Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdzies Ty dostał działkę w Ustanowie za taką cenę? Też chcę, nawet rolną całą. Jakbyś coś wiedział, to daj namiar na privę plizzz...

Co do naszej części gminy - to przedwczoraj gmina zamieściła ogłoszenie o przystąpieniu do zmiany planu miejscowego dla Ustanowa, Krupiej Wólki i Piskórki. Pewnie będą wszystko niemal zmieniać na budowlane, ale jak znam procedury - to nie wierzę, żeby się udało wcześniej niż za półtora roku, a może i dłużej.

Działeczka jest bardzo blisko pontypendy przy ulicy granicznej. Właściciel chciał się dość szybko pozbyć się ziemi, bo potrzebował kasę na wykończenie swojego domu. Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno. Działeczkę szukałem jeżdząc po okolicach. Namiary dostałem od pani która sprzedaje w sklepie w Łosiu (przy skrzyżowaniu). Z tego co wiem to dalsze działki w moim ciągu też są na sprzedaż, ale słyszałem że chce już 80 zł/m choć jeszcze nieodrolnione.

Jeszcze sie na dobre nie zaczeło a już pod góre.Niestety u mnie nie da się wykręcić wody.Dzieki jeszcze raz za namiary na studniarza -osoba kompetentna i rzeczowa ale wody to u nas nie ma.Oligocen wystepuje na 250 m. I jak tu brac sie za budowe.Inwestorów jet pięciu załozymy komitet budowy wodociagu ale kiedy będzie realizcja.Tego nikt nie wie.Trzeba złozyć wnioski i czekać. Jakoś to trzeba popchnąć bo bez wody nie da sie zamieszkać.

rrmi namiary wysłałem ci na priva

Dziekuje bardzo.

Mam nadzieje sie odwdzieczyc.

Hihi -myslalam , ze jestes dziewczynka :D

OO, rrmi tutaj? Nie wiem czemu obstawiałem Cię po drugiej stronie Wisły. A więźbę na dach braliśmy w Antoninowie, chociaż juz słyszałem negatywne opinie. Namiar: http://www.impregnacja-drewna.pl/

Najbardziej mi żal jednego z naszych kolegow, który był autentycznie zawiedziony faktem że nie jestem dziewczynką

A to oczywiście byłem ja... :lol: :oops: :lol:

Ale i tak jewrioszka cie lubię, przynajmniej - na razie - wirtualnie... 8) 8) 8)

Pozdrawiam,

Michal m dziekuje za namiary .

Mysle , ze na kazdego mozna znalezc jakiegos haka .

Pojade i popatrze.

Jesli ktos potrzebuje wody to ja niedlugo bede miala.

Moge sie podzielic.

Naleze do tych szczesciarzy co maja wode w drodze ,

a nawet blizej domu , wiec zapraszam .

Po wode , bo do domu to nie.Nie ma go jeszcze :D

Hello,

właśnie odebrałem operat szacunkowy mojej przyszłej nieruchomości opracowany na potrzeby banku-kredytodawcy. Jeśli ktoś w okolic Piaseczna byłby w potrzebie, to z czystym sumieniem mogę dać namiary na przesympatyczną i rzetelną panią - rzeczoznawcę majątkowego, zajmującą się m.in. naszym terenem. Sprawa załatwiona szybko, profesjonalnie i stosunkowo niedrogo. :p

Pozdrawiam,

ms masz racje, tylko że wtedy z reguły bank sam opłaca swojego rzeczoznawcę.

U mnie było tak że 2 banki dawały swoich , a trzeciemu bylo obojetne i wtedy do głosu dochodza oszczędności.

Ci z Warszawy chcieli od 1500 do 1800 za wycene, dlatego że nie znaja tutejszego rynku i zanim ja sporządzą to musza przejrzeć papiery.

Ja wziąłem z Grójca znającego teren i realia miejscowego rynku dzięki czemu zapłaciłem mniej niz polowe ich ceny.

Na koniec dodam że Warszawiacy i ci z Piaseczna dawali termin do 3 tygodni, a ten mi zrobil w 3 dni. :p

A czas to pieniądz.

...ale rzeczoznawca MUSI być z ich wykazu!

Najfajniejsze jest to, że tę panią znalazłem przypadkowo poniekąd grzebiąc właśnie w takim wykazie, he, he... :lol: :lol: :lol:

jewrioszka - mój bank dał mi wykaz 450 osób, wśród których mogłem sobie wybierać do woli... co do opisywanych przez ciebie cen, to w zupełności się zgadzam. przy czym najdroższą ofertę miałem z... Tarczyna :oops:

pozdrawiam,