grave 23.09.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Słuchajcie, mam taką sprawę. Dziwne, ale tak jest otóż mojemu teściowi po remoncie zamarzył się "płaszczak" (heh nawet ja jeszcze nie mam!) no i chce, żebym mu pomógł w wyborze. Odbiera Polsat Cyfrowy + zwykłe DVD. - Czy wystarczy mu HDready czy jednak FullHD? - czy kusić się na MPEG4? (nie wiadomo jeszcze jak kiedyś będzie z tą TV naziemną cyfrową, czy taki format się przyjmie czy też będize potrzebna przystawka) - na co tam jeszze zwrócić uwagę: plamka, kontrast, jasność...? a możę jednak plazmę? (tylko potem bedzie miec zal jak mu sie słoneczko Polsatu wypali w rogu!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 23.09.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Pierwsze pytanie to ile kasy zamierzacie wydac?PozdroT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Nie wiem jak teściu to widzi, ale gdziesik ze 2koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 23.09.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 za 2 tys. to nie poszaleje.Oczywiście że z FullHD i MPEG4.Ja poszukałbym Toshiby lub Sharpa ale będzie trzeba z 500 zł dołożyć i 100 hz by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 23.09.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Hmm, w takim razie proponuje sie rozejrzec za Samsungiem, Sharpem badz LG. Zdecydowanie z full HD ( jako ze tesciu ma polsat cyfrowy). Wazna rzecz to jakos matrycy musi byc MVA,PVA ( najlepsza IPS ale to nie ta polka cenowa) + zlacze HDMI. Mysle ze bedzie zadowolony.Aha jak sie bedziecie zastanoawiac nad plazma to sprawdzicie zapotrzebowanie na energie elektryczna.PozdroT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Tak sie zastanawiam, po co mu MPEG4 skoro ma PolsatC? FullHD...raczej niepotrzebne, ma podłączone zwykle dvd (itak nie ogląda) i tuner... pakiet ma najtanszy za 9,99 więc HD nie ogląda! Poza tym 100hz to chyba dobre dla kineskopowych, płaskie słyszałem wystarczy 60-70hz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi998 23.09.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 polecam Samsung LE37 b 551 na allegro za niecałe 2400 z dostawą do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Kurcze tak sobie teraz jeszcze myślę, ze 37" to może być trochę mało, tam u niego jest pokój 5x3m to odległośc byłaby jakieś 4m to może 40" albo 42" byłby lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 23.09.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ja wiem, że duże rzeczy na małych powierzchniach się lepiej prezentują, ale w pomieszczeniu 3x5m tv o przekątnej 40 czy też 42 cale "O mój Bosze..." Ja mam tv 32 cale a pokój szeroki jest na 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 24.09.2009 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 no co 40ka za duża będzie??? wystarczy 37? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 05.11.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 podbijam temat, bo nadal aktualny... jaką 37'kę z MPEG4 do 2,5tys mozecie polecic?Torche obawiam się koreanców, choć tesciu ma tuner i video szajsunga akurat, ale może płaszczaka jednak jakąś Toshibę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 05.11.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 na http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/toshiba-37xv635dg.bhtml ma wszystko co wymieniłem wyżej a tuner potrzebny chociażby do tego że jak się dvb-t rozwinie to 9,9 nie będzie musiał płacić . Full HD się przydaje a za kilka lat to będzie standard. No chyba że tv kupiony tymczasowo. Powracając do Hz to miałeś rację w LCD to jest 120 Hz i jak sobie porównasz z innym tv to widać różnicę Sam rodzicom kupowałem toshibe 40 co prawda do pokoju 4x5,5 ale są zadowoleni więcej porównań znajdziesz na http://hdtv.com.pl/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 06.11.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Ta toshiba wygląda nieżle, co prawda ma 8ms smużenie, ale za to 120Hz!Osobiście wziąłbym ją, bo chyba nie ma sobie równych w tej cenie do 2,5k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestisz 06.11.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Nie rozumiem po co opowiadać bajki pytającemu i tym samym wprowadzać kogoś w błąd?Po pierwsze kolega powyżej podał odpowiednie forum gdzie na pewno doradzą Ci w co możesz typować z Twoim budżetem. Po drugie po co biadolić na temat 100 czy 120Hz jak większość ludzi tutaj zna te pojęcia tylko z pudełek telewizorów lub z reklam MediaMarkt i zupełnie nie wiedzą za co są te wartości odpowiedzialne. Może zbyt ostro to określam i źle ocenię niektórych ale w tej dziedzinie mogę merytorycznie "pocwaniakować". Żeby nie pisać za dużo powiem tylko że polecam iść do najbliższego salonu TV/Audio-Video i zapisać się na prezentację 2-3 modeli jakie sobie wybierzesz. Zapłacisz 30zł za prezentację a jak kupisz masz ją za darmo. W każdym razie tak jest w większości salonów.Możesz przynieść swoje DVD, tuner polsatu i co Ci się tylko podoba.Wiedzcie jedno że każdy postrzega inaczej obraz. Dla jednych najładniejsze są "cukierkowe" kolory Samsunga bo po prostu lubią jak jest duże nasycenie i skóra jest pomarańczowa a nie naturalnego koloru. Dla innych najlepsze jest SONY bo miał przez 25 lat taki TV i służył bez zarzutu.Każdy ma swoje racje ale telewizor macie wybrać Wy a nie inni użytkownicy forum.Smużenie 8ms a raczej czas reakcji to pojęcia które w aktualnie produkowanych Tv nie mają miejsca. Oczywiście podaje się te czasy bo są takie wymogi i jeszcze ludziska się nie odzwyczaili od tego. Każdy kto miał styczność na co dzień z testami TV wie że dzisiaj mówi się raczej "dynamiki matrycy". TV z czasem 6ms niejednokrotnie wyświetli dynamiczne sportowe ujęcia kilkakrotnie słabiej jak 12ms Tv innej marki.Przykład Sharp 46XL2E. Sprzęt który wyszedł z produkcji w czerwcu tego roku. TV któremu do dzisiaj SONY, Philips czy nawet modele plazm Pioneera zazdroszczą dynamiki. Mecz na nim wyglądał jakbym miał stadion za oknem. Także jeszcze raz polecam iść i sprawdzić na własnym sprzęcie i własnych odczuciach. No i ostatnia sprawa to rozmiar. Jeżeli masz taki pokój i będziesz siedział około 4m od ekranu to 40-42" nie są żadną przesadą. 32-37" zniknie na ścianie z tej odległości. Spokojnie możesz kupić nawet i 50" i będzie wyglądał i świecił super (oczywiście z tym świeceniem to zależy ile wydasz na to 50"). Pamiętaj apetyt rośnie w miarę jedzenia.Ja sam używam 60" PDP, oglądam go z 5m i gdyby było coś większego dla domowego użytku to chyba bym pomyślał.Za 2,5 tys. nie poszalejesz i osobiście wolał bym dozbroić się w większą o około 1 tys. gotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 09.11.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki bestisz za Twoje uwagi, ale mam konkretne zamówienie, max 2,5 koła i 37", więc co wybrać , a pod uwagę biorę n/w modele w kolejności od najtańszego:1) LG 37LH3000 ok, 2100zł2) Panasonic TX-L37S10E ~2300zł3) Philips 37PFL5604H - ~24004) Samsung LE37B550 - ~24005) Toshiba Regza 37XV635 - ~2500zł Można wyróznić jakoś te modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 13.11.2009 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 hmm, a może jednak plasma?! dziś w MM widziałem takiego Panasonica P37X10Y... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceem666 16.11.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam.Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale sprawdz te ceny, jesli chodzi o Panasonica to warto...http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-p37c10y.bhtmlhttp://www.agito.pl/telewizory-plazmowe/panasonic-37-viera-tx-p37x10y.804.344131.html?gclid=CPmum8aTkJ4CFQWTzAod9zeHCgParę stówek taniej niż w MM...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 16.11.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jednak wejde chyba w LCD... i tak ostatecznie do 2,5tys max mogę nabyć z pięcioletnią gwarancją Panasonica TX-L37S10E lub Sony KDL-37S5600 tylko który lepszy??? Panas ma matrycę IPS, Sony...nie wiem Ale Sony to Sony, a Panas bardziej chyba w plasmach jednak siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts