własnie z mężem szykujemy się do kolejnego kroku w naszym zyciu czyli domu tak się zastanawiam gdzie teraz jeszcze można kupić przyzwoitą działkę ponizej 100zł/m2. no i żeby nie była na całkowitym odludziu i bezzautobusiu. tylko mąż jest zmotoryzowany a mnie się nie usmiecha gnać 3km do autobusu. Henryków? Łbiska? Złotokłos? Jazgarzew? okolice Robercina też mi się podobaja Spróbuj poszukać w Sękocinie, zwłaszcza okolice Sękocin Las. Z tego co wiem, to działki są tam w okolicach 100 zł/m2. Nie ma tam żadnych mediów z wyjątkiem prądu, gęsty las, ale jest szkoła, przystanki i dużo bliżej do Warszawy niż ze Złotokłosu lub Henrykowa. Tym bardziej, że na 2008 jest zaplanowana trasa szybkiego ruchu łącząca skrzyżowanie w Magdalence ze skrzyżowaniem Al. Jerozolimskich z Łopuszańską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_monika 24.03.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witajcie,od niedawna jestem mieszkanką okolic Piaseczna (dokładnie mówiąc, Bogatek). Poszukuję dobrych tynkarzy zewnętrznych i wewnętrznych (tynki gipsowe z agregatu). Będę wdzięczna za podzielenie sie namiarami.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 03.04.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Pozbędę się chętnie taczek po budowie, sš za ciężkie, zapadajš się w "trawniku" , który włanie zakładam, koło niepompowane lita guma. Obsłużyły już kilka budów, taczki niegarażowane, karoseria nieco skorodowana. Kto chce? w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vooyo 09.04.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 witam czy mogę poprosić o kontakt do sprawdzonego kierownika budowy, zamierzam sie budowac w tarczynie takze, poleccie prosze jakiegos z tamtych okolic Z góry dziękuje Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 10.04.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Marta dziękuję bardzo za namiary Mamy do tego stolarza niesamowicie blisko - zobaczymy co nam zaproponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 11.04.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No skoro Baszkówka to z pewnością blisko Miejmy nadzieję, że coś fajnego zaproponuje. Życzę pięknych schodów A ja szukam stolarza do zrobienia kilku mebelków, jakby ktoś miał kogoś godnego polecenia, najlepiej z okolic, to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalandis 12.04.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Właśnie kupiliśmy "Ugorek Brzezinke" w Dobrzenicy. Będe wdzięczny za każda wskazówke dotycząca wykonawców z tych okolic. . Jak tylko załatwimy formalnośći to sie zaczynamy budować pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 13.04.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, kupujemu wlasnie dzialke w gminie Prazmow, miejscowosc Krupia Wolka. Papierkowa robota i te wszystkie formalnosci i problemy juz nas troche podlamaly, ale mamy nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej. Piekna okolica naszego przyszlego domu jest warta tych wszystkich trudnosci Bede wdzieczna za wszystkie namiary na architekta, geodete, sprawdzone ekipy budowlane itd itp. Chcemy budowac projekt Kawka (lustrzane odbicie) http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 18.04.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich po świętach,bardzo cicho w tym naszym kątku piaseczyńskim.Ja w związku z tym że zaczyna się czas budów i wykończeniówek w domkach i parę osób prosiło o namiary na dobre ekipy. Ja z czystym sumieniem mogę polecić Skrola. Znajdziecie z łatwościę jego namiary na forum. U nas niedawno zakończył robienie instalacji hydraulicznej i przyznam że współpraca układała się bardzo dobrze i z efektu końcowego jesteśmy zadowoleni.Pozdrwiam Was wiosennie Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 24.04.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Tak z innej beczki - szukam używanej/tymczasowej bramy wjazdowej. Może ktoś posiada i jest mu niepotrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts