yankes_vcf 23.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam!Chciałbym się zorientować ile może kosztować sporządzenie ekspertyzy stanu technicznego budynku, której przedstawienie nakazał Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego.Ekspertyza ma na celu zbadanie możliwości przywrócenia części obiektu budowlanego do użytkowania po ok 15 latach nie użytkowaniaBudynek osiada na fundamentach, gdyż został dociążony w roku 88 samowolnie wymurowaną ścianą szczytową. Ponadto budynek jest po niemiecki: słabe fundamenty, grzyb i wilgoć w ścianach, nadmiernie ugięte belki stropowe i podciąg, zniszczona przez robactwo więźba.Cena jak się domyślam będzie wysoka i plany napraw obszerne?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 23.09.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 parę lat temu jakaś firma zaśpiewala mi za ekspertyzę 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yankes_vcf 23.09.2009 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Tylko tysiąc zł?Jakoś nie chce mi się w to wierzyć...W ubiegłym roku za sporządzenie opinii technicznej wraz z inwentaryzacją zapłaciłem 3.355 zł. A ekspertyza przecież jest droższa, tym bardziej, że należy jeszcze raz przeliczyć wszystkie elementy konstrukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 24.09.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 To nie wierz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts