yamcia 11.09.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Czy ktos zna ekipe to tego rodzaju prac (posadzki z mixokreta) i ile to moze kosztowac za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.09.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Działeczka nieco mokrawa-zalecaja podnieść grunt przez nawiezienie druboziarnistego piasku i zbronowanie a dopiero zebranie humusu i kopanie .Zastanawiam sie czy jest to konieczne koszty!! I tk dom miał byc wyniesiony ponad poziom O .Przed zdjeciem humusu nawozić piach?Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 12.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Wiem ze to co napisze przewijalo sie juz dziesiatki razy na tym forum, w tym topicu, ale od kilku dni staram sie zebrac komplet informacji i ciagle jestem na poziomie -1 Po krotce przedstawie swoja sytuacje: Mamy z zona dzialke w Henrykow Urocze (wczoraj dowiedzialem sie ze nasza ulica ma nazwe: ul. Rosy a mi przypadl nr 7 - zupelnie mila wiadomosc ). Na dzialce jest woda, prad mam na umowie z ZEWT Jeziorna najdalej w czerwcu przyszlego roku. Wiekszosc dokumentacji jest albo sie zalatwia (wypisy i wyrys, mapki sie robia, architekt umowiony, czeka na komplet dokumentow odemnie). Moim osobistym marzeniem byloby doprowadzic do stanu "0" jeszcze w tym roku. I teraz mam pytanie i prosbe do was: Co teraz ?!?!?!?!? Potrzebuje ekipy i kierownika budowy - czy macie jakis swoich ulubiencow pewniakow, etc ?? Jakie ogrzewanie wybrac (prad, gaz ziemny - 120m) etc. Jesli tak to prosze, napiszcie do mnie na prv, czy w odpowiedzi na tego posta. Z gory dzieki za kazda zyczliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 12.09.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Dołączam do grupy Piaseczyńskiej. Ja mam działkę w Woli Gołkowskiej i czekam niepsokojnie na Pozwolenie na budowę, al ejak sami wiecie w naszym Starostwie ti trwa trwa i trwa, więc cóż pozostaje. Nadzieja, że jeszcze w tym roku uda mi się zacząć coskolwiek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.09.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Jeśli macie namiar na tani beton oraz stal do zbrojenia to bardzo prosze o namiar, zaczynam prawdopodobnie w tym miesiącu, a ceny jakie spotykam sa po prostu chore. Dziękuje wszystkim za wszelkie namiary jakie do tej pory uzyskałem, a w szczególności za namiary na Pana Jana (studniarza) i panią inspektor nadzoru z Belska. P.S. Groblus jak tylko skończe dogadywać ekipe to dam ci namiary na pozostałe brygady. Nie chce po prostu żeby ktos mnie ubiegl w tym roku Jesli starasz sie o kredyt to na razie moge ci podac namiary na rzeczoznawcę, taniego i szybkiego.(sprawdziłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.09.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Kowalik- jak długo załatwiasz papiery w naszej kochanej gminie. masz już uzgodnienia ws. mediów. Ciężko było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 jewrioszka, Ja - dzięki naszym kochanym Grupowiczom, a właściwie Grupowiczkom - będę pewnie zaopatrywał się m.in. w beton w PSB Góra Kalwaria. Są polecani jako rzetelni i porównywalni cenowo z dobrymi producentami. Ale jakie ceny obowiązują w tej chwili to nie mam pojęcia... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.09.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 AUSSIE duże dzięki, na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 13.09.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Aussie, a dowiadywałeś się w Bosta - Beton w Piasecznie? Bo ja tam brałam. Jak Pontypendy się zalewała (to znaczy fundamenty) betonem z PSB w G. Kalwarii to o ile pamiętam też jej Bosta- Beton przywiózł, zresztą z jakimś poślizgiem czasowym; pytanie czy bezpośrednio nie wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 abromba, namiary i polecenie mam własnie od pontypendy... dzięki jej zresztą w tym miejscu za te i inne info, którymi mnie ratuje od czasu do czasu!!! abromba, pontypendy, Whisper, Jezier i inni, którzy nam "młodym" (he, he ) pomagają w naszych pierwszych krokach budowlanych - wielkie dzięki za to co już i prosimy o więcej... oczywiście w miarę waszych możliwości. mam nadzieję, że jak już się wybuduję, to będę mógł każdemu z was jakoś się odwdzięczyć i podziękować za dobre serce... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.09.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja dom stawiałem 3-4 lata temu. Ceny od tego czasu się trochę pozmieniały. Beton kupowałem w Unibudzie na Kłobuckiej w Warszawie. Cena była lepsza niź w Komornikach obok Tarczyna do których mam bardzo blisko. Niestety patrząc z perspektywy na swoich wykonawców, nie mogę ich polecić. Moźe doszukuję się dziury w całym, ale wydaje się, że pracowali u mnie patacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.09.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A ja moge zaproponować odwiedzenie żużlowni na ul,Karczunkowskiej Przed torami kolejki Warszawa-Jeziorki.Tam maja beton i ponoć dobrej jakości i są terminowi a co najważniejsze nie drogo.Polecił mi inwestor budujący w Lesznowoli, ceny nie pamietał ale był bardzo zadowolony.Zostawiam to do Waszej oceny ale myślę,że czym więcej namiarów to coś można wybrać.Ja też staram sie przygotować do budowy wiec wszystkie adresy godne polecenia są dla mnie cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 14.09.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 jestescie genialni !jestem na etapie a'la Aussie i wszystkie znajdowane tu informacje sa na wage zlota dla mnie, wiekszosc mojej budowlanej "wiedzy" zawdzieczam waszemu forumHA, nawet zalozylem wielkiej mocy skoroszyt gdzie spisuje te wszystkie namiary na fachowcow, dostawcow etc - bo czuje ze nie zapisane przecieka mi to przez palcedzieki dziewczyny i chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 14.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja budowałem w podobnym "czasookresie" jak Jezier. Polecałbym Centrobud w Iwicznej. Zamawianie na telefon, transport gratis. Z nimi dobrze nam się współpracowało.Co to fachowców wykonawców, przeważali w znacznej mierze również partacze, niestety. Z całej grupy mogę polecić tynkarza oraz glazurnika. Przyszłoroczne terminy może majš wolne. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 14.09.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 My też wszystkie materiały braliśmy z Centrobudu. Nigdy nie było problemów, nawet dawali faktury przelewowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 14.09.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Na dniach chcę się przeprowadzić. Wreszcie. Ale sen z powiek spędza mi internet a raczej jego brak. W Woli Gołkowskiej TPSA ani Netia nie są w stanie mnie podpiąć. Internet by GSM lub GPRS to porażka. Nie znalazłem firmy która ciągnie net przez radio. Firmy, które twierdzą że dostarczają internet radiowy faktycznie operują na GPRS - koszty duże, a możliwosci żadne. Czy ktoś wie o jakiejś sieci radiowej - jej rozszerzenia, możliwosci podłączenia się, etc.???????????? Jako ze jestem, laikonikiem w technologiach netowych, napisanie tego tekstu nie rości pretensji do użycia poprawnych terminów, nazw etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a na jakiej ulicy w Woli sie wybudowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Czy w Woli z telefonem też są takie kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 14.09.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Widze ze wiecej sąsiadów z Woli sie zbiera. Właśnie gregwolff w którym miejscu się wybudowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 14.09.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 na głównej - Gościniec - vis-a-vis świetlicy gdzie są wszelkie wybory zebrania etc. W TPSie się nie opłaca bo musi podciągnąć kabel i postawić słupy i to wyniesie 65 tysi więc im się na dziś nie opłaca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts