fmau 21.09.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Cześć, czy mój elektryk właściwie chce wykonać instalację pod kuchenkę elektryczną? Mianowicie, chce pod gniazdko 3 fazowe podłączyć piekarnik i płytę. Nie jest tak, że 220 powinno być z innego obwody, a 3 fazy tylko dla płyty? Czy szyna wyrównawcza siedzi w rozdzielni? W projekcie mam informacje, że pe należy podłączyć do głównej szyny wyrównawczej + rurociągi, wanne itp. Elektryk mówi, że GSW siedzi w rozdzielni i do tego montowany jest przewód pe + inne elementy? Nie jest tak, że główna szyna wyrównawcza to jest inny niezależny element od rozdzielni? Dziękuję za odpowiedź,zmęczony inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 21.09.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Daj osobno bo się przeciąży :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Często w płytach elektrycznych są wykorzystywane tylko 2 fazy, a nie 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.09.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 U mnie kuchnia 3-fazowa jest na oddzielnym obwodzie, a GSW mam w kotłowni - główna skrzynka jest we wiatrołapie Kuchenkę (zwykła płyta ceramiczna, nie indukcyjna, bo nie chciało mi się garów zmieniać ) mam podłączoną kablem 5-cio żyłowym. PE jest w tym kablu i idzie sobie do skrzynki głównej, skąd wyprowadzone jest później na GSW (chyba, ew. jest wyprowadzone do złącza pomiarowego i tam spięte z tym, co przychodzi od ZE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 24.09.2009 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Słuchać elektryka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts