Gość piekania 20.09.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kłaniam się Wszystkim. Czy ktoś może się podzielić wiedzą, gdzie można w okolicach wspaniałego Piaseczna wejść w posiadanie drewna komnkowego? Nie muszę dodawać, że najlepiej po cenach konkurencyjnych. ładne drewno u Pana Leśniczego w Bogatkach, lub zbierane z lasu u Pana Henia Wilcza Góra (mniej ładne... ale i tak się spali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 21.09.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 O jak miło znowu zajżeć na forum. widzę, że grupa piaseczyńska a szczególnie z Woli Gołkowskiej się powiększa. Fajnie bo bedzie wsparcie dla tych, którzy dopiero ruszają lub ruszą na wiosnę.My wciąż czekamy na koncowy papierek. Niby decyzja podziałowa już zapadła w starostwie ale jeszcze burmistrz musi złożyć swój podpis. Ciekawe ile jeszcze to potrwa. Mój szanowny małżonek stiwerdził, ze do listopada. Ale patrząc na to ile już trwa cała procedura (od czerwca) to można się spodizewać, ze tak właśnie bedzie. A ja tylk czekam z utęsknieniem na akt notarialny by móc dizałać dalej.Życze powodzenia wszystkim budowniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpassent 21.09.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam po długiej nieobecności! No i jak trwoga to do Boga. Czy możecie polecić jakiś dobrych ludków od ocieplenia zewnętrznego? Trochę mi się pokręciło z umówionym wykonawcą i mam trwogę w oczach czy zdążę ocieplić przed zimą (a MUSZĘ ocieplić przed zimą). Chciałem ocieplać wełną mineralną, ale właśnie się okazało, że nie mam ani wełny ani ludzi Pomóżcie dobrzy ludzi bo włos siwieje i ręce zaczynają drżeć mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.09.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 spróbuj zadać to pytanie moze w grupie warszawskiej.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.09.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Pawello, bardzo duże dzięki za namiar na studniarza, kompetentny, szybki, staranny, bez humorów i faktycznie tani. Robote zrobili bardzo sprawnie, jestem bardzo zadowolny, oby wiecej takich fachowców. Z czystym sumieniem moge ich polecić każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.09.2006 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Czy dałes pompę zanurzeniową i czy ten facet od wody znalazł ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.09.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Tak facet od wody znalazł ją przy pomocy pomiarów oporów elektrycznych, mam wode na 23m.Pompe jak na razie to mieli studniarze i wiem że woda podchodzi mi na jakies 10m.Byłem dzis na stadionie żeby kupić sobie tania głebinówkę ale gości z tego stoiska dzis nie było.Tyle że dowiedziałem sie że może to kosztowac nawet 300zł podczas gdy majster mówił mi o cenie 120zł.Chyba do nie go zadzwnie żeby mi kupił, a kase mu zwróce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.09.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Te ruskie sa wątpliwej jakości.Znajomi mają czeską z atestem chodzi im już 6 lat i bez awarii.Czy studnie robił Ci p.Majszyk? U mnie zaczyna się już wszystko klarować i tez zastanawiam się czy przed fundamentami robić studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.09.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Tak, pan Majszyk.A jesli chodzi o pompy to ruskie ( bialoruskie i ukraińskie) są jeszcze w normie, gorsze sa chińskie.W tej chwili interesuje mnie pompa na czas budowy, którą jak ukradną to specjalnie sie nie pozywią.Docelowo oczywiście kupie jakiegos Grundfosa lub cos w tym stylu, ale to juz na sam koniec jak sie bedę wprowadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.09.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Tak masz rację z tym zamiennikiem.Ja tez tak zrobie.Dzieki za podpowiedż.Nadal szukam ekipy na przyszły rok ale dotychczasowi maja ceny z sufitu.Jeden artysta to za stan surowy z dachem i jego materiałem krzyknał 240 tys.Materiał ciągnie z Radomia. Dokładnie robi nie ma pijaństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.09.2006 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 To co ty za dom stawiasz? Ile metrów i z czego. 260 tys. to mi krzykneła firma z Wawy za wykonanienie do stanu developerskiego.(136m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.09.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Jeszcze nie mam projektu, ale bedzie to prawdopodobnie parterówka strop terriva ,maX albo porotherm 44 powierzchnia 150 m.,Te dane podał mi artysta ,który już wykańcza dom Orion.A taki był pewin siebie...nie było inwestora ale mam nadzieje go spotkac i wtedy dowiem się prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.09.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Speek, czy ta parterówka bedzie miała poddasze do adaptacji?Bo jeśli nie , to nie bardzo rozumiem po co w niej strop terriva, który ci tylko podniesie koszty.No i cena budynku parterowego oraz jego ogrzanie jest wyższa niż takiego z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.09.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Poddasze nieużytkowe.Dlaczego terriva- nie chce mieć pekających karton gipsów i wiecznie ich łatać.A koszt drewnianego stropu,czy sufitu podwieszanego jest porównywalny z trivą.Tak mi wyliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.09.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Ok. Skoro na starcie przyjmujesz że ktos ci spaprze sufit? Ale poniżej rozpiszę dlaczego uważam że taniej jest zbudowac do z poddaszem użytkowym. Zróbmy takie założenie. Dom 100m2. 1. Z poddaszem użytkowym (parter 65%, poddasze 35% powierzchni. - podstawa to prostokąt o bokach 6,5mx10m czyli długość fundamentów to 33m. - przyjmijmy płaski dach (dla uproszczenia) z nawisem 0,5m z każdej strony 7x10,5 = 73,5m2 (i tyle samo izolacji) - podłoga z izolacją na gruncie 65m2 2 Parterowy - podstawa to prostokąt o bokach 10mx10m czyli długość fundamentów to 40m. - przyjmijmy płaski dach (dla uproszczenia) z nawisem 0,5m z każdej strony 10,5 x 10,5 = 110,25m2 (i tyle samo izolacji) - podłoga z izolacją na gruncie 100m2 -do tego dochodzą jeszcze ściany zewnętrzne których w parterowym jest więcej. I w obydwóch przypadkach chcesz dac drogi strop, co na pewno nie jest oszczędne. Zwracam tez Twoja uwage na fakt że w domu z poddaszem użytkowym powierzchnia na pietrze jest liczona w miejscach gdzie h>1,9m czyli w miejsca pod skosami możesz wstawic np.komody i nadal nie ubywa ci powierzchni. Ponadto wszyscy eksperci sa zgodni co do faktu że łatwiej ogrzac dom z poddaszem użytkowym niz parterowy. A wracając do tematu ceny za stan surowy to może własnie z w/w powodów cena jest tak wysoka. Ale to tylko moje skromne zdanie. , po prostu strasznie szczypie sie z kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.09.2006 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Na forum sa wypowiedzi ludzi,ktorzy zamiast drewna i sufitu podwieszanego wybieraja terive.Przy moim szczęsciu do ekip juz się boje ,że robota może być spaprana no ale tak można ze wszystkim.Ja musze wybudowac domek dwumieszkaniowy ale nie blizniak.Tez kasę oglądam dwa razy zamim ją wydam.Wczoraj nie poszedł żaden post i widze,ze dzisiaj to samo sie robi.Tak jest z zasiegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.09.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Widzisz nie moge wybrac projektu gotowego,choć bardzo podoba mi się Mila z Horyzontu i Irys z Gmistudio oczywiscie do przeróbek w srodku.To są parterówki.Z poddasze to tyklo Akacja też z Horyzontu ale w tym za duzo trzeba pozmieniać no i jest za duzy jak na moją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.09.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Wiadomo każdy wybiera wedlug wlasnego uznania, potrzeb i możliwośći finansowych, ja ci tylko pokazałem róznice materiałowe. U nas zresztą było podobnie. Najpierw miał byc domek do 100m2, potem taki żeby zmieścic sie w okreslonej kwocie. Przez 1.5 roku wybieraliśmy projekty i w końcu zredukowaliśmy ich liczbe do 3. I z nich własnie mielismy wybrac ten wymarzony, a suma sumarum budujemy zupełnie inny domek który moja ładniejsza połowa wygrzebała w dniu w którym mieliśmy podjąc decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.09.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Sąsiedzi pomóżcie, bo sie zagapiłem i zapomniałem o betonie. Jeśli macie namiary na tani beton z gruchy to mi podeślijcie. Fundamenty maja mi robic w tym tygodniu, a ja znam tylko firme Bosta beton która jest potwornie droga. [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy2005 25.09.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Czy może ktoś z Was wie o kilku (4-5) działkach budowlanych do sprzedaży po ok. 1-2 tys. metrów w okolicy Piaseczna-Zalesia Górnego? Sprawa nie jest może bardzo pilna, ale widzę że coraz więcej ludzi ucieka z Warszawy i takich działek jest coraz mniej... Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie gdzie ich szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts