Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogrodzenia, bramy itp. robi np. p.Zwęgliński w Wólce Kozodawskiej, tel. 602723044. Ceny miał dość dobre, ale trzeba uważać na zabezpieczenie antykorozyjne, u mnie na bramie (podkład i farba) szybko zaczęła wyłazić rdza. Teraz raczej brałbym z ocynkiem ogniowym, ale nie jestem pewien, czy ten wykonawca sam to załatwia, czy trzeba we własnym zakresie.

johan napisał:

Przy ul. Mokrej. W warunkach ZEWT też dał mi napowietrzne ale napisałem podanie o kablowe i teraz czekam na odpowiedź.

Witam

johan - a w którym miejscu na Mokrej ? , ja tez w tym roku zaczynam budowę ,mam nadzieję że uda sie we wrześniu i tez na Mokrej

Przy ul. Uroczej. A Ty w którym miejscu? Masz już pozwolenie i eqipe.

Przy ul. Uroczej. A Ty w którym miejscu? Masz już pozwolenie i eqipe.

Jadąc od Złotokłosu , Mokrą w lewo i pirwsza działka za nowo wybudowanym domen z Ytonga . Na pozwolenie właśnie czekam , byłam dziś w Starostwie, miła Pani obiecała załatwić do końca sierpnia .

Z ekipą jestem na etapie szukania, a właściwie sprawdzania ofetr tych z polecenia . Po rozmowie z jednymi za fundamenty ,ściany i dach (surowy zamknięty) chcą 35 tys. Na razie szukam dalej , a jak u Ciebie front robót.? :)

Witam.Jestem na etapie zakupu działki w Tomicach koło Piaseczno a nawet można powiedzieć że bliżej Góry Kalwarii.Zbieram wszystkie za i przeciw dotyczące zakupu działki w tych okolicach.Może ktoś ma działke (lub już się wybudował) w tym rejonie i może podzielić się spostrzeżeniami dotyczącymi tych okolic. :D Prosze o info na maila.

Witam,

poratujcie sąsiadkę z Grupy Babickiej :lol:

Szukam namiarów na:

1. fachowców od gips-kartonów (muszę wykończyć poddasze)

2. fachowców od układania podłóg drewnianych (konkretnie desek - i na legarach, i bez legarów)

3. tartak albo stolarnie, gdzie można nabyć wyżej wymienione deski, najlepiej modrzewiowe

4. minikoparkę z operatorem

pzdr

Marsjanka (Kasia)

& Mania 7 lat & Michasia 2,5 miesiąca

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!!!!

"Się buduję" od kilku lat /w Górze K./ a teraz pora na modernizację :-).

Mam juź dość opalania węglem i planuje zmianę paliwa.

Gaz ziemny raczej nie wchodzi w grę bo duża odległość od gazociągu /ok. 100m/ i problemy prawne z terenem przez który by biegło przyłącze.

Pozostaje gaz ze zbiornika i tu liczę na doświadczenia forumowiczów :-).

Czy ktoś z Szanownego Grona ma taki zbiornik i moż podzielić się ze mną

swoimi doświadczeniami? Nie wiem teź jakiego dostawcę /a co za tym idzie i wykonawcę/ wybrać.

Jestem już po lektórze postów o gazie płynnym i mam jako takie pojęcie

ale chętnie porozmawiam z kimś z moich okolic jak to jest w praktyce.

Pozdrawiam serdecznie i będę wdzieczny za każdą radę!