Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budynek Magazynowo-Biurowy

Traffic

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Jest to mój pierwszy a zarazem najważniejszy post :)

A więc od początku,

planuję postawić budynek magazynowo biurowy, o wymiarach dl. 30m, sz. 15m oraz wysokość 4m. Poniższy obrazek przedstawia ogólne rozmieszczenie.

http://images49.fotosik.pl/203/c986a03a10e7b20amed.jpg

Oto moje pytania:

1.) Proszę o podpowiedź jaki waszym zdaniem powinien być fundament, grubość, szerokość, wysokość ławy itp. i jaki jest jego orientacyjny koszt. (Prosiłbym bardzo o orientacyjne koszta wszystkiego.) Chciałbym go wymurować z bloczków, czy na bloczkach potrzebny będzie wieniec ?

2.) Materiał do wykonania ścian to Ytong 24cm lub Protherm 25cm wienerberger + Ocieplenie styro, którą metodę polecacie oraz jak grube musi być ocieplanie do tych ścian ?

3.) Jaki jest koszt wylania posadzki na tej powierzchni (ok 450mkW), jaka powinna być gruba, jakie są rodzaje posadzek.

4.) Dach planuję zrobić z płyty warstwowej, jaka powinna być gruba, z jakim rdzeniem, ile kosztuje konstrukcja na taki dach oraz z czego jest wykonana, czy na szczycie ścian musi być wieniec na taką konstrukcję.

Jeżeli macie uwagi co do moim zamierzeń i zrobilibyście coś inaczej lub z innego materiału - bardzo proszę o wypowiedzi.

Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

pewnie nie wszyscy zdołają się powstrzymać od złośliwości w tym temacie.

z bardzo złej strony zaczynasz, radzę skonsultować układ funkcjonalny z architektem, po otrzymaniu war. zabudowy, lub wypisu z mpzp.

no chyba, ze ma to być tajna budowa, bez papierów.

ale tym sposobem to szykujesz katastrofe bud.

rok temu funkcjonowały na rynku takie stawki:

- magazyn 300 -550 euro/m2

- biuro 750-1200,

- parkingi, drogi - 70,

- zielen - 7,0

No dobrze,

czekam zatem na oferty kompletnych projektów na PW, proszę traktować mnie poważnie, ponieważ jestem zainteresowany wykonaniem tego projektu, z góry mówię, że budynek z zewnątrz musi mieć nowoczesną architekturę.

Oferty wraz z cenami proszę składać na PW, na pewno podejmę współpracę.

Pozdrawiam,