me_how 22.09.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witam od pewnego czasu obserwuje i porównuje różne oferty domów z bali, domów szkieletowych i kwestię przeniesienia domu gotowego. Wybudowanie domu drewnianego to koszt od 1tys - 1,5tys za stan surowy przykryty. Rozbiórka już istniejącego domu transport i złożenie to 15-25tys zł. Skąd taka rozbierzność cenowa? Czy zatem nie da się kupić projektu na dom drewniany, zakupić dwóch domów już istniejących i z nich próbować składać ten z projektu(o ile drewno będzie w dobrej kondycji) ? Rozwiejcie moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 22.09.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 szczerze mowiac stalem przed dylematem czy budowac dom, czy przeniesc, czy kupic gotowy, ale to juz inna bajka. Generalnie nie wiem skad wziales te ceny, bo ja dzwoniac do fimr, to koszt postawienia domu z bali to ok 85-100 tysiecy.... z fundamentami. I mowie tu o stanie surowym. Przeniesienie domu to wydatek 15-30 tysiecy na kupno domu + 30 tysi za przeniesienie domy + fundamenty... Ale dom za 1-1,5tys?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.09.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam od pewnego czasu obserwuje i porównuje różne oferty domów z bali, domów szkieletowych i kwestię przeniesienia domu gotowego. Wybudowanie domu drewnianego to koszt od 1tys - 1,5tys za stan surowy przykryty. Rozbiórka już istniejącego domu transport i złożenie to 15-25tys zł. Skąd taka rozbierzność cenowa? Czy zatem nie da się kupić projektu na dom drewniany, zakupić dwóch domów już istniejących i z nich próbować składać ten z projektu(o ile drewno będzie w dobrej kondycji) ? Rozwiejcie moje wątpliwości To chyba cena za m2? Reszta to tak jak z murowanym domem. Kupujesz stary do remontu to kosztuje to sporo mniej niż wybudowanie nowego (pomijam kwestię lokalizacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 23.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Zależy o jakiej wielkości domu mówimy.85-100tyś za ile metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 23.09.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Nie ważne jakiej wielkości dom. Porównywanie ceny za 1 metr kwadratowy z ceną całego domu, miało by sens gdyby dom miał powierzchnię jednego metra. Tyle to nawet na sławojkę mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts