Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NEGATYWY

Bibes

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no trochę tego jest...

- pustka nad pokojem dziennym, wygląda to efektownie ale dźwięk sie niesie niesamowicie, gdy ktoś śpi w sypialni na piętrze to telewizji lepiej nie oglądać lub domyślać sie co mówią... może jak sie wykończy salon będzie troche lepiej, dojdą meble, dywan, zasłony i trochę sie wytłumi,

- nie pomalowanie salonu przed przeprowadzką, bo stwierdziliśmy ze najpierw pomieszkamy i zobaczymy jaki kolor byśmy chcieli, mieszkamy pół roku, nadal nie wiemy jaki kolor a teraz pomalowanie tego wysokiego na 6 metrów salonu to problem,

- nie posialiśmy trawy w ogrodzie gdy wykańczali nam wnętrza, teraz mamy w domu piaskownicę a przy psie zakładanie ogrodu musi odbywać się na raty, po kawałku siejemy trawę, grodzimy, jak wyrośnie nastepny kawałek, męczące..,

ale i tak jest cudownie :D

2. Zlew pod oknem kuchennym - parapet zdarza mi się zachlapać no i wszyscy z ulicy widzą mnie przy zmywaniu, co - tak naprawdę nie wiem czemu - wkurza mnie niemożebnie.

.

A to juz kwestia kto co lubi i jak ruchliwą ma ulice przed domem. Ja tam sobie zlew pod oknem, chwale!! parapet mam z kafelków wiec jak zachlapie to nic sie nie dzieje, ale mowiąc szczerze aż tak nie chlapię a zmywam tylko to co nie wlezie do zmywarki...

Ja już bym nie położyła na podłogę jasnych płytek, bo okropnie wszystko na nich widać i ciągle trzeba wycierać :evil: Toteż w nowym domku takowych nie będzie :)

Hmmm na każdych widac! :) I na jasnych i na ciemnych. Na brud jest tylko jeden sposób - szmata :evil:

A ja żałuję że łazienki mam w glazurze od góry do dołu bo tak się uparł mąż. Mozna było droższe i ładniejsze płytki w mniejszych ilościach kupić za tą samą cenę. Teraz mnie zazdrość zżera jak widzę te piękniusie łazieneczki niektórych forumowiczów, a moje są takie zwyczajne.

• 4 weeks później...
Ja już bym nie położyła na podłogę jasnych płytek, bo okropnie wszystko na nich widać i ciągle trzeba wycierać :evil: Toteż w nowym domku takowych nie będzie :)

Hmmm na każdych widac! :) I na jasnych i na ciemnych. Na brud jest tylko jeden sposób - szmata :evil:

Niby tak, ale miałam w jednym pomieszczeniu jasne, a w drugim ciemne - różnica w utrzymaniu czystości jest powalająca. Oczywiście, że szmata to wyjście, ale jak mam wybór, to wolę z nią biegać rzadziej niż częściej :)

• 3 months później...

Brak wylewek samopoziomujących(tak to się chyba nazywa)- szparki w panelach

kabina prysznicowa :evil: -nigdy więcej

brodzik :evil: -nigdy więcej

panel prysznicowy -bez sensu, bo niewykorzystany,a kosztował kupę kasy :evil:

zmywarka elektroluks

a z płyty ceramicznej jestem bardzo zadowolona nigdy żadnej innej,po wystygnięciu,jeśli trzeba to skrobię skrobaczką i psikam jakimś ajaxem multipurpose czy coś takiego,wycieram papierowym ręczniliem i ok.

po pierwsze ma bardzo źle rozwiązany,nie wiem jak to nazwac,system wysuwania górnego i dolnego kosza;górny jest na takich roleczkach-szpulkach,które(może mają za małe rowki) ciągle blokują się i b.często wypadają z prowadnic i wtedy kosz, zwykle pełny zostaje w rękach(chyba,że nie zdąży się złapac :D );dolny kosz przy wysuwaniu ma tendencje do skręcania na boki,może za plytkie rowki w drzwiczkach?

Nie wiem jak to miałam rozwiązane w poprzedniej zmywarce, nie szwankował,to mnie nie interesował(ten mogę już chyba składac z zamkniętymi oczami :D )

po drugie w górnym koszu kubki stoją pod zbyt małym kątem,prawie poziomo,i "woda" nie spływa z wgłębień w dnach(myślę,że chcieli aby kosz był pojemnieszy i przechytrzyli)

po trzecie,ale to opinia subiektywna,dużo gorzej zmywa

Dodam,że moja siostra ma identyczną,podziela moją opinię i bardzo się cieszy,że sprzedała ją razem z mieszkaniem.Podam jej symbol:Elektrolux ESL 693.A wcześniej miałam Aristona,nie pamiętam symbolu,w każdym razie 60-tka do zabudowy z ukrytym panelem.

AEG to jednak wyższa półka,ale przyjżyj się koszom.

Niestety na forum było już dużo o wadach elektroluxa. Jak miałam kupować sprzęt do kuchni, powiedziałam, że nie chcę elektroluxa - zmywarki :)

U mnie błędy:

- za jasny gres w salonie, już chętnie bym go zmieniła,

- w kuchni układ - płyta jest po przeciwnej stronie zlewozmywaka (kłopot np. przy odcedzaniu, przy myciu warzyw i wrzucaniu ich do garnka - kuchnia zachlapana).

Na razie tyle.

• 2 months później...
Gość tripper

mialem w mieszkaniu podciagniety kabel od telefonu i kabel od astercity. przy wymianie instalacji elektrycznej wmurowalem w sciane nowy kabel telefoniczny pietnastozylowy albo podobny, nie wmurowalem astercity, chociazby 'na wszelki wypadek'

no i teraz, kiedy poszedlem po rozum do glowy, okazalo sie, ze lepiej / taniej / prosciej byloby miec telefon i internet i byc moze kiedys telewizje w astercity wlasnie, wszystko przez jeden kabel. a ten kabel bedzie sie teraz wlokl po mieszkaniu, a mogl byc ladnie zamurowany w scianie. eh...