pik33 18.12.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Zastanawiałem się nad: płytami promonta i konstrukcją z gk. Co byście doradzili? A może jeszcze co innego? No i jeszcze pytanie: gdzie można znaleźć opisy - jak je budować z tych materiałów? No i do tych co je już robili - na co zwrócić uwagę, żeby nie schrzanić? Ściany te będę stawiał sam, z ew. pomocą rodziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waco 18.12.2003 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 u mojego wujka robilismy takie scianki z plyt G-K.wyszly bardzo ladnie,praca jest prosta jak drut-kazdy to potrafi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 19.12.2003 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Jak robiliście? Jakaś konstrukcja z profili i do tego gk? czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waco 20.12.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 dokladnie tak-konstrukcja z profili,w srodku welna zeby wygluszyc i ocieplic i na to regipsy.robi sie to szybko i sprawnie,kondstrukcja jest lekka.koszt nie jest za duzy,obejdzie sie bez pomocy fachowcow.potrzeba tylko wkretarke i cos do ciecia profili(my cielismy szlifierka katowa)praca jest wybitnie latwa,nie ,ma co dramatyzowac.nam,3 prawie laikom poszlo bez trudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 20.12.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Z narzędzi potrzeba: * wiertarka z wiertłem do betonu * 2 wkrętarki (albo jedna z dwoma akumulatorami) * nożyce do blachy (profili się nie tnie fleksą - jakby kogoś to interesowało to mogę wyjasnić dlaczego) * poziomica 2 metrowa * 2-3 miarki 3-5 metrowe * parę ołówków * nóż do cięcia płyt (ala jakiś porządniejszy niż plastikowy) * tarka do szlifowania regipsów Materiały to: * profile UW i CW * płyty "zwykłe", "woda" i "ogień" * taśmy, narożniki, szpachle, itd... * wkręty fosfatowane z gwintem do blachy "pchełki", 35 i trochę 50 * kołki rozporowe - wystarczą "szósteczki" Praca nie jest ciężka i dosyć "tolerancyjna" - w zasadzie każdy błąd można naprawić, więc nie ma co się stresować jeśli coś pójdzie trzoszkę nie tak. Potrzeba do tego dwu ludzi. W sieci jest sporo poradników On-Line (np.: rigips, nidagips, knauf - dodaj www. i .pl tam gdzie trzeba ) W składach budowlanych leżą stosy poradników i broszurek pt.: jak to zrobić Zrobiłem już sporo amatorskich konstrukcji gipsowych. Wady są zasadniczo 2: 1. Izolacyjnośc akustyczna mizerna 2. Ścianę z GK łatwo uszkodzić (np.: niosąc drabine, cy_cuś ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts