amber 18.12.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Co jeszcze można odliczyć w ramach dużej ulgi budowalnej, mam dom w stanie surowym zamknietym ale jeszcze bez instalacji. Wiem , że moge odliczyć jeszcze tynkowanie, wszystko co związane z instalacjami, wylewkami, ocieplenie zewnętrzne. ALe co jeszcze, proszę o pomoc.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.12.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Materiał na podłogi, terakotę, obudowę zlewozmywaka i sam zlewozmywak, pochłaniacz, wszystkie kontakty i gniazda, farby, lakiery, wykładziny (o ile od ściany do ściany), schody wewnętrzne, praktycznie każda ilość śrub, gwoździ, wkretów, wkład kominkowy z obudowa, ........ uff.. jest tego masa. Wierz mi, paleta mat. bud jest tak szeroka że na wykończenie stanu surowego może Tobie zabraknąć nawet pełnego limitu dużej ulgi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 18.12.2003 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Materiał na podłogi, masz na myśli np. parkiet lub panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.12.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Każdy materiał na podłogę. Nawet marmur Serizzio Antigorio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 18.12.2003 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Dzieki Wowka, chyba te marmury nie wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 19.12.2003 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 A co z bateriami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 19.12.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Witam!Ogólnie mówiąc można odliczyć wszystko co jest niezbędne aby dom był w pełni funkcjonalny. Bez bateri ( oczywiście do wody) nie da się korzystać z dobrodziejstwa bieżącej wody. Tak więc baterie też, nawet ze złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbrakus 19.12.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Słyszałem o takim specu, który odliczył akumulator do traktora bo mu sprzedawca łaskawie napisał "bateria". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.12.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 A propos ulgi budowlanej, ale z innej strony. Czy częściowy odbiór domu upowaznia do rozpoczęcia odlicznia tzw. ulgi odsetkowej? Czy ktoś to juz "przerabiał"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts