teres1719510421 21.11.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 @BoryxsJeśli masz miejsce na duży zasobnik, to kup kocioł + zasobnik. Jeśli nie masz miejsca na osobny zasobnik, to wtedy taki kocioł + wbudowany zasobnik jest lepszym wyborem niż kocioł 2-funkcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 11.01.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Odświeżę temat , i jak sprawuje sie Cerapur Acu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 15.02.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Podbijam temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonjarsky 05.12.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jestem posiadaczem kotła Junkers Cerapur Acu eco 42l, od około 2 lat - pierwsza zima to jeszcze końcówka remontów wiec nie chciałem się wypowiadać.Aktualnie sezon grzewczy sie rozpoczął więc moge coś napisac po kolejnym miesiącu grzania.Posiadam dom 136mkw (parter podłogówka), pietro - mieszana podłogówka z grzejnikami. Rodzina 4 osobowa, dwie łazienki. Ściany SOLBET + 25cm styropian. Piec spokojnie daje radę ogrzac budynek i zapewnić dostawę ciepłej wody, temp wody uzytkowej na piecu 45st wszędzie posiadam baterie z termostatem oraz cyrkulację.Ustawienia temperatury 22,4st komfort oraz 21st noc - współpracuje ze sterownikiem SALUS.Piec jest z priorytetem grzania wody użytkowej, wiec w przypadku wzmozonego zapotrzebowania na ciepłą wodę przestaje grzać CO (na pare minut) i cała moc idzie na CW - dla użytkownika nieodczuwalne.Ja jestem zadowolony z pieca i moge śmiało polecić. Oczywiście należy przypilnowac instalatora... Co do zużycia wychodzi mi około 6-7m3 na dobę przy około -7st ale dopiero zaczynam bawić się z regulacją bo wydaje mi się że jest to więcej niż średnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 04.01.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Witam, Dziękujemy za pozytywną opinię! Dla każdego producenta najważniejsze jest zadowolenie klienta ze swoich produktów. Priorytet grzania działa podobnie w każdym dwufunkcyjnym kotle kondensacyjnym. Jeżeli jest większe zapotrzebowanie na moc grzewczą kocioł realizuje tylko to zadanie. Jednocześnie w zbiorniku znajduje się do 42 litrów ciepłej wody, więc nie wpłynie to na komfort użytkowania. Proszę dopytać się serwisanta o ustawienia kotła podczas wykonywania przeglądu serwisowego.Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers - Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobropol 03.03.2019 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Podbijam, czy sprawdzles jak czesto piec sie wlacza moze przez taktowanie jest wlasnie wieksze zuzycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts