Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spalił mi się agregat prądotwórczy

Arabella

Recommended Posts

:( własnie coś takiego miało miejsce w czasie ekspoloatacji tego urządzenia - poszedł dym i tyle. Daje sie odpalić ale nie produkuje prądu?

Czy uczeni w pismie moga mi pwoiedzeic dlaczego?

- za duze obciązenie- ale jak rola jest bezpieczników?

- czy był wadliwy na starcie - ale wczesniej działał :roll:

- co z nim dalej robić - jakiego warsztatu lub części szukac aby nadawał się jeszcze do czegoś.

agregat nabyłam w celu uruchomienia pompy głębinowej z 17m - teraz mam studnię pompe zatopiona (droga inwestycaj) i nadal nie mam wody :(

pomóżcie - to agregat 3000W

:( własnie coś takiego miało miejsce w czasie ekspoloatacji tego urządzenia - poszedł dym i tyle. Daje sie odpalić ale nie produkuje prądu?

Czy uczeni w pismie moga mi pwoiedzeic dlaczego?

- za duze obciązenie- ale jak rola jest bezpieczników?

- czy był wadliwy na starcie - ale wczesniej działał :roll:

- co z nim dalej robić - jakiego warsztatu lub części szukac aby nadawał się jeszcze do czegoś.

agregat nabyłam w celu uruchomienia pompy głębinowej z 17m - teraz mam studnię pompe zatopiona (droga inwestycaj) i nadal nie mam wody :(

pomóżcie - to agregat 3000W

Coś więcej musisz napisać,

jeśli daje się odpalić a nie daje prądu i poleciał dym to prawdopodobnie uzwojenie alternatora sie spaliło. Byc może za bardzo był obciążany.

Można przezwoić to, ale lepiej poszukaj jakiegoś elektromechanika, bo takie gdybanie na odległość to jak błąkanie się we mgle.

D

• 6 months później...
Witam - sekcja agregatu wykazała pewna wade fabtyczna która spowodowała spalenie części zwanej stojanem. Gdzie można kupić lub naprawić stojan do prądnicy 2,5 kV , Generator nowy kupiony ponad rok temu. Kto sie na tym zna? Jakie parametry muszę podać/odszukać aby kupić to cos w internecie? Pomóżcie...

Na 99% masz taniego chińczyka pod nie-wiadomo-jaką marką.

Szukaj fachowca o nazwie "przewijanie silników" w Twojej okolicy.

Zawieź agregat i licz na to, że facet jest dobry i połapie się w fabrycznych uzwojeniach i podejmie się naprawy.

Na 99% koszt naprawy będzie oscylował w okolicach 50% zakupu nowego chińczyka.

A później wybór należy do Ciebie.

• 9 months później...

Hej!

Odświeżę temat dla potomnych...

Mi też w Chińczyku spalił się stojan, szukałem i szukałem kogoś kto za rozsądne pieniądze przewinie mi prądnice.

Udało mi się znaleźć sklep który sprzedaje części do chińskich agregatów.

Kupiłem prądnicę za rozsądną kasę. O dziwo mają dużą ofertę.

link do sklepu http://www.agregaty-czesci.pl