Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukam:

- ludziów którzy mogą coś powiedzieć o Uwielinach, bo tam działki nie mają kanalizacji a czy są szamba, ale cena niższa niż w Ustanowie, jeszcze Mirowice ale to daleko :(, ew. okolice Baniochy, Solca

- chętnie odkupię jakiś fajny projekt domu do 100 m (3-4 pokoje) może być z poddaszem użytkowym, koniecznie z "przyklejonym" garażem do domu, niedrogi w wykonaniu (dach bez udziwnień itp) - wielkie plissss !!!!

- jakieś kumate ekipy budowlane (widzę, że z tym ciężko ale pewnie budowa będzie w przyszłym roku, więc zbieram tylko infa)

Jestem w wieku do 40-tki więc może chcecie takich młodszych somsiadów :) zainteresowało mnie Wasze Jeziórko :) może gdzieś wisi kartka z fonem do kupna działki, też byłabym wdzięczna

można słać na priv lub na [email protected]

Johan wysłałem ci linka do miniatury na priva, sam tez na poczatku wywaliłem takiego avatara. :oops:

Zainteresowanym moge przesłać zaproszenie do załozenia konta pocztowego na gmailu (poczta Google). Jedną z funkcjonalności jest mozliwośc zrobienia sobie własnej stronki internetowej (bardzo prosto - prościej niż pisze sie w Wordzie) tam tez mozna sobie umieścić zdjęcie miniaturki

Słuchajcie, oświećcie mnie. Czy gmina Prażmów jest aż tak atrakcyjna, czy ogólnie jest taki pęd na działki? Bo te trzy lata temu z moją Krupią Wólką byłam chyba jedyną reprezentantką gminy w Grupie, a teraz już się pogubiłam, kto skąd, ale wszystko sami bardzo bliscy sąsiedzi...

Ja nadal rzucam temat, żebyśmy się spotkali - może w Starej Karczmie (może tę nazwę przekręciłam) w Zalesiu Górnym, jak kiedyś? Jesli wstępnie są jacyś chętni, to dowiem się, czy nie mają jakichś imprez zamkniętych w najbliższym czasie.

Warszawa pecznieje, ceny mieszkan sa astronomiczne - teraz wybor mieszkanie czy dom jest kwestia wyboru a nie kwestia finansow (bo ceny sie zrownaly) a ziemia to jeden z takich towarow ktorych nie przybywa - ilosc gruntow jest ograniczona, i jest coraz mniej ziemi blizej stolicy (lub ich cena jest zbyt duza) i nagle okazuje sie prze przejazd tych kilku dodatkowych kilometrow ktore i tak nie sa zakorkowane traci zupenie na znaczeniu, tak wiec gmina Prazmow to nie jakas tam pustynia tylko zupelnie sympatyczny teren pod Warszawa :D

gdzies czytalem ze statystyczna stolica europejska gromadzi 12 procent populacji kraju, zatem warszawa powinna liczyc ok 5 mln mieszkancow - i nic tego przyrostowego trendu przez wiele lat nie powstrzyma

tak wiec niezdecywani - decydowac sie na zakup dzialek i budowanie domow - moze byc tylko drozej !

Co do imprezy grupowej - to czemu nie, ale moze w jakim budowlano-martwym terminie, wtedy wiekszosc z budujacych ma "wakacje"

pozdrawiam

kuba

cena metra domu z działką 3 tyś, metr mieszkania od 5 tyś, nad czym tu się zastanawiać, jedynie nad wygodą, a budowa to też życiowe wyzwanie, tym bardziej dla mnie ;)

poza tym oszustwa deweloperów przekraczają wszelkie granice, nigdy nie wiesz wpłacajac pieniądze jak, gdzie i w czym bedzie sie mieszkało itp. itd, a że przychylne wiatry kierują się powoli w dobrym dla mnie kierunku, wypinam się na mieszkanie w bloku

wiem, że jestem tu "nówerą" ale potraktujcie moje ogłoszenie powyżej poważnie, odwdzięcze się w razie człowieczkiem do wykończeniówek a i jak coś mi skapnie po drodze też się podzielę

te działki to tak rzuciłam ale jak więcej się luda zbiera w dalszych rejonach to czemu by nie: Dobrzenica, Mirowice, może być, musze kupić dzialkę w tym roku do 50-60 zł/m

Dobre wyliczenia choć gdyby je zrobić bardziej sumiennie to dom jeszcze wychodzi taniej a mieszkanie jeszcze drożej.

Działka + 150m dom = (pi razy drzwi) 50m2 na ursynowie.

Koszty utrzymania? Znajomy w budynku w okolicy galerii ursynów płaci czynsz w wysokości 1200zł miesięcznie = 14 000 zł rocznie

:o

Jestem jak najbardziej za, zreszta z Groblusem juz nawet mieliśmy dobry początek :D .

Przecież nie musimy robić spędu, tak od razu dla wszystkich, bo i tak wszyscy nie dadzą rady. Można sie np spotkac tylko w kilka osób zrobic grilla jak nie leje itp.

W każdy weekend jestem na swojej działeczce i jak ktos ma ochote na ognicho i niecheblowane dechy :lol: to zapraszam.

I zapowiadam ci Kubusiu następnym razem tak szybko mi nie zwiejesz 8)

Hej!

Kowalik - my dzis podpisalismy Umowe z ekipą - a wlasciwie z posrednikiem i przez to placimy wiecej - ale my jestesmy na musie- MUSIMY wylac chociaz strop przed zimą. Szukalismy ekipy ze 4 tygodnie, koszmar. Tez podziwiam jak szybko gosia 283 znalazla ekipe!!!!

Ale nie poddawaj się jest szansa ze znajdziesz :) :)

Spotkanie - fajna sprawa, kto z okolic Ustanowa niech zajrzy na http://www.ustanow.info.pl - bedzie spotkanie andrzejkowe :D :D

pozdr

Ja jestem jak najbardziej z poznaniem nowych sasiadow .

Jak mnie ktos zaprosi chetne zabladze z petem kielbasy :D

Mozna mnie za reke i do knajpy , jak Wam pasuje :D

Na ognisku nie bylam jakis 15 lat :oops:

U nas tez mozna zorganizowac ognisko , jutro bedzie wcinka do wodociagu robiona , wiec bedzie tez woda do gaszenia .

Tyle , ze trzeba w krzaki :roll:

Gratuluje Pineska 32 znalezienia ekipy , my powinniśmy zacząć od 17 , ale podobno najlepiej zacząć od soboty , lub środy więc chyba w środę zaczynamy . Czy nie macie może jakiegoś namiaru na ciężarowy z HDS

moja ekipa też zażyczyła sobie baraczku , więc baraczek mam ale po drugiej stronie Warszawy i czymś trzeba go przewieść .

Kowalik mam namiar na jedną ekipę wolną niestety nie należy do najtańszych , za nasz domek zażyczyli sobie 40 tys . jak chcesz podam namiary na priv.

Qrde miałem byc pierwszym zaczynającym i zadaszającym tej jesieni :( , a będe chyba ostatnim lub wcale nie zaczne.

Moje majstry cos mi sie opóźniają i cały czas im roboty przybywa. :o

No ale trzeba im przyznac że umwiałem sie z nimi na ostateczny termin w połowie października.

Rrmmi jak bedziemy jechali w ta niedziele na wioche to zapraszamy, może i groblusów ściagniemy i jeszcze kogoś? Kto chętny?

U nas tez trzeba w krzaki :lol: i prz okazji koźlaków nazbierać.

Kowalik, Gosia283, jewiroszka

Zaczynamy w środę. Fundamenciory i troche scian juz mamy :D , to co poprzednia ekipa nam wybudowala zanim zwiała :evil:

chcielibysmy postawic stan surowy z dachem, narazie zamknięty dechami zamiast okien i drzwi.

Ale zobaczymy jak pogoda dopisze. Przeciez w zawieji snieżnej dekarz nie bedzie latał na wysokości.

Musze wkleic nasz domek w miniaturkę :lol:

Pozdr.

Kowalik - nie daj sie, szukaj ekipy, w przyszłym roku bedzie drożej i gorzej :-?