Arabella 21.09.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 własnie coś takiego miało miejsce w czasie ekspoloatacji tego urządzenia - poszedł dym i tyle. Daje sie odpalić ale nie produkuje prądu? Czy uczeni w pismie moga mi pwoiedzeic dlaczego? - za duze obciązenie- ale jak rola jest bezpieczników? - czy był wadliwy na starcie - ale wczesniej działał - co z nim dalej robić - jakiego warsztatu lub części szukac aby nadawał się jeszcze do czegoś. agregat nabyłam w celu uruchomienia pompy głębinowej z 17m - teraz mam studnię pompe zatopiona (droga inwestycaj) i nadal nie mam wody pomóżcie - to agregat 3000W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 21.09.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Agregat nowy czy używany?Podaj typ agregatu to poszukamy jakiegoś serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 22.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 własnie coś takiego miało miejsce w czasie ekspoloatacji tego urządzenia - poszedł dym i tyle. Daje sie odpalić ale nie produkuje prądu? Czy uczeni w pismie moga mi pwoiedzeic dlaczego? - za duze obciązenie- ale jak rola jest bezpieczników? - czy był wadliwy na starcie - ale wczesniej działał - co z nim dalej robić - jakiego warsztatu lub części szukac aby nadawał się jeszcze do czegoś. agregat nabyłam w celu uruchomienia pompy głębinowej z 17m - teraz mam studnię pompe zatopiona (droga inwestycaj) i nadal nie mam wody pomóżcie - to agregat 3000W Coś więcej musisz napisać, jeśli daje się odpalić a nie daje prądu i poleciał dym to prawdopodobnie uzwojenie alternatora sie spaliło. Byc może za bardzo był obciążany. Można przezwoić to, ale lepiej poszukaj jakiegoś elektromechanika, bo takie gdybanie na odległość to jak błąkanie się we mgle. D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 21.04.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam - sekcja agregatu wykazała pewna wade fabtyczna która spowodowała spalenie części zwanej stojanem. Gdzie można kupić lub naprawić stojan do prądnicy 2,5 kV , Generator nowy kupiony ponad rok temu. Kto sie na tym zna? Jakie parametry muszę podać/odszukać aby kupić to cos w internecie? Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 22.04.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Na 99% masz taniego chińczyka pod nie-wiadomo-jaką marką.Szukaj fachowca o nazwie "przewijanie silników" w Twojej okolicy.Zawieź agregat i licz na to, że facet jest dobry i połapie się w fabrycznych uzwojeniach i podejmie się naprawy. Na 99% koszt naprawy będzie oscylował w okolicach 50% zakupu nowego chińczyka.A później wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszADMIN 03.02.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Hej! Odświeżę temat dla potomnych...Mi też w Chińczyku spalił się stojan, szukałem i szukałem kogoś kto za rozsądne pieniądze przewinie mi prądnice. Udało mi się znaleźć sklep który sprzedaje części do chińskich agregatów.Kupiłem prądnicę za rozsądną kasę. O dziwo mają dużą ofertę. link do sklepu http://www.agregaty-czesci.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts