Traffic 21.09.2009 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam serdecznie! Jest to mój pierwszy a zarazem najważniejszy post A więc od początku, planuję postawić budynek magazynowo biurowy, o wymiarach dl. 30m, sz. 15m oraz wysokość 4m. Poniższy obrazek przedstawia ogólne rozmieszczenie. http://images49.fotosik.pl/203/c986a03a10e7b20amed.jpg Oto moje pytania: 1.) Proszę o podpowiedź jaki waszym zdaniem powinien być fundament, grubość, szerokość, wysokość ławy itp. i jaki jest jego orientacyjny koszt. (Prosiłbym bardzo o orientacyjne koszta wszystkiego.) Chciałbym go wymurować z bloczków, czy na bloczkach potrzebny będzie wieniec ? 2.) Materiał do wykonania ścian to Ytong 24cm lub Protherm 25cm wienerberger + Ocieplenie styro, którą metodę polecacie oraz jak grube musi być ocieplanie do tych ścian ? 3.) Jaki jest koszt wylania posadzki na tej powierzchni (ok 450mkW), jaka powinna być gruba, jakie są rodzaje posadzek. 4.) Dach planuję zrobić z płyty warstwowej, jaka powinna być gruba, z jakim rdzeniem, ile kosztuje konstrukcja na taki dach oraz z czego jest wykonana, czy na szczycie ścian musi być wieniec na taką konstrukcję. Jeżeli macie uwagi co do moim zamierzeń i zrobilibyście coś inaczej lub z innego materiału - bardzo proszę o wypowiedzi. Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 22.09.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 pewnie nie wszyscy zdołają się powstrzymać od złośliwości w tym temacie. z bardzo złej strony zaczynasz, radzę skonsultować układ funkcjonalny z architektem, po otrzymaniu war. zabudowy, lub wypisu z mpzp. no chyba, ze ma to być tajna budowa, bez papierów.ale tym sposobem to szykujesz katastrofe bud. rok temu funkcjonowały na rynku takie stawki:- magazyn 300 -550 euro/m2- biuro 750-1200,- parkingi, drogi - 70,- zielen - 7,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.09.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 buduj tak, jak będzie w projekcie. PS. Projektowanie mogę Ci załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Traffic 22.09.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 No dobrze,czekam zatem na oferty kompletnych projektów na PW, proszę traktować mnie poważnie, ponieważ jestem zainteresowany wykonaniem tego projektu, z góry mówię, że budynek z zewnątrz musi mieć nowoczesną architekturę.Oferty wraz z cenami proszę składać na PW, na pewno podejmę współpracę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts