gonzops 18.12.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Czy to prawda , ze komin nie zostanie odebrany przez kominiarza jak nie bedzie miał wyciorów.Wlaśnie mam ekipę na budowie i jeden z pracowników zauważył brak wyciorów.Radzi mi abym zrobił sobie w kotłowni do kazdego przewodu kominowego (mam trzy przewody: gaz,piec na groszek i kominek)O ile wykucie i wsadzenie wyciorów w kotłowni ma sens( wybieranie sadzy itp) to już zupełnie nie rozumiem po co takie wyciory mam jeszcze robić w kominie na poddaszu(nieuzytkowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Was ist "wycior" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 18.12.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Chyba ktoś sobie z ciebie żarty robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzops 18.12.2003 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Was ist "wycior" ??? Betonowa ramka z wsuwaną klapką.Widziałem takie w dawnych blokach w piwnicach.Po wysunieciu tejże klapki zazwyczaj sypało sie duzo sadzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzops 18.12.2003 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Chyba ktoś sobie z ciebie żarty robi No nie wiem.Faktem jest ze wczoraj byłem w jednej hurtowni i rzeczywiście w ofercie mają takie wyciory 15 zł. sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Wycior IMO to jest coś, czym czyścisz komin tzn. rodzaj szczoty (tak jak wycior do czyszczenia lufy broni, może być z materiału).BTW: Czy nazwa nie jest pochodną "wycierania"? To co masz na myśli to pewnie wyczystka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 18.12.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Przepraszam Przyznaję się do niewiedzy. Jak rozumiem to rodzaj wyczystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzops 18.12.2003 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Wycior IMO to jest coś, czym czyścisz komin tzn. rodzaj szczoty (tak jak wycior do czyszczenia lufy broni, może być z materiału). BTW: Czy nazwa nie jest pochodną "wycierania"? To co masz na myśli to pewnie wyczystka. Z pewnoscia tak, nawet nie zastanawiałem sie nad tą nazwą.Wycior - tak to nazywaja górale którzy są u mnie na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 No skoro to wyczystka, to są na to odpowiednie paragrafy Tam znajdziesz gdzie dokładnie należy je zamontować. Tak czy owak, zawsze jest to dolny odcinek komina, poniżej odprowadzenia spalin z kotła. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts