Adamxyz 22.09.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Szanowni,zakupiłem bramę garażową powlekaną blacha aluminiową w kolorze białym. Cziałbym przemalować ją na kolor bezowy bardziej odpowiadający kolorystyce domu. Myślałem o zakupie lakieru w sprayu i prysnięciu w garażu samodzielnie. Jakie polecacie lakiery i czy jest to dobry pomysł? czy lepiej kupić farbę w puszcze i pociągnięcie wałkiem? Czy stosować podkład? Oglądałem 2 lakiery: Den Braven i DECO Color. Ceny za puszkę 400 ml nie przekraczają 10 zł, biorąc pod uwagę cenę chyba nie są to lakiery z górnej półki ale może ma ktoś z nimi doświadczenie i zachowują się dobrze proszę o rady ponieważ brama kosztowała pow. 2000 i nie chciałbym jej zepsuć,dziękuję,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.09.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Szanowni, zakupiłem bramę garażową powlekaną blacha aluminiową w kolorze białym. Cziałbym przemalować ją na kolor bezowy bardziej odpowiadający kolorystyce domu. Myślałem o zakupie lakieru w sprayu i prysnięciu w garażu samodzielnie. Jakie polecacie lakiery i czy jest to dobry pomysł? czy lepiej kupić farbę w puszcze i pociągnięcie wałkiem? Czy stosować podkład? Oglądałem 2 lakiery: Den Braven i DECO Color. Ceny za puszkę 400 ml nie przekraczają 10 zł, biorąc pod uwagę cenę chyba nie są to lakiery z górnej półki ale może ma ktoś z nimi doświadczenie i zachowują się dobrze proszę o rady ponieważ brama kosztowała pow. 2000 i nie chciałbym jej zepsuć, dziękuję, Adam A ten kolor biały to jakaś farba, czy samo aluminium? Skąd aluminium w bramie za 2kPLN? To na pewno nie ocynk? Spraye nie zapewnią zadowalającej jakości. Lepiej już wałkiem i farbą w puszce. Podkład zawsze lepiej dać. Farbę obecną zmatowiłbym delikatnie papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamxyz 22.09.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 no właśnie mam watpliwości czy po pomalowaniu wałkiem nie będzie śladów, dokładnie w katalogu jest taki zapis:blacha aluminiowa powlekana strukturą drewnopodobną kolor biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.09.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 no właśnie mam watpliwości czy po pomalowaniu wałkiem nie będzie śladów, dokładnie w katalogu jest taki zapis: blacha aluminiowa powlekana strukturą drewnopodobną kolor biały No to pozostaje kwestia z czego jest ta struktura drewnopodobna. pewnie jakieś tworzywo sztuczne. Dowiedz się jakie i poszukaj odpowiedniego rodzaju farby dla tego tworzywa. Nie wiem o jakie ślady chodzi przy malowaniu wałkiem, ale pewna struktura na pewno zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts