karol998 22.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 witam! mam problem z piecem keller 25kW a raczej z jego ustawieniami. paliłem już jedną zimę i spaliłem 3 tony groszku w 9 miesięcy. myślę że to dobry wynik. ale to nie o to chodzi. mam zamontowany termostat pokojowy zawór 3D i na wszystkich grzejnikach głowice termostatyczne. problem jest w tym że są duże wahania temperatur na piecu.jak grzałem latem tylko samą wodę to temperatura była nawet stabilna. Natomiast zimą jak na zaworze 3D puszcze n a dom temperaturę 40 stC to na piecu spada z 65 stC nawet do 35 stC to coś jest nie tak. Dom ma 120 m2 ocieplony 13 grzejników i troche podłogówki. Moje ustawienia na zimę to; n-60c-39d-18U-32b-100o-25L-1u-10J-10F-10P-16przysłona wentylatora uchylona ok 2 cm Dlaczego tak się dzieje? Jeszcze podczas czyszczenia zauważyłem rdzę na ścianie pieca. to chyba od tych skoków temperatur. Bardzo proszę o pomoc i sprawdzone ustawienia.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts