barozi 25.09.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Poszukaj w Ustanowie. Wiem że jest tam sporo działek do sprzedania po około 80 zł/m, choć ostatnio może podrożały. Sprzedają tam też ziemię jescze nieodrolnioną, ale z tego co pytałem się w gminie to w ciągu roku sporą część powinni odrolnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 25.09.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Sąsiedzi pomóżcie, bo sie zagapiłem i zapomniałem o betonie. Jeśli macie namiary na tani beton z gruchy to mi podeślijcie. Fundamenty maja mi robic w tym tygodniu, a ja znam tylko firme Bosta beton która jest potwornie droga. [/u] My beton braliśmy przez Centrobud, nie pamiętam od kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.09.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Bardzo preżna jest agencja Zalesie.Oni maja info na temat działek w tym rejonie.Wiem,że są informacje o działkach przy drodze tak jak Stanisławów,Koloni Warszawska,jeśli chcesz bez agencji.Szukaj a znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 25.09.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 ja szukalem dzialki i osobiscie i przez agencje, kupilem dzialke ktora znalazlem sam az nieprawdopodobnie wielu "zaczepionych przechodniow", ma wujka ktory wlasnie zrobil podzial, sasiada ktory dopiero co sprzedal jedna, wlasnie czeka na decyzje starostwa, wlasnie kupilo dzialke i zjezdzilo okolice do cna i jest istnia kopalnia wiedzy teraz jest tak, ze to mnie "zaczapiaja" a ja staram sie pomagac innym moim zdaniem - pojechac w interesujaca ciebie okolice i zaczac wypytywac ludzi, skuteczniejszej metody chyba nie ma, tyle tylko ze swoj cenny wolny czas trzeba poswiecic na szukanie pozdrawiam kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.09.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jewrioszka na priva wysyłam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.09.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Speek. duże dzięki, ale oni sa bardzo daleko ode mnie.Natomiast jesli ktoś chce namiar na tarczyn lub słomczyn w temacie betonu to chetnie służe namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 jewrioszka, poproszę o ten betonik pod tarczynem... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 26.09.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 ja za te betoniarskie namiary tez bylbym wdzieczny,choc cos czuje ze w tym roku sie nie przydace(tfu, tfu, na skladnice map urok) pozdrawiamkuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 26.09.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witajcie, Sporo z was na pewno przechodziło całą drogę od działki nieuzbrojonej i bez pozwolenia na budowę do działki uzbrojonej z pozwoleniem. Chciałbym się spytać jak długo trwa załatwianie papierów potrzebnych do pozwolenia na budowę? W szczególnościchodzi mi o takie sprawy jak warunki przyłącza prądu i wody, uzgodnienie wejścia na posesję itp. Czy te papiery dostanę od ręki, czy trzeba na nie jakiś czas poczekać i pisać na tę okoliczność jakieś wnioski? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.09.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Właśnie skończyłem załatwianie i jest fajnie. Cały proces u mnie trwał ok 2 m-cy. 1. Mapki 3 tygodnie 2. Woda od ręki 3. Wjazd tydzień 4. Zewt w sumie 4 tygodnie ( same papiery) 5. Melioracja 2 tygodnie 6. Adaptacja projektu tydzień 7. Pozwolenie tydzień. Popros o d razu żeby ci napisali jakie paiery musisz mieć, żeby ci nie dozowali informacji tak jak mnie, przez co sie wszystko wyciągneło w czasie. I czas na dobrą wiadomość, teraz powinno byc szybciej niż na wiosne No i oczywiście wszystko zależy od gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.09.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Beton wysłałem wam na privy Groblus czemu psioczysz na skladnice? przeciesz tam sami dobrzy ludzie pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 26.09.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 melioracja piszesz, hmmmmmmmkiedy mozna zaczac ich zalatwiac ?to opinia per dzialka, czy juz wrysowanego budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.09.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mnie kazali z gminy, i jak sie okazało mam dreny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 26.09.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Jwerioszka, przykro mi że te moje namiary były za daleko od Twojego miejsca budowy.Ja jak na razie kajet mam zapisany osobami z polecenia jako rzetelnymi. I taka informacja służę.Jesli wylałe,s ławy to wklej jakieś zdjecia moze komuś się przydadzą.Ja chetnie korzystam z Twoich doświadczeń.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.09.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Speek, to betoniarniom było za daleko , a nie mnie. Ławy bede lał za jakis tydzień do 10 dni, to chetnie sie pochwalę . fotki będa w fotoblogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 27.09.2006 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Teraz mają wziecie to im na kliencie nie zalezy.A to dziwne. W koncu u kogo zamówiłeś beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.09.2006 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Zwracamn wasza uwage że mamy 2 miejscowości Słomczyn w okolicy jeden koło Konstancina i drugi koło Grójca. (tak samo jak i Lesznowole, koło Grójca i Piaseczna), Dlatego tez dobrze by było precyzowac o których mowa. W Słomczynie k.Grójca, to tylko 9 km ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 27.09.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Proszę o poradę odnosnie ceny działek - czy 60 zł/m w Gabryelinie - blisko stacji ale cicho, budowlana,prąd i woda "w drodze" i 35/m w Ławkach - 2,4 km do PKP, jeszcze rolna ale na dniach budowlana (plan po uzgodnieniach) - to drogo? I którą byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 27.09.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Hmmm. Działeczka w Gabryelinie wydaje się całkiem niezłą okazją. Jeśli chodzi o Ławki, to sprawdź jak wygląda sprawa z mediami. To jest bardzo ważne, bo jeśli trzeba będzie ciągnąć daleko rurki z wodą i kable z prądem to zabiją cię koszty założenia. Ja kupiłem działkę w Ustanowie za 45/m , z tym że w połowie jest budowlana a w połowie rolna.Ja czekam na odrolnienie pozostałej części swojej działki i mi mówiono, że może nastąpić to za około rok lub półtora. Skąd masz informacje o odrolnianiu "na dniach". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 27.09.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A musisz odrolniać całoć? Mam podobnš sytuację, 400 m kw budowlana 1200 m rolna, i nie wiem czy jest sens odrolnić te 1200 m kw.Na tym budowlanym skrawku postawię 30 m kw budyneczek.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts