Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANIA domna5 E&F lustro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Z miłą chęcią dodam kolejne zdjęcia, jednak póki co wnętrza są surowe, nie da się rozróżnić poszczególnych pomieszczeń ze względu na szare ściany które zlewają się na zdjęciach. Jak tylko w środku będzie widać jakieś postępy to wrzucę kolejne zdjęcia.

Pozdrawiam

Witam. Ja również często zaglądam na forum z nadzieją, że ujrzę nowe zdjęcia i tylko utwierdzę się w przekonaniu, że dobrze wybraliśmy. Bardzo się cieszę, że można już Anię zobaczyć w kilku wersjach. Jeszcze tylko te wnętrza... Nie mogę się już doczekać :)

Te formalności to prawdziwy koszmar. Tyle to trwa i końca nie widać. Rada dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą: Nie wolno przyznawać się porojektantowi, że nie spieszy się nam z załatwieniem papierów, bo weźmie to sobie zbyt dosłownie. I niech wasze relacje nie będą zbytnio koleżeńskie, bo nie będzie was traktował poważnie :( Niby to wiedzieliśmy, ale niestety...

Edytowane przez sylwiao19

Witajcie,

Naszła mnie drobna refleksja n.t. wykusza. Lepiej wydłużyć ścianę w salonie o te 60 cm niż łamać fundament, kłaść na tym badziewiu dachówkę okucia i rynny :)

Hubos, M.A.J - gratulacje :)

Sollers1, Michal78, sylwiao19, olennka1 czekamy na Wasze zdjęcia.

Wiosna za pasem więc powodzenia w dalszych pracach!

Witajcie!

Budowa u nas trwa już od połowy marca 2011, no i muszę powiedzieć, że za jakieś 1,5 miesiąca chcielibyśmy się wprowadzać:) Jak na razie "Ania" nas nie zawiodła i wszystko wygląda tak jak to sobie wyobrażaliśmy (oczywiście po małych zmianach, których dokonaliśmy, o których bodajże już tu pisałam).

Wprowadzimy się do domku, jeszcze bez elewacji (samej struktury) i płotu, bo to na spokojnie chcemy robić jak się ociepli:) Mebelki oczywiście też z czasem zacznie się kompletować, bo na to już kredycik może nie starczyć... (a najważniejsze jest dla nas wyprowadzić się już z tych dwóch pokoi, bo odkąd pojawiło się dziecko - Marysia ma 3 miesiące:), to miejsca na nic praktycznie nie ma)...

Obiecuję, że załączę jakieś fotki niedługo, ale wstrzymam się do czasu kiedy się już wprowadzimy, bo wtedy to to już da taki pełny obraz wnętrz Ani:)

Pozdrawiam!!!

Witajcie

Dawno tu nie zaglądałem bo byłem bardzo zajęty.

Ale coś Wam powiem Juuuuż mieeeeszkaaaam !!! :lol2:

Moją Anię budowałem jakieś 9 miesięcy - jak ciąża;) (w marcu 2011 wystartowały fundamenty a na święta w grudniu 2011 już mieszkaliśmy) było by szybciej ale cieśla się opóźnił jakieś 1,5 miesiąca.

Co prawda jeszcze nie jest całkowicie wykończona bo niemamy jeszcze drzwi wew. (ale w czwartek już będą), kominka struktury na elewacji, płotu itd....nie ma końca. :confused::o

Wieczorem postaram się wysłać parę aktualnych fotek.

Pozdrawiam

Michał :wiggle:

Jekjuuu ale zadroszczę :)

czekam na fotki z niecierpliwością i mam nadzieję, że wrzucisz ich sporo żeby można było zobaczyć wnętrza :)

swoją drogą szybko Ci poszła budowa - w jakiej kwocie się zamknąłeś na dzień dzisiejszy (tak mniej więcej 200 tys, 250 tys, 300tys?)

Pozdrawiam

Witam ponownie

Fotki z wnętrza wrzucę jak będę miał drzwi, jutro montują to może mi się uda:)

A z kasą to oczywiście chciałem wydać jak naj mniej ale z tym to naprawdę ciężka sprawa, gdybym miał czas i wiedzę jaką posiadam teraz to bym pogonił paru fachowców i zaoszczędziłbym parę grosza- powiem tak chciałbym wydać 250 tys....

-styczeń2011 humus

-luty wytyczanie

-1 marzec wykonane wykopy,chudziak i chłopaki w śniegu szykują zbrojenie

-wrócił mróz zbrojenie czekało w wykopach na lepszą pogodę 19 marzec gotowe fundamenty-

-28 marzec pierwsze bloczki ytonga

DSC05277.jpgDSC05307.jpgDSC05383.jpgDSC05435.jpgDSC05481.jpg

Witam,

już nie mogę się doczekać tych zdjęć :) czekam z niecierpliwością. A powiedz czy podnosiłeś poddasze o kilka pustaków, czy może nie ruszałeś nic? Jestem ciekawa czy pokoje nie będą małe.

Pozdrawiam

Witam, widzę, że projekt Ania cieszy się ogromnym powodzeniem.

My nic nie zmienialiśmy, pokoje nie są duże, ale nam wystarczą. Projektant na powiedział żeby nie podnosić poddasza o pustak bo bryła domu może później nieciekawie wyglądać, więc zostawliśmy tak jak jest ;)

Olennka1 i Michal78 gratuluje szybkich posztępów i już nie mogę się doczekać zdjęć wnętrz.

Może, mnie zainspirują, bo póki co nie mam koncepcji na wnętrza.

My zaczynaliśmy w czerwcu 2011r., ale póki co końca nie widać.

Michal78 nie marw się wiedza przychodzi zazwyczaj za późno. U nas było podobnie pod tym względem.

Powodzenia wszytkim budującym:bye:

DSC05224.jpgDSC05231.jpgDSC05235.jpgDSC05239.jpgDSC05241.jpgWitam

Monik1812 w kwesti tego dachu tzw. naczułek to była jedyna możliwość zakceptowania projektu naszej Ani. Okazało się, że musimy mieć dach czterospadowy a finalnie nawet dobrze się z tym prezentuje.

Załączyłem parę fotek wnętrza tj. łazienki górnej i dolnej, kuchni i korytarz. Nie jest jeszcze w pełni wykończone ale jakiś zarys naszych pomysłow jest widoczny:rolleyes:.

W najbliższym czasie czeka mnie położenie cegiełki z piaskowca na kladce schodowej na ścianie od garażu i montaż brakujących umywalek w łazience:p

Ogólnie stale jest coś do zrobienia...:wiggle:

Pozdrwiam wszystkich budowniczych:bye:

:o :o :o Po prostu mnie zamurowało.

Weszłam sobie jakgdyby nigdy nic na forum, tak żeby upewnić się czy ktokolwiek odpowiedział na mój post, a tu taka niespodzianka!!! Odpowiedzi posypały się jak z rękawa, a do tego te zdjęcia... Rewelacja!!! :lol2: Jestem pod ogromnym wrażeniem. Ja od roku męczę się z całą, w moim przypadku skomplikowaną biurokracją, a wy już mieszkacie!!! Szok!!! Strasznie zazdroszczę.

Wcześniej wspominałam, że nam budowa bardzo się przedłuży. Nie bierzemy kredytu, tylko powolutku, cierpliwie :confused: grosik do grosika. To oszczędzanie daje efekty lepsze od oczekiwanych, ale to nie zmienia faktu, że w tym roku tylko fundamenty staną. Na dniach będziemy robić przyłącz wodny, również kłopotliwy, bo pod drogą, ale będzie dobrze... musi być, bo tylko tym żyjemy... Nadzieją, że wreszcie zamieszkamy w naszej wymarzonej Ani.

Pozdrawiam i gratuluję pięknego domku. Łazienki są naprawdę piękne. Teraz tylko czekam na kolejne wpisy forumowiczów oraz, co najważniejsze, zdjęcia, olennka1 to aluzja przede wszystkim do ciebie :p Piszcie czego się wystrzegać, a na co zdecydowalibyście się mając taką wiedzę, jaką macie teraz. I powracająca ciągle sprawa wydatków, czego można się spodziewać. Podzielcie się tą swoją wiedzą

O makoooo boskie fotki :))))

Michal78 daliście czadu z wnętrzami :D

śliczne łazienki - kradnę wszystkie fotki :) coś na pewno od gapię.

Strasznie mi się podoba :wiggle:

A mogę Cię prosić o zdjęcie salonu i jadalni z korytarza ,kuchni z jadalni, a i jeszcze klatki schodowej bo widzę, że jest odkryta (nie ma schowka) .

My planujemy również otwartą klatkę schodową, a pod schodami wejście do garażu.

W ogóle możesz pocykać jeszcze fotki bo nie mogę się napatrzeć :) Będę megaaaa wdzięczna

Przyłączam się do pytania i prośby o kolejne fotki. Łazienka rzeczywiście zdaje się być sporo mniejsza niż w planie. My zamierzamy też ją zmniejszyć ale trochę inaczej. Będzie kwadratowa i tam gdzie zaczyna się komin będzie ścianka. Dzięki temu zyskamy troszeczkę większą suszarnię, schowek, czy jak kto woli. Te wasze łazieneczki... kosmos. Naprawdę świetnie przemyślane i zrobione z gustem :yes:

Dziś przyłączyliśmy wodę. Przekop pod drogą to dość kosztowna sprawa a ja mam go za friko :wiggle: Już skaczę z radości, choć jeszcze tak naprawdę nic nie ma. Ale zawsze to jakiś początek :D

Edytowane przez sylwiao19

• 1 month później...

Witam wszystkich budujących,

Jakis czas mnie tu nie bylo, ale pewnie tak jak większość, spędzam teraz dużo czasu na budowie. Póki co, prace idą powoooooli. Dopiero skończyliczyśmy robić instalację elektryczną. No i zostało jesze podlączenie kominka, podłogówki, wylewki, no i..... wykończenia.

Michal78 - gratuluję pomyślnego zakończenia budowy. Wnętrza ciekawe i z gustem. Jestem pod wrażeniem wystawienia domu w 9 miesięcy, to nie lada wyczyn;) No i życzę przyjemnego mieszkania.

Olennka1 Tobie również gratuluję. Mam nadzieję, że już mieszkacie? Z niecierpliwością czekam na obiecane zdjęcia wnętrz.

Wszystkim życzę powodzenia, no i odzywajcie się, jak tam u was postępy.

Pozdrawiamy:-)