sewerynslowi 21.09.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam, właśnie jestem na etapie budowania schodów zewnętrznych do naszego domku. No powstał dylemat: schody na pewno będą przelotowe, tzn. będą same stopnie, bez podstopni - łatwiejsze w utrzymaniu czystości - stopnie zrobić betonowe, następnie wykończyć je płytkami, gresem czy zrobić je drewniane, np jakies drewno egzotyczne (coś w stylu drewnianych taraców) Osobiście podobają mi się bardzo drewniane tarasy, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. Czekam na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 21.09.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 drewno mokre jest bardzo sliskie, jako normalnie uzytkowe schody zewnetrzne moim zdaniem sie nie nadaje poza tym trzeba je zabiezpieczac przez warunkami atmosferycznymi, czyli malowac itd, chyba ze zastosujesz dąb lub egzotyk, ale kazde niemalowane drewno po jakim czasie robi sie bure Malowane będzie sie wycierac w miejscu chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 21.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 - stopnie zrobić betonowe, następnie wykończyć je płytkami, gresem czy zrobić je drewniane, np jakies drewno egzotyczne (coś w stylu drewnianych taraców) a jakie będziesz mieć inne wykończenia domu - zewnetrzne parapety, cokół, elementy ogrodzenia? wszystko musi "grać" ze soba więc musisz mieć jakąs koncepcje całości, inaczej może wyjść stylistyczny misz-masz. Faktycznie drewno śliskie. u nas schody są obłożone piaskowcem (takie mamy tez parapety i detale w ogrodzeniu) ktory sprawuje się bardzo dobrze, więc ten materiał moge z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts