Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z reguły woda jest w ulicy.Tylko weż pod uwagę po której stronie.Jeśli musisz robić przecisk pod ulicą to już jest sieć.I żeby woda zaistniała na Twojej działce musis budować wodociąg.Sam zrobić projekt budowy sieci.Uzyskać pozwolenie na budowę,opinie środowiska,zarządu dróg.Papierologii od diabła no i cena tej inwestycji

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie ja chyba oszaleje.Działek z tymi przeklętymi wodociągami za ulicą jest cała masa a ceny za metr dochodzą do 250 za m bo z mediami.Na dzisiaj nie chcę wody z sieci i kanalizy musi być jedynie prąd.Chcę wykrecić wodę i zrobić szambo a jak już zamieszkam to o zmianie mediów pomyślę.Zeżre mnie wynajem iświadomość,że wszystko z dnia na dzień drożeje a ja w lesie.

Bardzo proszę pomóżcie zinterpretowć wypis z planu zagospodarowania to znów ta woda i kanaliza.

"Zaopatrzenie w wodę- ustala się,że w okresie przejściowym zaopatrzenie w wode odbywac się będzie z wodociągu" czy to znaczy,że nie moge krecic studni?

"W zakresie odprowadzenia ścieków ustala się,odbiornikiem bedzie układ kanalizacji sanitarnej"- szamba też nie?

Pineska- Do Jeziórka zawitam jutro

speek - 250 zeta za m2 to cosik za duzo. w jeziorku-ustanowku na ul. piaskowej sa jeszcze działki, to niedaleko naszej, wodociag jest, szambo - to koniecznosc, bo nie ma kanal. cena - około 80 zeta za m2. Piaskowa lezy po lewej stronie torów stojac twarza do w-wy. Poprawej stronie byc moze jest ciut taniej i wiecej działek. ustanów jest drozszy, bo podbija mu ceny zalesie.

polecam ci agencje akces w piasecznie i p. a.czyzewskiego - moze sprobuj przez nich. my korzystalismy z ich uslug, na ul. prostej mielismy kupic dzialke, ale udalo nam sie znalesc bezposrednio od wlasciciela.

3mam kciuki

Jejku, kochani jak ja się cieszę że mnie tak wywiało.

Moje problemy to przy kłopotach speeka "pikuś". Ciesze sie że koło was było dla mnie za drogo :-? , a jakbym usłyszał o tych obostrzeniach to bym sobie obstalował betonowe buty (zamiast fundamentów) i próbował w nich pływać. :D

Speek nie daj się, odpuśc tą działkę zobacz w umowe przedwstępnej czy jest jakas graniczna data podpisania umowy kupna sprzedaży i jak tylko minie odbierz zadatek razy 2.

A potem kup cos na prawdziwej wsi. :p

o rety ale czytania , a tylko nie było mnie 2 lub 3 dni. Ale widzę że nie tylko u mnie sie wali - moja ekipa która miała stawiać od 17 pażdziernika moj domek zrobiła sru.................. do Niemiec :cry: , a ja zostałam na lodzie .

Kurcze trzy dni zeszło mi na szukaniu nowej ekipy , ale udało się :D (chyba się udało , we wtorek mamy podpisywać umowę) Trzymam kciuki za was żeby się wszystko udało.

speek a może poszukasz działki w Henrykowie u nas działkę kupisz od 80 do 100 zł . Na ul Mokrej jest jedna do sprzedania w drodze media prąd i woda (woda po stronie działki), o ile dobrze pamietam to było tam coś koło 1100 m.

polecam ci agencje akces w piasecznie i p. a.czyzewskiego - moze sprobuj przez nich. my korzystalismy z ich uslug, na ul. prostej mielismy kupic dzialke, ale udalo nam sie znalesc bezposrednio od wlasciciela.

3mam kciuki

Masz napisane w opisie, że jesteś z Ustanowa. W takim razie jesteśmy sąsiadami. Ja mam działeczkę przy granicznej.

Pozdrawiam

3mam kciuki

Masz napisane w opisie, że jesteś z Ustanowa. W takim razie jesteśmy sąsiadami. Ja mam działeczkę przy granicznej.

Pozdrawiam

Popieram Pineskę i wysyłam Ci numer do Pana Czyżewskiego na priva

Pozdrawiam

no to my są sonsiady :D , my kupilismy w koncu na Leszczynowej :lol:

Musze zmienic opis, bo to test Ustanówek-Jeziórko a nie Ustanów

Gosia 283 - gratuluje znalezienia ekipy w 3 dni!!!! rekord!

Pozdr.

Melduje się.

Oj ! moje koła.Kilometry zjechane,działki obejrzane.Sprzedajacy życzliwi.

Zaczeło się od Stefanowa tj.od Kolonii Warszawskiej -Przejazd vis a vis tablicy na centrum wietnamskie.Teren Ładny okolica też.Owszem była działka 1800 m z mediami po stronie działki w cenie 90 zł za metr ale... potezny słup wysokiego napiecia przez koniec działki.Jedna noga na działce słup przesyłowy - nie !nie!

Nastepnie ok.Tarczyna-tez za daleko.Łoś -też nie! za dobrze znam te rejony.Prażmów- działka ładna ale po 120 zł i bez mediów.Marylka- o nie dziękuje.Dobrzenica- to tereny Jewrioszki- ładnie mało zabudowy i lasek jest i cicho .Cena w miare przystepna jak na te okolice bo 65 zeta ale nie.W bok od Dobrzenicy 2 działki - tez nie.Choc woda gruntowa to położenie nie dla mnie.Mam jakąś obsesje na punkcie tej wody.I dalej i dalej i w bok az do Gabryelina- znajomi tu mają dom do 2 lat .Chwala ta okolice ale odjezdżam te tereny mnie nie interesuja.Zastanawiam się czy mam az tak spaczony gust,że nic mnie się nie podoba i co gorsza nie widzę się w tych wioskach.A to już nie jest dobrze.Jeszcze Uwieliny i ryk - nie !!!! Ładnie ale daleko to dla młodych.Wracam przez poczciwe Zalesie tam jest działka 1400 m w lesie,pieknie,cisza i zadupie jak diabli.To tez nie dla mnie. Jeszcze 2 działki na Oreżnej w Piasecznie przy hodowli koni.

Smrodek pierwsza klasa.Wracam do swojej zadatkowanej z problemami i wierzcie mi - tu jest moje miejsce. Podejmę to wyzwanie.

Wszystkim dziekuje za wsparcie i cenna pomoc i mam nadzieje napisac,że budowa już rozpoczęta.

Pozdrawiam, speek

No wlasnie Nasza ekipa też wzieła nogi za pas, w weekend przejechaliśmy wzdłuż i wszerz budowy i nadal nic , nie udało sie znaleźć żadnej ekipy która miala by termin albo ludzi :( :cry:

No te 3 dni to mnie zaskoczyły Gosia 283 - masz farta i szczęście

Pineska 32 porażająca ta liczba :(

ja juz nie mam pomysłu