alibac 21.09.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam! W tym tygodniu samodzielnie będę montował POS-ia. Sądziłem że wszystko już wiem, ale dziś natknąłem się na taka instrukcję montażu: Dreny układamy z postępującym skrętem. Pierwszy odcinek licząc od studzienki rozdzielczej układamy nacięciami z boku, a następne z postępującym skrętem w ten sposób, żeby ostatni odcinek drenażu był ułożony nacięciami do dołu. Po ułożeniu drenów zasypujemy je około 10 cm warstwą kruszywa, a następnie pokrywamy geowłókniną i całość zasypujemy gruntem rodzimym. Nitki drenażowe powinny być spięte w jeden system lub mogą być niezależne, ale należy zakończyć je kominkiem napowietrzającym. Wysokość kominka nad poziomem gruntu to około 0,5 m. Chodzi mi o ten skręt, sądziłem że nacięcia muszą być skierowane na dół na całej długości drenażu. Proszę napiszcie jak wy układaliście dreny. DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 21.09.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 układałem z tym "skrętem". Z tym że u mnie rury w każdej nitce drenażowej były podzielone na sekcje - producent pokazał na instrukcji które rury w jakiej kolejności należy kłaść. Skęt sam wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts