christoffvan 21.09.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 witam wszystkich Zakupiłem mieszkanie M2 w kamienicy z c.o. z małego węglowego piecyka. chciałbym jednak zrezygnować z c.o. i zamontować kominek w salonie. Opinie kominiarską przeszedłem pomyślnie. Co powinienem jeszcze załatwić przed instalacją kominka??? Słyszałem o zgodzie wszystkich lokatorów, pozwoleniu w spółdzielni ??? Mieszkanie jest własnościowe. Czy są na forum już osoby które mają w swoim M zamontowany kominek???Dokładnie nie wiem jeszcze jaki wybrać, jakiej mocy i co dalej z rozprowadzeniem ciepła. Czy sam kominek wystarczy bez rozprowadzania rurami lub wodą???Do ogrzania 39,5m2. Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CiekawskY 19.10.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Właśnie, mój znajomy ma podobny problem i razem się zastanawiamy jakie dokumenty trzeba skompletować .... Tak więc dołączam się do wątku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.10.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jak dla mnie wstawiając kominek z płaszczem wstawiasz kocioł CO na paliwo stałe. Na zmianę kotła z jednego, na drugi po zapewnieniu wlaściwego ciągu kominowego dla nowego kotła żadnego zezwolenia nie powinieneś potrzebować. Ja bym wstawiał i się nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts