coli 03.10.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam sasiadow,my chcemy zaczac na poczatku przyszlego roku, jak tylko snieg zniknie, ale nie mozemy znalezc ekipy. Mozecie mi kogos polecic, dac jakies namiary? Dokumenty juz w urzedach i czekamy na zakonczenie tych potwornych formalnosci.Aha budujemy w Krupiej Wolce, gmina Prazmow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.10.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 A może on się wcale nie położył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 03.10.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam po długiej nieobecności. Jak widzę przybyło trochę nowych forumowiczów.Czy wszysycy dojeżdżacie do pracy do Warszawy? Teraz mieszkam w Piasecznie a zamierzam budować sie na wiosnę w Woli Gołkowskiej. Nie wiem jak to bedzie bo teraz mam koszmarny dojazd. Dziś jechałam 1,5h.Szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 03.10.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 . A Wy jesteście tam, gdzie słoneczniki, czy bliżej "ulic kwiatowych"? Bliżej kwiatowych ulic. Budują się tam dwa domki, a ja mam działeczkę na przeciwko nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 03.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam po długiej nieobecności. Jak widzę przybyło trochę nowych forumowiczów.Czy wszysycy dojeżdżacie do pracy do Warszawy? Teraz mieszkam w Piasecznie a zamierzam budować sie na wiosnę w Woli Gołkowskiej. Nie wiem jak to bedzie bo teraz mam koszmarny dojazd. Dziś jechałam 1,5h.Szok Mieszkamy w Piasecznie od 4 lat, budujemy w Bobrowcu. Dojazd do pracy samochodem zajmuje mi 45 minut, trochę dłużej jak podwożę dziecko do szkoły. To nie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 03.10.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam zalozylam nowy watek ale widze ze spokojnie moge sie tu podczepic Jestem w trakcie zalatwiania formalnosci na zakup dzialki w Jeziórku. W przyszlym roku jesli wszystko dobrze pojdzie rozpoczniemy budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 03.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam koleżanki i kolegów z grupu Piaseczyńskiej Jak członek grupy Babickiej wyczerpałem już możliwości poszukiwawcze w dziedzinie ekip do ogrodzenia (część w klinkierze). Proszę Was o pomoc w tej materii. Obecna ekipa wystawiła mnie do wiatru (zwodzili mnie 1,5 miesiąca) i muszę pilnie znaleźć kogoś kto wykona mi 100mb ogrodzenia. Jeśli możecie to pomóżcie biednemu inwestorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 03.10.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 wowjeden dzien bez komputera i prosze, postow tyle ze nie do przerobieniaGosik283 to wlasciwie jestesmy sasiadami, bo przejezdzajac skrzyzowanie mokra/spoleczna za 50 m. po lewej stronie jest mala uliczka (ul. Rosy, choc tabliczek nigdzie nie uswiadczysz) i moje wlosci znajduja sie tam, bedziemy sie musieli jakos spotkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 03.10.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 speek : Na pozwolenie nadal czekamy Papiery zlozylismy w piatek (29 wrzesnia). Urzednicy w gminie Lesznowola sa bardzo mili, w ogole gmina dziala bardzo sprawnie, ale pewnie z miesiac poczekamy... jewrioszka : Ojciec Mysi ciagle kreci nosem, ze dom za maly. Ale co tam. Dla nas, jak na razie zajmujacych mikroskopijne mieszkanko w Warszawie, kazda powierzchnia wydaje sie duza Fajny wybrales projekt, tak poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 03.10.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Michał ja w Piasecznie mieszkam 7 lat. Ale z roku na rok dojazd do W-wy staje się bardziej męczący. Drogę przez Bobrowiec do ul. Karczunkowskiej też przerobiłam. Jasne, że korki nie są regułą bo bywają dni kiedy jadę krótko ale taka jest prawda, że coraz więcej ludzi buduje się z naszej strony a drogi nie są z gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.10.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Qrde, ale sie narobiło. Nie było mnie tylko od rana , najpierw sie pochwalę. Dzisiaj oficjalnie rozpocząłem budowę. 2 Pozwolenie na projekt zastępczy juz na mnie czekało od 14 września, dziennik podbiłem dziś. A teraz po kolei. Abromba i ms wstaje tak wcześnie że komary jeszcze śpią. Samuel&Mysia duże dzięki , ale tak naprawde to wybrała go moja kochana żonka. Zapraszamy jak stanie stan surowy na wizje lokalną, a to juz listopadzie Coli namiary wysyłam na priva, ale śpiesz sie bo wysyłam je wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsp 03.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Dachplus z Piaseczna - przygotowali mi dość dobra ofertę na krycie dachu przez swoją ekipą dekarzy. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 03.10.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Oj! Jewrioszka nie wszystkim bo ja nadal czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 04.10.2006 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Speek wysłałem Szukam teraz taniego i dobrego drewna na więźbe i dekarzy( też tanich o dobrych ) , jak ktos cos wie to prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.10.2006 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jewrioszka- dzieki doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.10.2006 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Dobre i sprawdzone drewno jest w Lesznowoli przed Magdalenką w firmie dekarzy ma skład drewna i pokryć dachowych za Łazami po lewej stronie jadąc od Magdalenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 04.10.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Dzięki zadzwonie do nich ale pewnie i tak mi powiedzą że od nich to za daleko .(w linii prostej 20 km). Jak ktos wie o drewnie bardziej na południe to bęwde wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 04.10.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Pomocy moje majstry zarzyczyły sobie kontnerka socjalnego . Potrzebuje wypożyczyć takowy na 2 m-ce. Na razie znalazłem za 1200 za 2 m-ce i 1200 transport. Qrde to jak kawalerka w dobrym punkcie POMOCYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 04.10.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A u mnie ciągle pod górę. Jest nas piecioro i zdecydowaliśmy budować wodociag i kanalizację.Wszyscy byli zgodni ale kiedy usłyszeli cenę to trzech sie wyłamało.Liczą,że kiedy przekażemy gminie to opłaty przyłączeniowe będą dużo mniejsze. Istotnie gmina nie może od nich za przyłączenie pobrac opłaty większej tak aby nam zwrócić poniesiony koszt.Rozmowy ,przekonywanie nic nie dają.Wszystko jest na nie. Próbowaliśmy wymóc na gminie,zeby nie dawała im pozwolenia na budowę do czasu rozliczenia sie z nami.Nie jest to mozliwe.Chyba błędem jest,że nie założono komitetu budowy a na gębę to właśnie tak bywa. Musimy ponieść koszty ale jak od nich wyegzekwować zwrot.I tak się zaczynają dobrosąsiedzkie relacje. Witam wszystkich budujących grupy piaseczyńskiej, może jeszcze jesienią zaczynam budowę w wiosce za Prażmowem. Speek, w odpowiedzi na Twój post - na pewno jest tak (bo ja tak zrobiłem) że budując wodociąg nie musisz od razu zrzekać się jego własności na rzecz wodociągów. Możesz zawrzeć umowę zgodnie z którą przez 2-3 lata jest jest on Twoją własnością i to Ty decydujesz kto, kiedy i za "ile" się przyłaczy, a po tym okresie przechodzi na własnośc wodociągów. Przez 2 lata jest rękojmia wykonawcy więc jak nawet teoretycznie pęknie rura to wykonawca zobowiązany jest ci to w ramach rękojmi naprawić. Nie ponosisz więc żadnego ryzyka. Więc masz jeszcze jakiegoś asa w rękawie na sąsiadów. I tak właśnie zrobiłem w szacownych wodociągach gminy Prażmów. pzdr bipop [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 04.10.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 jewrioszka za takie pieniadze to im kup przyczepe kempingowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts