Bibes 17.12.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Witam, które z przyjętych rozwiązań uważacie za nietrafione? Można też pokusić się o parę słów wyjaśnienia Np. parkiet dębowy, wyspa kuchenna, szuflady w kuchni, wanna akrylowa, ogrzewanie podłogowe, itp. Dzięki, Bibes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibes 22.12.2003 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Fragment listu od pyzia z wątku POZYTYWY: Pomstuję z powodu: - paneli - nie kupiliśmy najgorszych ale też nie PERGO - i w efekcie brud wchodzi w łączenia i trafia mnie szlag - kabina z profilami - była droga i ładna (Huppe), ale o tym, że im więcej profili tym więcej miejsc do kamienia, pleśni, syfu dowiedziałam sie po czasie - jeśli kabina to tylko szkło z jak najmniejsza ilością zakamarków - oświetlenia w łazience nad lustrem - mam tylko górne więc twarz nie jest dobrze oświetlona a w dodatku źródłem światła jest lampa jarzeniowa - czyli rano podwójny strach spojrzeć - brak kilku kontaktów i przełączników światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 23.12.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Brak rozprowadzenia DGP z kominka do łazienki. Jak grzeję kominkiem - w łazience robi się zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.01.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Pomstuję z powodu: 1. Odległości kotła dwufunkcyjnego od punktów poboru wody. Nie mam zasobnika, a obiecana cyrkulacja nie zapobiega konieczności "spuszczania" dużej ilości wody z rur przed prysznicem. 2. Wyboru okien o szerokości 120 cm bez podziału na 2 skrzydła. Widok jest o.k. ale manewrowanie takim jednym, skrzydłem jest upiorne. 3. Kuchenki w rogu. To była konieczność, ale teraz widzę, że wolałabym inny kompromis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzecha 03.01.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Pomstuję z powodu: 1. Odległości kotła dwufunkcyjnego od punktów poboru wody. Nie mam zasobnika, a obiecana cyrkulacja nie zapobiega konieczności "spuszczania" dużej ilości wody z rur przed prysznicem. Możesz napisac coś więcej o zastosowanej formie cyrkulacji (pompa, zawory, zasada uruchamiania, ...). Mam podobny kłopot z zbyt dużą odległością kotła od pukntu poboru i chcę zrobić cyrkulację. Tylko jak by działało poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 07.01.2004 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 -Gładkie kafle schodowe na zewnatrz ( takie z szczelinami antypoślizgowymi na końcu). Beznadziejnie sie wszystkim nogi rozjeżdzają. A pies to po prostu tańczy. Ostatnio wzieła się na sposób i wychodząc po prostu przeskakuje schody. Ale to chyba nie o to chodzi, tym bardziej, że moja 3 letnia córka nie przeskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 -Gładkie kafle schodowe na zewnatrz ( takie z szczelinami antypoślizgowymi na końcu). Beznadziejnie sie wszystkim nogi rozjeżdzają. A pies to po prostu tańczy. Ostatnio wzieła się na sposób i wychodząc po prostu przeskakuje schody. Ale to chyba nie o to chodzi, tym bardziej, że moja 3 letnia córka nie przeskoczy. Pisz, prosimy, bardziej zrozumiałą polszczyzną, bo ten niegramatyczny bełkot trudno pojąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibes 08.01.2004 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Pisz, prosimy, bardziej zrozumiałą polszczyzną, bo ten niegramatyczny bełkot trudno pojąć. Pisz proszę za siebie, ja zrozumiałem Proszę się skupić na temacie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaia 08.01.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 ja przeczytalam trzy razy zeby zobaczyc co moglo byc niezrozumiane:) a niezadowolona bylam z wyboru glazury z glebszymi zdobieniami, ciezko wykurzyc z nich brod:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Mamy ciemno brazowe płytki na schodach, zimą super "antyposlizgowe", latem fatalne w utrzymaniu czystości widać każde wejscie do domu czy spacer kota. Na tarasie mamy płytki jasne tu niema problemu z czystoscią latem ale zimą trzeba bardzo uważać aby się nie zabić, strasznie "ślisko". Teraz dał bym wszędzie jasne i antypoślizgowe.Pzdr.PWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.01.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Białe płytki w łazience na podłodze Lodówka we wnęce otwierana od strony ściany, tragedia, trzeba się "wpychać" Brak włacznika światła w wiatrołapie od strony pokoju (muszę przeleźć cały wiatrołap - brudny od chodzenia w butach - żeby zaświecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ciemna terakota na podłodze- koszmar , wszystko widać. Płyta szklana (gazowa)- utrzymać to w czystości- wieeelka sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaia 09.01.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Inka tez sie zastanawialam nad biala glazura w alzience na podloce i wybralam granatowa, ale nie chce zeby to znowu zaciemnilo cala lazzienke i dokupilam cztery plytki biale. To chyba nie bedzie przeszkadzac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.01.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Mnie w sumie projektowała to pani architekt i... mam duże białe, układane w karo, ale przez środek jest taki rząd żółtych płytek, wygląda fajnie.... jak się myje codziennie Poza tym do tego białe fugi, które doskonale się brudzą PS Granat z białym może być bardzo ciekawym układem (mam nadzieję, że to mat a nie błysk ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.01.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ciemna terakota na podłodze- koszmar , wszystko widać. Płyta szklana (gazowa)- utrzymać to w czystości- wieeelka sztuka. Ja mam co prawda płytę elektyczną, ale kupiłam taki środek do mycia MrMuscle (czy raczej nacierania) - pokrywa to to taką warstwą, która powoduje, że znacznie mniej się brudzi i ładnie wygląda przez dłuższy czas... o ile czegoś nie wyleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaia 09.01.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Inka nie nie:) bez polysku oczywiscie, matowe. Nie wiem tylko jak je ulozyc bo podloge mam wlasciwie niewielka ( te widoczna czesc, bo zaslania wanna, pralka i blat ). Plytki sa 20x20 granatowe i 4 plytki mam biale. Moze masz jakis pomysl fajny? nie wiem jak z plyta ceramiczna gazowa ale ja mam elektryczna plyte ceramiczna i jestem z niej bardzo zadowolona. Czesto slysze ze ktos ma problem z utrzymaniem czystosci . Ja czyszcze cifem , a pozniej ajaxem takim rozowym psikam i reczenikiem papierowym wycieram i lsni az milo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 09.01.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Lodówka we wnęce otwierana od strony ściany, tragedia, trzeba się "wpychać" Zwykle w lodówce daje się przełożyć zawiasy drzwi na drugą stronę. Sprawdź, może u Ciebie też się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.01.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Inka nie nie:) bez polysku oczywiscie, matowe. Nie wiem tylko jak je ulozyc bo podloge mam wlasciwie niewielka ( te widoczna czesc, bo zaslania wanna, pralka i blat ). Plytki sa 20x20 granatowe i 4 plytki mam biale. Moze masz jakis pomysl fajny? U mnie te żółte stanowią jakby chodnik do umywalki (nie wiem, jak to lepiej opisać), układ podobny do Twojego, bo większośc powierzchni to wanna, umywalka i wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.01.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Lodówka we wnęce otwierana od strony ściany, tragedia, trzeba się "wpychać" Zwykle w lodówce daje się przełożyć zawiasy drzwi na drugą stronę. Sprawdź, może u Ciebie też się da. Tyle, że u mnie oznacza to zmianę frontów 3 szafek, bo lodówka zabudowana..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 09.01.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Kaia Ostrzegam lojalnie - granatowe płytki w łazience przeszłam w wynajmowanym mieszkaniu (podobnie jak białe na korytarzu - podpisuję się pod tym co wyżej). W łazience też się kurzy a ponadto czasami rozsypie trochę proszku do prania. Po pudrowaniu też zdawałoby się żaden pyłek opada na podłogę. Generalnie szybko się "zapylają" nie wiadomo czym i kiedy. Nie polecam. Bardzo jasne i bardzo ciemne jednolite kolory na większych powierzchniach są niepraktyczne. Na pierwszych widać najmniejszy brud (z przysłowiowym włosem z głowy włącznie) a na ciemnych kurz i pył. Szczerze rekomenduję kolory umiarkowane w intensywności - beże, szarości, pastele itp o fakturze koloru niejednolitej. Mam na przykład w swoim obecnym mieszkaniu na korytarzu płytki granatowe (niepraktyczne zdawałoby się) - ale o fakturze "sprany jeans" - i sprawdzają się rewelacyjnie. Bardzo praktyczne, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts