Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie do forumowiczów z grupy piaseczyńskiej: czy w okolicy jest jakiś rzeczoznawca majątkowy /potrzebuję zrobić wycenę działki dla notariusza/. Wiem, że podobno mogłabym zrobić ją sama, ale ponieważ kompletnie nie mam o tym pojęcia, więc będę musiała kogoś nająć.

Będę wdzięczna za namiary i wszelkie uwagi /wymagane dokumenty, ceny itp.)

Pozdrawiam wszystkich.

:wink:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Zastanawiam sie nad zakupem szeregówki w Józefosławiu i mam kilka związanych z tym pytań:

1. Jak jest z dojazdem do centrum - tragicznie?

2. Szeregówki są budowane metodą amerykańską - na szkielecie drewnianym. Czy to dobrze czy źle? Co z akustyką "sąsiedzką" :lol:

3. jaka może być przybliżona wartość takiej szeregówki ok. 125 m2

Dzięki za wszystkie uwagi

Barozi,

Budować planuję na wiosnę 2007 roku, bo w tym już nie zdążę. Zaczynam właśnie załatwiać wszelkie formalności z pozwoleniem na budowę. Pani z gminy (potwierdzam, bardzo miła) odradziła mi załatwianie teraz prądu i wody i poleciła załatwić najpierw pozwolenie na budowę. Podobno wtedy szybciej działają, bo mają potencjalnego nowego mieszkańca gminy. Trochę dziwne, ale co tam. Jeśli nie wyrobię się do wiosny z przyłączeniami najwyżej będę pożyczał od sąsiada.

Witam przyszłego sąsiada,

ty nie słuchaj miłej pani w urzędzie ty posłuchaj doświadczonego inwestora :lol: :wink:

Woda i prąd na budowie to dwie podstawowe rzeczy, bez których nie ruszysz z miejsca. I jeśli chodzi o wodę to w gminie Prażmów sprawa jest prosta, wnosisz wszystkie opłaty ( w tym również "nieobowiazkowe" 2 tyś ),umawiasz się z polecanym przez wodociągi Panem i woda płynie w Twoim przyszłym kranie.

Ale o przyłącze prądowe to Ty się kochany staraj i to już !

Bo jak teraz zaczniesz tę drogę przez mękę to możliwe, że już jesienią przyszłego roku staniesz się szczęśliwym posiadaczem przyłącza prądowego.

Powodzenia

Hello,

speek, bardzo dziękuję za namiary. Przy najbliższej okazji zajrzę do nich i pogadam. A czy to nie jest coś takiego jak "tartak i stolarnia DRWAL, Lesznowola, tel. 7577875". Bo w swoich poszukiwaniach trafiłem na nich w internetowej książce telefonicznej, ale jeszcze nie dzwoniłem... :oops:

Pozdrawiam,

W poniedziałek podam dokładny adres.Składem zawiaduje kobita,wiec na negocjacje lepiejposłać faceta.Z nią tak jest.Nie radze dzwonic,lepiej podjechac na miejsce a jeszcze jak jej powiesz ,ze kolezy wezmą to upusty murowane

Jest jeszcze jeden skład jadąc od Magdalenki do Wólki Kosowskiej po lewej stronie ale nie polecam bo nie sprawdzone.Właścicielem jest dekarz i sądzę,że dobry .Rozmowa z nim to pełen konkretów profesjonalizm i taniej-ja z jego usług w pryszłosci skorzystam.

Jesli chodzi o drewno kominkowe-brzoza plecam nadleśnictwo Sękocin tanio ale sa zapisy.Najlepiej ugadac sie z lesniczym .Da kwit i wszystko jest ok!polecam.

A może skorzystam z uprejmości- poszukuje ekipy do parterówki sprawdzonej i nie drogiej.W tym roku jeśli sie uda zaleję fundamenty.Al zobaczymy.Czas mnie goni a na działce przewidywany prąd to kwiecień 2008.

Dzieki za pomoc i cenne rady.

Zabe _ox podaje namiary na studnie.

Kecik Jadwiga 604718494 tu problem z wodą.Trzeba wiercić co najmniej na 50 m cena 1 m to 160 zł.Zapisy na 3 miesiące i trzeba dać zadatek.Jeśli wody nie znajdzi e zwraca kasę.Jestem nowy nie wiem czy nie złamałem regulaminu podając dane tej kobiety?Ona również znajduje wode.Nie tak dawno wierciła w Bobrowcu i twierdzi,że woda jest na ok.60-80 m.Takie grunty.Trzeba dać mocna pompę-ja z jej usług skorzystam.

Od 35lat w tym terenie wiec wiedzę i praktykę ma.

A u mnie brak prądu i wody.Jesli macie namiary na dobre i niedrogie materiały budowlane to proszę rkomendujcie.

Dzieki

Witam

Nie wiem czemu ale ponad polowa moich priwów nadal znajduje sie w folderze do wysłania :( , a wysałem ich kilka głównie z pytania, o namiary oraz z odpowiedziami na pytania o rzeczoznawce, oraz dotyczące zakupu działek z Dobrzenicy.

Jeśli moje odpowiedzi nie dotarły dp pytających to bardzo przeraszam :oops: i prosze o ponownie zapytania na E-mail.

Poniżej ponawiam swoje zapytania i tu tez poprosze o odpowiedź na forum lub E-mail, GG lub skype ( jeśli to nie klopot)

_michal_m - pytanie o koparke

kayak, ifka, Wiola - pytanie o ekipe budowlańców

zielinsp - sprawdzony kierownik budowy

Z góry bardzo dziękuje za info, i jeśli jest ktos z Gminy Prażmów lub nawet z Dobrzenicy to tez prosze o kontakt.

P.S.

Speek, duże dzięki za namiar na studniarza, co prawda mam juz jeden ale od przybydku głowa nie boli .