Barbossa 24.09.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 pytanie było skierowane do autorki, ino czasowo pisanie go trwalo bo kasowałem dołączone doń złośliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.09.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jak to mówią mądrzy ludzie: siwy ma zawsze racje Jasny gwint. Po takim stwierdzeniu, będę się bał pisać cokolwiek (Coby nie spaść z piedestału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.09.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jak to mówią mądrzy ludzie: siwy ma zawsze racje Jasny gwint. Po takim stwierdzeniu, będę się bał pisać cokolwiek (Coby nie spaść z piedestału) nie zawsze... jak usiadziesz to nie spadniesz tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.09.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 pytanie było skierowane do autorki, ino czasowo pisanie go trwalo bo kasowałem dołączone doń złośliwości Uważaj, żeby Cię aureolka nie zaczęła ugniatać, bo to grozi bólem głowy (jak w tym kawale) Sorrrrki, nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.09.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 będę się starał, choć już gniecie niemiłosiernie, cóż brzemię wielkiej odpowiedzialności a wracając do zacytowanego sporego kawału PB i oznaczonego na czerwono"powierzchni zabudowy"czy taras wlicza się do powierzchni zabudowy?tu bym raczej wskazał na pkt 7 i się zastanowił, czytając wpisy tutejsze sSiwego12 do do reszty pierdółek to rozumiem, że autorka nie chce dać zarobić architektowi,cóż trochę jednak musi, bo ktoś adaptacje typówki musi zrobić, inaczej się nie da, a wtedy dodatkowe zmiany nie muszą wiele więcej kosztowaćzmiany w trakcie, hmm tu też różnie to bywa, może coś tam i szeryf może poczynić, ale niestety to architekt stwierdza, że są nieistotne i rzecz najważniejsza - czy autor projektu pozwoli na takie zmiany, bo reszta to nic szczególnego zmiana kubatury - istotnezmiana pow tarasu - być może vide pkt 7 cyt. przepisówreszta - nieistotne pod warunkiem przestrzegania przepisów PBale mogą być ISTOTNE ze względu na konstrukcje budynku (nadproża, żebra w stropie, długość krokwi) itp, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 24.09.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 8. Przestawianie scianek dzialowych. pkt 8. - zależy gdzie - na poddaszu jeżeli masz strop gęstożebrowany np terriva ścianki można przestawić ale przed zrobieniem stropu. Jeżeli masz lany (monolit) to nie ma to znaczenia z powyższych punktów też zmieniłem: 1,3,4,5,8 Hm... a dlaczego nie można zmienić rozstawienia ścianek działowych (np. 8 cm) na stropie teriva? pzdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.09.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 na stropie teriva przewiduje się żebra pod ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 24.09.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jeżeli w projekcie jest jak to nazywam miejsce na huśtawke 3m2 pod dachem i wnękę tą się likwiduje tzn ściana idzie prosto zamiast robić wnękę teoretycznie dom przez to jest w kształcie kwadratu ale to juz chyba zmiana istotna choć metraż się niue zmienia bo pow. zabudowy pozostaje bez zmian. Rozmawiałem z 2 kier budami i każdy swoje. Trzeba zgody projektanta inny że nie swoją drogą wystarczy zgoda na kartce papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 24.09.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 gdzie widzisz sprzeczność? Chodzilo mi o to, ze phans pisal, ze zmiana wielkosci tarasu jest zmiana istotna, a ktos wczesniej, ze nieistotna. Przepisy tez nie mowia jednoznacznie. A moze ja nie potrafie ich interpretowac Pewnie i tak skonczy sie na tym, ze jednak to architekt naniesie mi zmiany, ale jednak chcialabym rozpatrzyc wszystkie opcje. O ile mniej zaplace za adaptacje projektu bez poprawiania? Jesli to niewielka roznica to nie bede sie zastanawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 24.09.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 to jest różnie albo płacisz kwotę x więcej nie jest zależna od ilości albo każdą kreske dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 25.09.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 rania O ile mniej zaplace za adaptacje projektu bez poprawiania? Jesli to niewielka roznica to nie bede sie zastanawiac. Rozmawiając z architektem o adaptacjo od razu powiedziałam jakie mniej więcej zmiany planuję. Bez zmian było 1000zł ze zmianami 1300zł. Naniosłam więc od razu nawet zmiany wielkości okien i drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts