Marbo 09.01.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Przypuszczam , bo jeszcze nie mieszkam, że nie będę zadowolona z faktu, że przejście z garażu przez kotłownię nie wychodzi do wiatrołapu lecz na klatkę schodową. Zwłaszcza, gdy będę wyjeżdzała z domu, bo z wiatrołapu będę musiała przejść w obuwiu wyjściowym przez część korytarza i schodów i podobnie wracając w "nieczystych" butach przeparadować do wiatrołapu. Alternatywą jest przenoszenie ze sobą kapci/butów ale te nieszczególnie zmienia się np. w grubym zimowym płaszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 09.01.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Lodówka we wnęce otwierana od strony ściany, tragedia, trzeba się "wpychać" Zwykle w lodówce daje się przełożyć zawiasy drzwi na drugą stronę. Sprawdź, może u Ciebie też się da.Tyle, że u mnie oznacza to zmianę frontów 3 szafek, bo lodówka zabudowana..... A niektórzy się śmieją, że jeszcze domu nie ma, a baba meble ustawia. Można było wykluczyć takie potknięcie, odpowiednio wcześniej myśląc o detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Lodówka we wnęce otwierana od strony ściany, tragedia, trzeba się "wpychać" Zwykle w lodówce daje się przełożyć zawiasy drzwi na drugą stronę. Sprawdź, może u Ciebie też się da.Tyle, że u mnie oznacza to zmianę frontów 3 szafek, bo lodówka zabudowana..... A niektórzy się śmieją, że jeszcze domu nie ma, a baba meble ustawia. Można było wykluczyć takie potknięcie, odpowiednio wcześniej myśląc o detalach. E, tam, myślę, że bez względu na to, jak dokładnie i starannie przemyśliwalibyśmy urządzenie domu czy mieszkania ZAWSZE znajdzie się coś, co akurat okaże się "drobnym" detalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.01.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 bez względu na to, jak dokładnie i starannie przemyśliwalibyśmy urządzenie domu czy mieszkania ZAWSZE znajdzie się coś, co akurat okaże się "drobnym" detalem Zgoda, ale myslenie "na zapas" daje szansę na uniknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Ewunia, popieram, uczmy się na cudzych błędach i wyciągajmy wnioski. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc 12.01.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 biale drzwi wewnetrzne i biale okna.Koszmar jesli sa dzieci i pies w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 12.01.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Świetnie im więcej informacji tym mniej błędów. Ciągle się przyglądam Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 13.01.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Dla mnie negatywem na tym etapie, na którym jestem- wykańczanie mieszkania- okazało się nie pomyślenie gdzie co ma stać podczas zmian układu wnętrza. Było to konieczne, bo łączyliśmy mieszkanie z poddaszem. Mimo, że zmiany układu ścian proponował architekt, to wyszły takie kwiatki jak np brak miejsca na telewizor w pokoju dziennym (chyba, że chłop myślał o plazmowym), kinkiety "ni z gruszki ni pietruszki" wiszące nad rogiem kanapy, schody na wyższy poziom, może i ładne, ale za to wygodne jak drabina. Za zmiany w trakcie realizacji niestety trzeba płacić , a gdybym policzyła wysokość stopnia, to od razu bym się zastanowiła, podobnie z planem pokoju- gdzie co ma stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 13.01.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Anonymous napisał: bez względu na to, jak dokładnie i starannie przemyśliwalibyśmy urządzenie domu czy mieszkania ZAWSZE znajdzie się coś, co akurat okaże się "drobnym" detalem Zgoda, ale myslenie "na zapas" daje szansę na uniknięcie A ja od tego myślenia na zapas to mam już głowę jak stodoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 13.01.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Hej Garo, jesteś moim krajanem- miło się spotkać na forum. zapewniam, ze lepiej mieć głowę jak stodoła niż kieszeń jak durszlak z powodu płacenia za przeróbki, których można było uniknąć O drobiazgach nie myślałam, bo wydawało mi się, ze to właśnie takie duperele- no i teraz mam za swoje. A i nasunęło mi się jeszcze jedno: zwykłe gdzejniki pod skosem ściany- strasznie te skosy się ponoć brudzą- tu też mądry po szkodzie- zobaczyłam grzejnieki z takim brudem nad nimi u znajomych i już szykuje zapasy białej farby u siebie. A, teraz wiem, że są takie, które mają wylot powietrza od przodu, a nie z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 06.03.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Może jakieś nowe spostrzeżenia?...Kto dopisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 12.03.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 PISZCIE JAK NAJWIĘCEJ - JESZCZE MAM TROCHE CZASU - URATUJCIE INNYCH- CHODZI GŁ. O WYSTRÓJ - JUŻ CHYBA NIE O SAMĄ BUDOWĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 13.03.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witam, w mieszkaniu, w którm mieszkam, męczę się od 10 lat z granatową terakotą w łazience. Do domu kupiłam melanż - mam nadzieję, że będzie lepiej.KAIA- jeśli nie jest za późno, daruj sobie tę granatową podłogę! Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibes 09.09.2004 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam, może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.09.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 ... Brak włacznika światła w wiatrołapie od strony pokoju (muszę przeleźć cały wiatrołap - brudny od chodzenia w butach - żeby zaświecić Zamontuj czujkę ruchu (wydatek 40 - 60 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.09.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 A i nasunęło mi się jeszcze jedno: zwykłe gdzejniki pod skosem ściany- strasznie te skosy się ponoć brudzą- tu też mądry po szkodzie- zobaczyłam grzejnieki z takim brudem nad nimi u znajomych i już szykuje zapasy białej farby u siebie. A, teraz wiem, że są takie, które mają wylot powietrza od przodu, a nie z góry Wystarczy zamontować nad grzejnikiem parapet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 09.09.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 1. Krany do podlewania ogrodu - dobrze byłoby mieć z dwóch stron. Ja mam z jednej i ganiam z wężem po przekątnej2. Okna - szczególnie tarasowe - koniecznie z okuciami, które "trzymają" otwarte skrzydło w miejscu, które to my wybierzemy, a nie wiatr3. Przedsionek, czy wiatrołap - jak zwał tak zwał - 2mkw. to stanowczo za mało!!! A ta czujka ruchu - takie proste a takie genialne - muszę zainstalować, bo podobnie jak przedmówczyni - ganiam do włącznika po ciemaku i piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 09.09.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Plytki z faktura 'płótno' - nie wiem co mnie podkusilo, zeby je kupic. Ladne sa ale brud widac doskonale (a myslalam, ze bedzie mniej) a duzo gorzej sie sprzata. Jasne fugi wszedzie - standard, czyli pomimo impregnatu do fug i tak sie bardzo brudza. Kabina prysznicowa bez powloki ulatwiajacej czyszczenie - 1 dzien (czyli 4 mycia) i juz cala w plamy. To samo z umywalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 09.09.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Olak, płaszczyzny szklane kabiny prysznicowej pociągnij impregnatem łazienkowym HG . Jest drogi, ale dosyć skuteczny. ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miriam 09.09.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam, największym negatywem jest deska barlinecka dąb czerwony z kolekcji country. Rysuje się od byle czego. Po wcześniejszych bardzo dobrych doświadczeniach z jesionem jest baaardzo rozczarowana co do barlinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts