Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

studzienka z syfonem

tadwoj

Recommended Posts

Muszę zrobić odprowadzenie deszczówki z rynny do dołu chłonnego i spotkałem się z tym, że trzeba zrobić studzienkę z syfonem , taką pośrednią między dołem a rynną spustową. Ponieważ mieszkam blisko sosen , dlatego w rynnach mam pełno igliwia które ciągle utrudnia spływ wody.Jestem za taką studzienką, ale narysujcie mi jak ten syfon ma wyglądać? Ja mam teren piaszczysty i zastanawiam się czy rura drenarska taka perforowana nie straci tej wody na długości 15m. Może ten dół z beczką perforowaną wcale nie jest potrzebny.

Gość ANSEXXX
częsciowo straci lecz przy obfitych opadach nie ma takiej opcji odnośnie samego zrobienia syfonu musisz jak napisałes zrobić beczkę z rewizorem abys mogł czyścić igliwie < doprowadzenie drenażowej rury do beczki w bliskim odcinku od pierwotnego spustu rury nastepnie przy wyjściu dalszego odcinka zastosuj filtr z siatki o drobnych oczkach po to aby zatrzymać igliwie _pozdrawiam

Muszę zrobić odprowadzenie deszczówki z rynny do dołu chłonnego i spotkałem się z tym, że trzeba zrobić studzienkę z syfonem , taką pośrednią między dołem a rynną spustową. Ponieważ mieszkam blisko sosen , dlatego w rynnach mam pełno igliwia które ciągle utrudnia spływ wody.Jestem za taką studzienką, ale narysujcie mi jak ten syfon ma wyglądać? Ja mam teren piaszczysty i zastanawiam się czy rura drenarska taka perforowana nie straci tej wody na długości 15m. Może ten dół z beczką perforowaną wcale nie jest potrzebny.

Najlepiej jak bys zamontowała sitka na dole kazdej rynny. Ja mam takie cos w kształcie buta (i tak to się też nazywa).

http://aquer.eu/foto/BUT.jpg