Gosik283 29.09.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam ponownie grupę piaseczyńską trochę mnie tu nie było , ale teraz to się zmieni. Od dziś jestem Panią Inwestor pełną gębą -ponieważ dziś otrzymałam pozwolenie na budowę. Ekipę do budowania mam , kasę na razie też . Za dwa tygodnie zaczynam kopanie a potem niech się mury pną do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.09.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witaj,Ooo! To mój pierwszy wybrany projekt.Nie było możliwości poszerzyć go tak aby zmiescił sie na waskiej działce.Czekamy na wieści i fotki z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 30.09.2006 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Gosik 283 Moje gratulacje. Wychodzi na to ż zaczynamy w tym samym czasie . U nas fundamenty zaczynają kopać w najbliższy tydzień. Jak cos potrzebujesz to wal jak w dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 30.09.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Jewrioszka super też bym chciała już chociaż widzieć fundamenty, ale musze się uprawomocnić .Dzięki za chęć pomocy . ,chyba budujesz gdzieś niedaleko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 30.09.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Hej Faktycznie buduje niedaleko, jakies 8km , ale za to Groblus buduje u Ciebie za płotem Zresztą nawet u nas dzisiaj byli, bardzo mili i sympatyczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.10.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 A u mnie ciągle pod górę.Jest nas piecioro i zdecydowaliśmy budować wodociag i kanalizację.Wszyscy byli zgodni ale kiedy usłyszeli cenę to trzech sie wyłamało.Liczą,że kiedy przekażemy gminie to opłaty przyłączeniowe będą dużo mniejsze. Istotnie gmina nie może od nich za przyłączenie pobrac opłaty większej tak aby nam zwrócić poniesiony koszt.Rozmowy ,przekonywanie nic nie dają.Wszystko jest na nie.Próbowaliśmy wymóc na gminie,zeby nie dawała im pozwolenia na budowę do czasu rozliczenia sie z nami.Nie jest to mozliwe.Chyba błędem jest,że nie założono komitetu budowy a na gębę to właśnie tak bywa. Musimy ponieść koszty ale jak od nich wyegzekwować zwrot.I tak się zaczynają dobrosąsiedzkie relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 01.10.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witajcie!Mam do Was ogromną prośbę. Czy na Waszych osiedlach nikt nie wybudował domku z Muratora Miłej chwili . Podobno jest to popularny projekt ale najbliższe osoby które budują ten dom mieszkają w Wielkopolsce a przed kupnem projektu bardzo zależałoby mi na obejrzeniu go od środka. Napisłam podobny post w grupie Lubelskiej gdzie miałabym najbliżej jednak zero odzewu. Mam nadzieję ,ze Wy mi pomożecie.Podaję link bo nie mogę wkleić zdjęcia.http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=356&IdKolekcji=40Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Speek na pocieszenie napisze że nie tylko u ciebie tak jest z sąsiadami . Ale zobacz to do strony pozytywnej, teraz juz wiesz kto jest człowiekiem, a kto taboretem . Szkoda że ludzie myśla tylko o sobie i że nie zawsze można na nich liczyć. A na wiosce dobry sąsiad to skarb. Na pewno uda wam się ich przekonać. Wczoraj nie napisałem że poznałem przemiłych sasiadów, zapowiada się sympatyczne sąsiedztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 01.10.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Poszukaj w Ustanowie. Wiem że jest tam sporo działek do sprzedania po około 80 zł/m, choć ostatnio może podrożały. Sprzedają tam też ziemię jescze nieodrolnioną, ale z tego co pytałem się w gminie to w ciągu roku sporą część powinni odrolnić. Pozdrawiam Przepraszam że niepokoję na priva, ale poszukuję tej działki w gminie. Jak się da to ma to być drugi (ale zamiast pierwszego a nie dodatkowy ) dom, jak nie - lokata kapitału. Czy wiesz kto w okolicy Ustanowa ma coś rozsądnego w rozsądnej cenie? I jak będziecie w okolicy to się skontaktuj z Pontypendy i wpadnijcie do mnie na kawę (dobrą robię, Lavazzę z kardamonem, Pontypendy często wpada). O ile zniesiesz dwie baby z dziećmi Za miesiąc wracam do pracy więc zaproszenie będzie właściwie nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.10.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Zazdroszczę sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 02.10.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witam! jewiroszka, Gosia283 - ale Wam zazdroszę. Na forum jestem od niedawna, budujem sie w Ustanówku. Ale idzie jak po grudzie. ekipa nas olała i zostawiła z rozbabrana budową. A przed zima musimy zalać strop bo inaczej wszytsko może szlag trafić Jak udało ci sie Gosia znaleśc ekipe. My szukamy od ponad 3 tyg. i wszytscy, do których dzwonimy zajeci. Na przyszły rok - tak, ale w tym juz nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 02.10.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Zapytam swojego majstra, czy da rade w tym roku zrobic strop.Jeśli się zgodzi to was skontaktuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 02.10.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 czolem gosik283 ja tez bede (o ile wszystko pojdzie ok), henrykowianinem w jakiej okolicy jestes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 02.10.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Przepraszam że niepokoję na priva, ale poszukuję tej działki w gminie. Jak się da to ma to być drugi (ale zamiast pierwszego a nie dodatkowy ) dom, jak nie - lokata kapitału. Czy wiesz kto w okolicy Ustanowa ma coś rozsądnego w rozsądnej cenie? Niestety nie mam kontaktów do innych sprzedających. Polecam przejechać się po wsi i popytać. I jak będziecie w okolicy to się skontaktuj z Pontypendy i wpadnijcie do mnie na kawę (dobrą robię, Lavazzę z kardamonem, Pontypendy często wpada). O ile zniesiesz dwie baby z dziećmi Za miesiąc wracam do pracy więc zaproszenie będzie właściwie nieaktualne. Dzięki za zaproszenie. W ciągu tygodnia raczej nie mam czasu (praca, praca), ale może w weekend sie skuszę. Dzięki za zaproszenie. Aha jeśli wpadnę to z żoną. Nie opuszcza mnie na krok, Muszę w tym tygodniu, jakoś skosi zielsko na działce. Nic się na niej nie dzieje i wyrosły takie chaszcze, że zwykła kosiarka bardzo szybko by się zniszczyła. Może znasz kogoś z kosiarką wirnikową na traktorze? Mam do skoszenia 2000m2. Oczywiście za odpowiednią opłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 02.10.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Przepraszam że niepokoję na priva, ale poszukuję tej działki w gminie. Jak się da to ma to być drugi (ale zamiast pierwszego a nie dodatkowy ) dom, jak nie - lokata kapitału. Czy wiesz kto w okolicy Ustanowa ma coś rozsądnego w rozsądnej cenie? Niestety nie mam kontaktów do innych sprzedających. Polecam przejechać się po wsi i popytać. I jak będziecie w okolicy to się skontaktuj z Pontypendy i wpadnijcie do mnie na kawę (dobrą robię, Lavazzę z kardamonem, Pontypendy często wpada). O ile zniesiesz dwie baby z dziećmi Za miesiąc wracam do pracy więc zaproszenie będzie właściwie nieaktualne. Dzięki za zaproszenie. W ciągu tygodnia raczej nie mam czasu (praca, praca), ale może w weekend sie skuszę. Dzięki za zaproszenie. Aha jeśli wpadnę to z żoną. Nie opuszcza mnie na krok, Muszę w tym tygodniu, jakoś skosi zielsko na działce. Nic się na niej nie dzieje i wyrosły takie chaszcze, że zwykła kosiarka bardzo szybko by się zniszczyła. Może znasz kogoś z kosiarką wirnikową na traktorze? Mam do skoszenia 2000m2. Oczywiście za odpowiednią opłatą. Ojej, przepraszam, to miało być na priva (takie intymne deklaracje z kawą ). . A Wy jesteście tam, gdzie słoneczniki, czy bliżej "ulic kwiatowych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 02.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Tak was czytam i dochodze do wniosku że mieszkam jak król w bajce. Za 7 lasami za 7 rzekami za 7 morzami ..................itp mieszkal król, który mówił tak jak ja mam wszędzie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 02.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 groblus jadąc z Piaseczna do Złotokłosu skręcasz w prawo w ul.Mokrą i kawałek dalej , jest "mój skrawek podłogi". Może i ty gdzieś niedaleko? Pineska32 jak jeszcze potrzebujesz ekipy , daj znać wyślę Ci namiary na ekipę , zdaje się że mają wolny termin. jewrioszka królu złoty może masz namiary na beton i bloczki betonowe do fundamentów w logicznej cenie ( znalazłam po 2,40 brutto może da radę taniej), bo Ytong i ich wycenę już powoli przetrawiłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.10.2006 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 A mam, po 2,10 w Prażmowie. Będe dziś przekazywał oficjalnie budowę, to zajrzę do składu i wezmę telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.10.2006 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Pineska32 wysłałem ci na priva kilka kontaktów. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 03.10.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 jewrioszka, októrej Ty wstajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts