trebot 22.09.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witam!Mam następujący problem z kaloryferami, a mianowicie w pierwszym sezonie grzewczym kaloryfery były zamontowane tylko na parterze. Teraz zostały zamontowane również na poddaszu i zaczął się szum przelewanej wody (słyszalny) kaloryfery odpowietrzone instalacja zamknięta z naczyniem przeponowym w kotłowni. Na parterze nie ma tego efektu natomiast na poddaszu słychać. Jak to wyeliminować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 ... kaloryfery odpowietrzone ... podejrzewam, ze niedokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.09.2009 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam! Mam następujący problem z kaloryferami, a mianowicie w pierwszym sezonie grzewczym kaloryfery były zamontowane tylko na parterze. Teraz zostały zamontowane również na poddaszu i zaczął się szum przelewanej wody (słyszalny) kaloryfery odpowietrzone instalacja zamknięta z naczyniem przeponowym w kotłowni. Na parterze nie ma tego efektu natomiast na poddaszu słychać. Jak to wyeliminować? Spróbuj zlokalizować miejsca w których szumi-być może zorientujesz sie jaka jest przyczyna inna niż odpowietrzenie....... Ale wydaje sie ze nie jest dobrze odpowietrzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.09.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 u mnie jest szum jak dochodzi temperatura w kaloryferze do tej zadanej na głowicy termostatycznej temperatura wzrasta i głowica stopniowo odcina dopływ i tym samym element zamykający burzy przepływ i powoduje szum jak odkręcę na maxa to jest cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 23.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Sprawdz ustawienie kryz w zaworach Jesli za zbyt male to one tak szumia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts