Halszka 27.08.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam, Mam pytanie do forumowiczów z grupy piaseczyńskiej: czy w okolicy jest jakiś rzeczoznawca majątkowy /potrzebuję zrobić wycenę działki dla notariusza/. Wiem, że podobno mogłabym zrobić ją sama, ale ponieważ kompletnie nie mam o tym pojęcia, więc będę musiała kogoś nająć. Będę wdzięczna za namiary i wszelkie uwagi /wymagane dokumenty, ceny itp.) Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Therion 27.08.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam! Zastanawiam sie nad zakupem szeregówki w Józefosławiu i mam kilka związanych z tym pytań: 1. Jak jest z dojazdem do centrum - tragicznie? 2. Szeregówki są budowane metodą amerykańską - na szkielecie drewnianym. Czy to dobrze czy źle? Co z akustyką "sąsiedzką" 3. jaka może być przybliżona wartość takiej szeregówki ok. 125 m2 Dzięki za wszystkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.08.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja mam z Grójca, jak chcesz to podeśle na priwa.Jest tani i szybki. Ponawiam tez swoja prośbe o namiary na ekipy budujące do stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 28.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Proszę o namiary na priva. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek_ox 28.08.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, jestem z Bobrowca k.Piaseczna, domek stoi, poszukuje kogos kto dobrze zrobi mi kominek z wkladem i rozprowadzeniem cieplego powietrza po chacie. Jacek. Ps. pare postow ktos szukal studniarza i kogos od ogrodzenia, jak dalej potrzebne to prosze pisac dam namiary - To byly Solidne jednostki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 28.08.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 zabek_ox - Poproszę o namiary na studnie i ogrodzenia, najlepiej na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek_ox 28.08.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 WitamA może ktoś miał z nimi coś do czynieniahttp://www.kominki-grzewcze.plDziasaj znalazłem ich przez przypadek, rozmawiałem i wydaje mi się, że znają się na robocie, ale może tylko mi się wydaje? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Hello, Czy ktoś ma pomysł, gdzie znajdę najbliższy polecany (ho, ho, ale wymyślam... ) tartak w trójkącie Piaseczno-Tarczyn-Góra Kalwaria? Lub oczywiście nieco dalszych okolicach ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 01.09.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam. Ja dopiero zamierzam sie budować na wiosnę ale chętnie dołącze do Was i posłucham ekspertów od budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek P. 01.09.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Kłaniam się Wszystkim. Czy ktoś może się podzielić wiedzą, gdzie można w okolicach wspaniałego Piaseczna wejść w posiadanie drewna komnkowego? Nie muszę dodawać, że najlepiej po cenach konkurencyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 01.09.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Barozi, Budować planuję na wiosnę 2007 roku, bo w tym już nie zdążę. Zaczynam właśnie załatwiać wszelkie formalności z pozwoleniem na budowę. Pani z gminy (potwierdzam, bardzo miła) odradziła mi załatwianie teraz prądu i wody i poleciła załatwić najpierw pozwolenie na budowę. Podobno wtedy szybciej działają, bo mają potencjalnego nowego mieszkańca gminy. Trochę dziwne, ale co tam. Jeśli nie wyrobię się do wiosny z przyłączeniami najwyżej będę pożyczał od sąsiada. Witam przyszłego sąsiada, ty nie słuchaj miłej pani w urzędzie ty posłuchaj doświadczonego inwestora Woda i prąd na budowie to dwie podstawowe rzeczy, bez których nie ruszysz z miejsca. I jeśli chodzi o wodę to w gminie Prażmów sprawa jest prosta, wnosisz wszystkie opłaty ( w tym również "nieobowiazkowe" 2 tyś ),umawiasz się z polecanym przez wodociągi Panem i woda płynie w Twoim przyszłym kranie. Ale o przyłącze prądowe to Ty się kochany staraj i to już ! Bo jak teraz zaczniesz tę drogę przez mękę to możliwe, że już jesienią przyszłego roku staniesz się szczęśliwym posiadaczem przyłącza prądowego. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.09.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam, Budowe rozpocznę w przyszłym roku.Gmina Lesznowola. AUSSIE - drewno i to dobre w rozsądnych cenach jest w Lesznowoli po prawej stronie jadąc do Magdalenki.Polecaja go cieśle i dekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Hello, speek, bardzo dziękuję za namiary. Przy najbliższej okazji zajrzę do nich i pogadam. A czy to nie jest coś takiego jak "tartak i stolarnia DRWAL, Lesznowola, tel. 7577875". Bo w swoich poszukiwaniach trafiłem na nich w internetowej książce telefonicznej, ale jeszcze nie dzwoniłem... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.09.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 W poniedziałek podam dokładny adres.Składem zawiaduje kobita,wiec na negocjacje lepiejposłać faceta.Z nią tak jest.Nie radze dzwonic,lepiej podjechac na miejsce a jeszcze jak jej powiesz ,ze kolezy wezmą to upusty murowaneJest jeszcze jeden skład jadąc od Magdalenki do Wólki Kosowskiej po lewej stronie ale nie polecam bo nie sprawdzone.Właścicielem jest dekarz i sądzę,że dobry .Rozmowa z nim to pełen konkretów profesjonalizm i taniej-ja z jego usług w pryszłosci skorzystam. Jesli chodzi o drewno kominkowe-brzoza plecam nadleśnictwo Sękocin tanio ale sa zapisy.Najlepiej ugadac sie z lesniczym .Da kwit i wszystko jest ok!polecam. A może skorzystam z uprejmości- poszukuje ekipy do parterówki sprawdzonej i nie drogiej.W tym roku jeśli sie uda zaleję fundamenty.Al zobaczymy.Czas mnie goni a na działce przewidywany prąd to kwiecień 2008.Dzieki za pomoc i cenne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.09.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Zabe _ox podaje namiary na studnie.Kecik Jadwiga 604718494 tu problem z wodą.Trzeba wiercić co najmniej na 50 m cena 1 m to 160 zł.Zapisy na 3 miesiące i trzeba dać zadatek.Jeśli wody nie znajdzi e zwraca kasę.Jestem nowy nie wiem czy nie złamałem regulaminu podając dane tej kobiety?Ona również znajduje wode.Nie tak dawno wierciła w Bobrowcu i twierdzi,że woda jest na ok.60-80 m.Takie grunty.Trzeba dać mocna pompę-ja z jej usług skorzystam. Od 35lat w tym terenie wiec wiedzę i praktykę ma. A u mnie brak prądu i wody.Jesli macie namiary na dobre i niedrogie materiały budowlane to proszę rkomendujcie.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek_ox 03.09.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Woda w Boborwcu jest na 30-35 m. Rok temu wiercenie kosztowalo 120 zl. Tak bylo u mnie i u sasiadow. J. Ps. Czy nikt nie ma u siebie kominka z ktorego jest zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Nie wiem czemu ale ponad polowa moich priwów nadal znajduje sie w folderze do wysłania , a wysałem ich kilka głównie z pytania, o namiary oraz z odpowiedziami na pytania o rzeczoznawce, oraz dotyczące zakupu działek z Dobrzenicy. Jeśli moje odpowiedzi nie dotarły dp pytających to bardzo przeraszam i prosze o ponownie zapytania na E-mail. Poniżej ponawiam swoje zapytania i tu tez poprosze o odpowiedź na forum lub E-mail, GG lub skype ( jeśli to nie klopot) _michal_m - pytanie o koparke kayak, ifka, Wiola - pytanie o ekipe budowlańców zielinsp - sprawdzony kierownik budowy Z góry bardzo dziękuje za info, i jeśli jest ktos z Gminy Prażmów lub nawet z Dobrzenicy to tez prosze o kontakt. P.S. Speek, duże dzięki za namiar na studniarza, co prawda mam juz jeden ale od przybydku głowa nie boli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 03.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ponawiam prośbę.Nadal poszukuje dobrej ekipy budowlanej do stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.09.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Bobo30, dzięki za namiary na dekarza. P.S. Prywatne wiadomości jednak do mnie docierają , nie moge ich jedynie wysyłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 04.09.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja zamierzam ruszyć na wiosnę i poszukuję miłych sąsiadów i doradców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts