RafalGo 23.09.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam Mam pytanie, jesli dostalem decyzje na budowe w pelni legalny z mojej strony sposob, nikt nie wniosl skarg, decyzja sie uprawomocnila i zaczolem budowe.Czy teraz Starostwo moze mi uniewaznic ? (z powodu sprzeciwu sasiadow ktozy sie wczesniej nie interesowali)Jesli tak to moge wowczas zadac odszkodowania za poniesione koszty, a moze nie sa na tym etapie w stanie zabrac mi pozwolenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 23.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Teraz to on nic nie może, ale na pewno może nieźle umilić życie poprzez pisanie donisików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 23.09.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Oj może, może! Jeśli np. popełniono ewidentny "błąd" polegający na tym, że nie poinformowano osób, które powinny być stronami postępowania, o Twoim wniosku o wydanie pozwolenia na budowę. A sąsiedzi są stronami, jeśli Twój budynek ma strefę oddziaływania "w ich działkach". Dzieje się to np. wtedy, gdy odległość jest mniejsza niż "przepisowe" 3 lub 4 m.Wydana w takich okolicznościach decyzja zostanie uchylona. Możesz, a nawet powinieneś, wystąpić o pokrycie kosztów związanych z tą inwestycją (postępowanie cywilne). Pozwany: starosta. Jeśli natomiast wszystkie odległości od granic są odpowiednie, to sąsiad tylko będzie "psuł Ci nastrój". Nic nie osiągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts