perm 23.09.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 To dlatego że mam duże auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Moja, moja sciana jest najlepsza...... Taką jak mam JA zrób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 23.09.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 A jaka jest ta Twoja ściana? Daggulka, to Ty jeszcze dychasz? Podobno ci z "jednowarstwówek" padają z zimna i rozpaczy Matko, jakim cudem ja jeszcze żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Moja, moja sciana jest najlepsza...... Taką jak mam JA zrób.... absolutnie nie namawiam ..... i zdaję sobie sprawę , że absolutnie nie jest najlepsza ..... ale ściana to nie wszystko http://piejar.republika.pl/images/straty.jpg więc albo sie robi dom ciepły kompleksowo jak HenoK, Piczman czy mpoplaw i nazywa sie to domem energooszczędnym ... albo sie robi wybiórczo i tworzą się bezsensowne koszty które nigdy się nie zwrócą .... andre59 ... no kurcze dycham ....z torbami tez nie poszłam jak mi tu niektórzy wróżyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.09.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 A Wy znowu?...Dajcie spokoj,MOi Mili 1-Warstwowcy.....prosze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalszuwart 23.09.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 dobrze ze daggulka dala wykres, z samych scian sa straty 14,6% a z wentylacji prawie 50%, a jak sie ma termos to trzeba dobrze wentylowac, wszedzie tak piszecie wentylowac i jeszczce raz wentylowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 każdy dom trzeba wentylować .... oddychanie ścian jednowarstwowych to mit i propaganda .... od oddychania są kuźwa płuca a nie ściany Lookita ..... niezłe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.09.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ...i skóra...do oddychania takze jest poza plucami potrzebna....no bo,pomysl,jak sie zanurzysz w smole,oleju,to co sie stanie,majac nawet otwarta buzke ponad powierzchnia ww. substancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 boszszszszzz.... co za głęboka myśl .... to ....eee.... tego.... hm..... no sama nie wiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 23.09.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Skóra jest niezbędna do... oddychania, fura i komóra już nie Jakoś nikt nie wspomina o ścianach 3-warstwowych michałszuwart, wybierz ścianę wielowarstwową, unikniesz słuchania komentarzy o bylejakości ścian jednowarstwowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 23.09.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 do tych wszystich co to twierdzą że ściany nie ddychają bo płuc nie mają heh to kiedys na polibudzie był taki przedmiot jak fizyka budowli ale no co tam to tylko głupia polibuda wiec sie pewnie profesorowie tam nie znają. W zawodowce lepiej ucza wiec no tak sciany płuc nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 do tych wszystich co to twierdzą że ściany nie ddychają bo płuc nie mają heh to kiedys na polibudzie był taki przedmiot jak fizyka budowli ale no co tam to tylko głupia polibuda wiec sie pewnie profesorowie tam nie znają. W zawodowce lepiej ucza wiec no tak sciany płuc nie mają jezus maria ....pokaż mi w którym miejscu .... bo mieszkam , nie zauważyłam i nie wiem gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.09.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 a co do wilgoci to moja znajoma z pracy opowiadala jak u jej sasiada koparka uszkodzila sciane 2w a w zsadzie to tylko elewacje i sie okazalo ze pod styropiainem by taki syf ze szkoda gadac, grzyb, wilgoc itd no to wrzuć zdjęcia na forum będzie o czym dyskutować, bo u mnie na osiedlu niedawno robili termorenowację, zrywali styropian 5cm żeby przykleić styropian 10cm, pod żadnym styropianem nie było nic takiego o czym piszesz, nie bardzo więc wiem co konkretnie opisujesz, tak więc żeby się za chwile nie okazało że ty mówisz o izolacji piwnicy a ja o izolacji elewacji No to i ja napiszę zdarłem u siebie w tym roku elewacje z domu 15cm styropianu część na zachodniej elwacji częśc na połnocnej, części tak po 20-30m2. Pod styropianem suchutko. Normalnie pieprz. Dom dwa lata uzytkowany. Czemu zdarłem? Bo zanim skończyłem budowe to rozbuowłąem go o 40 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Skóra jest niezbędna do... oddychania, fura i komóra już nie nieeeeeee??????? no patczpan .... a ja sobie bez nie radzę zupełnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalszuwart 24.09.2009 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 a wytlumaczcie mi dlaczego sciana 2w jest tansza w budowie od 1w?? ps. ja nie chce na kims wymusic ze sciana 1w jest lepsza od 2w, ja tylko chce znalezc najlepsze rozwiazanie. poki co to decyzji nie podjalem. ake chcialbym sie w jakiejs utwierdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 24.09.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jak ja zaczynałem budowę to było odwrotnie, ściana 1W wychodziła taniej niż 2W, ale kiedy to było Napewno wszystko policzyłeś tzn. robociznę i materiały czy tylko materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.09.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 jak ja budowałam to tańsza była jednowarstwówka ... odpadł koszt zakupu styropianu i robocizny związanej z położeniem tego styropianu , także koszt innych materiałów: siatka, klej (mam tynk c-w więc tego nie potrzebowałam) dla mnie ważny o ile nie najwazniejszy był inny aspekt ...budowałam z kredytu... decydując sie na budowę ceny były ustabilizowane ....a potem nastał boom ... 2007 rok ... więc za cholerę nie wiedziałam, czy styknie mi kasy na to ocieplenie - i już wiem, że nie stykłoby musiałam sie jak najszybciej wprowadzić ... a nie otrzymałabym odbioru budynku bez tego ocieplenia .... z perspektywy czasu .... absolutnie nie żałuję .... jak wspomniałam ... z kredytu budowałam , zbudowałam najlepiej jak potrafiłam za kasę 2 razy mniejszą niż niektórzy na tym forum .... budowa trwała 14 m-cy do wprowadzki .... raczej nic bym nie zmieniła.... do autora .... jeśli wiesz , że styknie Ci kasy na to docieplenie .... buduj dwuwarstwówkę: zwykły max + styropian .... mity o oddychaniu ścian , o promieniotwórczości , o termosach se włóz miedzy bajki .... jeśli dom zbudowany jest bez błędów technologicznych - bedzie ok obojętnie jaka ściana by to nie była.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.09.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ściana jednowarstwowa nie musi być z ytonga ....ściana z ytonga zapewne jest w cholerę droga - nie przeczę....ale jest jeszcze bk ... na ten przyklad ja budowałam z betonu komórkowego z Bielska .... dawałam nadproża niesystemowe tylko zwykłe docieplane styropianem .... wyszło tez niedrogo ...nie na samym ytongu świat stoi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 robocizna styropian + tynk 40zł/m2 na ścianie 1W sam tynk 30zł/m2..... po polsku nazywa się to kreatywny marketing A dasz namiar, do wiadomości wszystkich, kto za 40,- wykona 1m2 ocieplenia styropianem razem z otynkowaniem końcowym? (czyli robocizna za ocieplenie tylko 10,- ) A tak poważnie nie spotkałem się z ceną poniżej 85zł/m2 biorąc pod uwagę łączny koszt (robocizna + materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 mpoplaw ... a możesz zrobic tak, żeby twój wykres (ten okrągły piździk) był czytelny? bo nie da się przeczytać na nim nic ... jak powiększam to się rozmywa ... a chętnie bym się zapoznała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts