coci 21.09.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 witam,mam ogromną prośbę o pomoc.Wybudowałam dom zgodnie z obowiązujacym MPZP (zabudowa jednorodzinna, 40 % powierzchni działki, 1,5 kondygnacji, maksymalnie 9 metrów wysokości). Jednak w międzyczasie na "wniosek sąsiada" (dewelopera) plan został zmieniony na: zabudowa wielorodzinna, 60% powierzchni działki, 12 metrów wysokości, 3 pełne kondygnacje. Obok mojej posesji ow deweloper postawił juz 6-cio rodzinny moloch (dom ten zaczął budować gdy obowiazywał jeszcze stary plan zagospodarowania) i szykuje się do budowy kolejnego. Czy mogę go jakos powstrzymac i czy mozna przywrócic stary MPZP? Nadmienie tylko, że zmiana planu i inwestycje dewelopera(pierwszego lecz jak sądze nie ostatniego w mojej okolicy) nie tylko mi spędzają sen z powiek,wszyscy sąsiedzi, którzy uciekali od miejskiego zgiełku na peryferie,tak jak ja wpadli z deszcu pod rynnę. Co możemy w tej sytuacji zrobic? Będę wdzięczna za każdą poradę. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 22.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Czy mogę go jakos powstrzymac i czy mozna przywrócic stary MPZP? . Co możemy w tej sytuacji zrobic? Będę wdzięczna za każdą poradę. Teraz już nie nie zrobicie , trzeba było protestować na etapie uchwalania nowego planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.09.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Obok mojej posesji ow deweloper postawił juz 6-cio rodzinny moloch (dom ten zaczął budować gdy obowiazywał jeszcze stary plan zagospodarowania) jak dostał na to pozwolenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 22.09.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 jak dostał na to pozwolenie ? Pewnie miał pozwolenie na budowę na coś mniejszego, załatwiał na boku zmianę MPZP, a potem szybko złożył projekt zamienny. Deweloperzy nie takie rzeczy potrafią... Współczuję coci tej sytuacji, ale teraz rzeczywiście jest już za późno, czy nie było żadnych informacji, że plan będzie zmieniany? Przecież każdy może wnieść swoje uwagi i wnioski do nowo sporządzanego/zmienianego planu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.09.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 metody "poprawiania papierologii" to ja znam. Ciekawi mnie jaka tu została wykorzystana, czyli jak szeroko poszedł deweloper... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts