Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NEGATYWY

Bibes

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fragment listu od pyzia z wątku POZYTYWY:

Pomstuję z powodu:

- paneli - nie kupiliśmy najgorszych ale też nie PERGO - i w efekcie brud wchodzi w łączenia i trafia mnie szlag

- kabina z profilami - była droga i ładna (Huppe), ale o tym, że im więcej profili tym więcej miejsc do kamienia, pleśni, syfu dowiedziałam sie po czasie - jeśli kabina to tylko szkło z jak najmniejsza ilością zakamarków

- oświetlenia w łazience nad lustrem - mam tylko górne więc twarz nie jest dobrze oświetlona a w dodatku źródłem światła jest lampa jarzeniowa - czyli rano podwójny strach spojrzeć

- brak kilku kontaktów i przełączników światła

• 2 weeks później...

Pomstuję z powodu:

1. Odległości kotła dwufunkcyjnego od punktów poboru wody. Nie mam zasobnika, a obiecana cyrkulacja nie zapobiega konieczności "spuszczania" dużej ilości wody z rur przed prysznicem.

2. Wyboru okien o szerokości 120 cm bez podziału na 2 skrzydła. Widok jest o.k. ale manewrowanie takim jednym, skrzydłem jest upiorne.

3. Kuchenki w rogu. To była konieczność, ale teraz widzę, że wolałabym inny kompromis...

Pomstuję z powodu:

1. Odległości kotła dwufunkcyjnego od punktów poboru wody. Nie mam zasobnika, a obiecana cyrkulacja nie zapobiega konieczności "spuszczania" dużej ilości wody z rur przed prysznicem.

Możesz napisac coś więcej o zastosowanej formie cyrkulacji (pompa, zawory, zasada uruchamiania, ...). Mam podobny kłopot z zbyt dużą odległością kotła od pukntu poboru i chcę zrobić cyrkulację. Tylko jak by działało poprawnie?

-Gładkie kafle schodowe na zewnatrz ( takie z szczelinami antypoślizgowymi na końcu). Beznadziejnie sie wszystkim nogi rozjeżdzają. A pies to po prostu tańczy. Ostatnio wzieła się na sposób i wychodząc po prostu przeskakuje schody. Ale to chyba nie o to chodzi, tym bardziej, że moja 3 letnia córka nie przeskoczy.

-Gładkie kafle schodowe na zewnatrz ( takie z szczelinami antypoślizgowymi na końcu). Beznadziejnie sie wszystkim nogi rozjeżdzają. A pies to po prostu tańczy. Ostatnio wzieła się na sposób i wychodząc po prostu przeskakuje schody. Ale to chyba nie o to chodzi, tym bardziej, że moja 3 letnia córka nie przeskoczy.

Pisz, prosimy, bardziej zrozumiałą polszczyzną, bo ten niegramatyczny bełkot trudno pojąć. :evil:

Mamy ciemno brazowe płytki na schodach, zimą super "antyposlizgowe", latem fatalne w utrzymaniu czystości widać każde wejscie do domu czy spacer kota.

Na tarasie mamy płytki jasne tu niema problemu z czystoscią latem ale zimą trzeba bardzo uważać aby się nie zabić, strasznie "ślisko".

Teraz dał bym wszędzie jasne i antypoślizgowe.Pzdr.PWM.

Mnie w sumie projektowała to pani architekt i... mam duże białe, układane w karo, ale przez środek jest taki rząd żółtych płytek, wygląda fajnie.... jak się myje codziennie :wink:

Poza tym do tego białe fugi, które doskonale się brudzą :evil:

PS

Granat z białym może być bardzo ciekawym układem (mam nadzieję, że to mat a nie błysk :wink: )

Ciemna terakota na podłodze- koszmar , wszystko widać.

:x Płyta szklana (gazowa)- utrzymać to w czystości- wieeelka sztuka. :evil:

Ja mam co prawda płytę elektyczną, ale kupiłam taki środek do mycia MrMuscle (czy raczej nacierania) - pokrywa to to taką warstwą, która powoduje, że znacznie mniej się brudzi i ładnie wygląda przez dłuższy czas... o ile czegoś nie wyleję :D

Inka nie nie:) bez polysku oczywiscie, matowe. Nie wiem tylko jak je ulozyc bo podloge mam wlasciwie niewielka ( te widoczna czesc, bo zaslania wanna, pralka i blat ). Plytki sa 20x20 granatowe i 4 plytki mam biale. Moze masz jakis pomysl fajny?:)

nie wiem jak z plyta ceramiczna gazowa ale ja mam elektryczna plyte ceramiczna i jestem z niej bardzo zadowolona. Czesto slysze ze ktos ma problem z utrzymaniem czystosci . Ja czyszcze cifem , a pozniej ajaxem takim rozowym psikam i reczenikiem papierowym wycieram i lsni az milo:)

Inka nie nie:) bez polysku oczywiscie, matowe. Nie wiem tylko jak je ulozyc bo podloge mam wlasciwie niewielka ( te widoczna czesc, bo zaslania wanna, pralka i blat ). Plytki sa 20x20 granatowe i 4 plytki mam biale. Moze masz jakis pomysl fajny?:)

U mnie te żółte stanowią jakby chodnik do umywalki (nie wiem, jak to lepiej opisać), układ podobny do Twojego, bo większośc powierzchni to wanna, umywalka i wc :wink:

Kaia

Ostrzegam lojalnie - granatowe płytki w łazience przeszłam w wynajmowanym mieszkaniu (podobnie jak białe na korytarzu - podpisuję się pod tym co wyżej). W łazience też się kurzy a ponadto czasami rozsypie trochę proszku do prania. Po pudrowaniu też zdawałoby się żaden pyłek opada na podłogę. Generalnie szybko się "zapylają" nie wiadomo czym i kiedy. Nie polecam.

Bardzo jasne i bardzo ciemne jednolite kolory na większych powierzchniach są niepraktyczne. Na pierwszych widać najmniejszy brud (z przysłowiowym włosem z głowy włącznie) a na ciemnych kurz i pył.

Szczerze rekomenduję kolory umiarkowane w intensywności - beże, szarości, pastele itp o fakturze koloru niejednolitej. Mam na przykład w swoim obecnym mieszkaniu na korytarzu płytki granatowe (niepraktyczne zdawałoby się) - ale o fakturze "sprany jeans" - i sprawdzają się rewelacyjnie. Bardzo praktyczne, polecam!