Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej grupo! Nasza budowa tez rozpoczeta- aktualnie robia sie fundamenty.

Macie moze namiary na tania pospolke? Zdebialam gdy zobaczylam o ile musimy podniesc teren- na razie przyjechaly dwie wielkie ciezarowy i nasypaly pospolki zeby mozna bylo wjechac i nie utknac. Teraz chce obsypac fundamenty chociaz z zewnatrz- nasz wykonawca zamawial te ciezarowki po 370 zl za jedna(te duze). Mam nadzieje ze znajde cos tanszego, bo teraz musze zamowic chociaz piec :roll:

witam czy mogę poprosić o kontakt do sprawdzonego kierownika budowy, zamierzam sie budowac w tarczynie takze, poleccie prosze jakiegos z tamtych okolic

Z góry dziękuje Piotr

Jeśli nie za późno to polecam naszego (zresztą nie raz już sprzedanego forumowiczom) - p. Betlejewski, starszy już gościu ale dobry fachowiec. tel 604 599144.

Witam wszystkich budujących w okolicach Piaseczna. Już za miesiąc zaczynamy budowę domku w Baszkówce przy ul. Pachnącej. Przychylamy się do zdania wielu, którzy wybrali Baszkówkę, że to urokliwe miejsce. Wiele czasu upłynęło zanim zdecydowaliśmy się z żoną na tę lokalizację i nie żałujemy. Jest wiejsko, okolica ładna, blisko dobra szkoła i MZK. Mamy nadzieję, że za dwa lata dołączymy do coraz to liczniejszej grupy

mieszkających w Baszkówce.

Poszukuję sprawdzonych ekip:

-Dekarze,

-Wykończenie i ocieplenie poddasza,

-Tynki wewnętrzne (maszynowe),

-Elewacja,

-Elektryka,

Mam pytanie. Jaki rodzaj papy do wstępnego krycia, żeby nie przepłacić i była odpowienio mocna ?

Za wszelką pomoc będziemy wdzięczni

Mam starą bramę tymczasową - deski i siatka, ok. 4 m szeroka, nic nadzwyczajnego. Słupki do niej chyba się nie zachowały, niestety. Do oddania w każdej chwili. Wólka Kozodawska pod Zalesiem Górnym od strony Zalesia Dolnego/Jazgarzewa.

Dzięki za ofertę, ale Twoja brama jest dla mnie "zbyt tymczasowa"

Już za miesiąc zaczynamy budowę domku w Baszkówce przy ul. Pachnącej. Przychylamy się do zdania wielu, którzy wybrali Baszkówkę, że to urokliwe miejsce.

Witam sąsiadów :D My budujemy od strony ul. Sadowej.

Tynkarza dopiero zatrudniliśmy - jeszcze ciężko coś powiedzieć, ale jest z polecenia, dach też dopiero zaczną, elektryk znajomy, zrobił solidnie, reszta leży w rękach naszych i ekipy, która jest z nami od początku. Jakby Cię coś interesowało, to daj znać na priva, prześlę namiary.

Czy u Was też tak mokro? U nas na początku budowy w zeszłym roku co chwila ktoś się zakopywał... Ten rok też nie lepszy... Koparka "stanęła dęba", a ciężarówka z szambem utknęła na drodze po ośki... Ale szybko obsycha - tylko początek sezonu ciężki pod tym względem.

Studnie robicie? Woda w Baszkówce jest w większości wypadków na ok. 30 metrach.

Pozdrawiam

Witam

Jestesmy mocno poczatkujacy - ruszamy wiosna 2007. Moze moglibyscie polecic jakas ekipe do surowego zamknietego lub deweloperskiego.

Budujemy w Zalesiu Gornym.

pozdrawiam

:)

Gosiu u mnie buduje ta sama ekipa, ktora budowala u Whispera i Zbycha, zreszta przez nich polecona. Na razie stawiaja nam sciany- zastrzezen nie mam- tempo maja niezle- zaczelismy 21.04- mamy juz zalazki dziur na okna :D Namiar moge ci podac na pirva. Buduja do takiego etapu do jakiego chcesz. U nas robia do dachu, byc moze tez plot.

Chętnie przyjmę od Was namiary na punkty sprzedaży (lub kierowców ciężarówek), od których nabędę ziemię do ogrodu. Poproszę w miarę możłiwości o sprawdzone już kontakty.

ja tez bardzo chetnie- ciagle poszukuje taniej pospolki- musze tego wysypac sporo na te nasza gline- woda stoi po kazdym deszczu :( Ziemie ogrodowa to dopiero za rok.

Już za miesiąc zaczynamy budowę domku w Baszkówce przy ul. Pachnącej. Przychylamy się do zdania wielu, którzy wybrali Baszkówkę, że to urokliwe miejsce.

Witam sąsiadów :D My budujemy od strony ul. Sadowej.

Tynkarza dopiero zatrudniliśmy - jeszcze ciężko coś powiedzieć, ale jest z polecenia, dach też dopiero zaczną, elektryk znajomy, zrobił solidnie, reszta leży w rękach naszych i ekipy, która jest z nami od początku. Jakby Cię coś interesowało, to daj znać na priva, prześlę namiary.

Czy u Was też tak mokro? U nas na początku budowy w zeszłym roku co chwila ktoś się zakopywał... Ten rok też nie lepszy... Koparka "stanęła dęba", a ciężarówka z szambem utknęła na drodze po ośki... Ale szybko obsycha - tylko początek sezonu ciężki pod tym względem.

Studnie robicie? Woda w Baszkówce jest w większości wypadków na ok. 30 metrach.

Pozdrawiam

Witam,

Pytanko o namiary posłałem na priva.

Dla wszystkich budujących w Baszkówce informacja o wodzie do celów spożywczych. Sąsiad próbował wiercić studnie doszedł do 27m i zrezygnował. Obecnie zebraliśmy się ze wszystkimi w naszej ulicy i ciągniemy wodociąg i gaz. Jeżeli kogoś interesują szczegóły to chętnie podam informacje.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
A je jeszcze raz z innej beczki - czy macie już za sobą podłączenie telefonu i netu. Jacy operatorzy działają sprawnie i nie za drogo na tym terenie (Lesznowola-Wola Gołkowska-Gołków etc) - dostałem ostatnio ofertę Sferii i zacząłem się zastanawiać. Może jakiś sprawdzony instalator sieciowy i TV?